13 Март, 2019 09:31 5 338 2

Мощен удар в сърцето на мафията

  • ндрангета-
  • калабрия-
  • мафия-
  • италия

27 души бяха арестувани при акция в италианската област Венето

Мощен удар в сърцето на мафията - 1
Снимка: Shutterstock

Двадесет и седем души, свързани с италианската мафия Ндрангета, бяха арестувани в североизточната италианска област Венето, предаде DPА.

Заподозрените са били свързани с клана Гранде-Аркари, който е част от Ндрангета и който е сключил сделки с предприемачи от Венето с цел пране на пари посредством схема за фалшиви фактури.

Задържаните са обвинени в членство в мафиотска организация, в изнудване, отвличане, пране на пари, издаване на фалшиви фактури и отпускане на заеми с огромни лихви.

Ндрангета е най-влиятелната италианска мафия. Тя произхожда от южната италианска област Калабрия и е смятана за водещ трафикант на кокаин в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OтЗаглавието

    11 0 Отговор
    От заглавието - реших, че е имало чистка в правителството ... но уви, други територии и други драми )
  • 2 До OтЗаглавието

    5 0 Отговор
    Аз вече пих една студена вода, пий и ти.
Новини по държави: