Last news in Fakti

15 Март, 2019 22:00 1 888 11

Изминалата 2018 г. бе най-негативна за климата

  • антониу гутериш-
  • оон-
  • климат-
  • промени

2018 година надмина всички рекорди по негативни показатели

Изминалата 2018 г. бе най-негативна за климата - 1
Снимка: Shutterstock

Изминалата 2018 година бе с най-негативните показатели в историята по отношение на промените в климата. Това заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от ТАСС.

"2018 година надмина всички рекорди по негативни показатели", каза той при закриването на климатичния форум "Една планета" в Найроби. По думите му миналата година е четвъртата най-топла година, откакто се извършват измервания.

Според Гутериш през 2018 г. всички региони в света са станали жертва на нестабилността в климата - от разрушителните тайфуни на Филипините и в Южен Китай до екстремните засушавания в Аржентина и Южна Африка. Генералният секретар на ООН настоя за "бързи глобални промени", така че до 2030 г. изхвърлените в атмосферата вредни вещества да бъдат намалени с 45 на сто в сравнение с нивото от 2010 г., а до 2050 г. да бъде сведено до нула количеството такива вещества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    12 4 Отговор
    Земята се връща към естественото си състояние! Казаха официално немски учени. Стига манипулации да плащаме такса въздух.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 noname noface nonumber

    3 1 Отговор
    САЩ да плащат те съсипват климата по целият свят с демократични бомби и Харп, ако не им стигнат смотаните долари израел ще им даде да се разплатят, то и израел са по бомбите и на тях сметка климат трябва да им се отвори
  • 3 ads

    0 1 Отговор
    Да ва в.а в троловете!
  • 4 Rado

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "анонимен":

    Тогава и ние да се връщаме в естественото си състояние - в пещерите
  • 5 Госあ

    5 0 Отговор
    Топено на полярните шапки неминуемо ще доведе до промени в морските течения (заради промяната в солевия клин). Алпийските ледници се топят с изумителни темпове. В Шамони има маркер за промяната на Мер де глас за има няма век и наистина е страховито. Изсичането на горите допълнителни води до понижение на асимилацията на въглероден диоксид, а замърсяването в градовете е брутално. Особено в някои. Не знам какво става с озоновия слой ? Дупката май расте стремглаво ?! Та такива работи...ма к'во ви пука, яжте пийте и си носете новите дрешки (нали така беше) ,пък децата и внуците да му мислят. И те,ако имат същото мото като това на родителите си (твърде вероятно), по добре да не оставям поколение
  • 6 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "анонимен":

    А кое е естественото състояние на Земята ? 😂
  • 7 анти масон

    1 0 Отговор
    Защо никой не говори за последиците от потъналата в Мексиканският залив нефтена платформа Дълбоководен хоризонт, собственост на Бритиш Петролиум. Учените от цял свят твърдят, че благодарение на нея е спряло течението Гълфстрийм,което е естествения климатик на Земята.Сега всички протестират но не осъзнават,че това е поредната йезуитска и масонска схема за ограничаване на човешките ни права.Милите,че не плащате данък въздух,помислете отново, нарича се данък за вредни емисии с него доенето продължава без вопъл стон.Теория на конспирацията?Не, добре дошли в реалността.

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "анти масон":

    Течението Гълфстрийм ако спре жална ни майка в Европа !!! Земите за определен период от време ще станат брутални особено в Западна Европа и в същото време засушаване по цялата планета. Течението забавя скоростта си, но слава богу не е спряло. Както съм писал по горе,топенето на ледените шапки е основната причина за това. И не само за Гълфстрийм,а и за другите океански течения. Виж,в повечето случаи,Тея конспиративни теории просто внасят шум в системата и са виновни за неглижиране на сериозни проблеми.

    Коментиран от #9

  • 9 п.п.

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    * зимите имам предвид. Противно на схващанията на плиткоумниците, които като видят сняг и питат к'во стаа с глобалното затопляне. Ами то си върви със силната подкрепа на въглеродните емисии и изсичането на горите.
  • 10 843

    0 0 Отговор
    Няколко излишни милярда ХОМОСАПИЕНСИ които произвеждат безсмислени боклуци и се надпреварват да си ги купуват мамейки се един друг.Това по принцип ги прави нещастни и за да преодолеят депресиите си се тъпчат с храна,продължават да се размножават да консумират безотговорно.Това отново ги прави нещастни и т.н.
  • 11 Грую

    0 0 Отговор
    Чакай , чакай, още нищо не сте видели!