15 Март, 2019 09:47 1 781 10

Интерпол издирва килърите на Хашоги

  • джамал хашоги-
  • оон-
  • саудитска арабия-
  • интерпол-
  • убийци

Останките му все още не са намерени

Интерпол издирва килърите на Хашоги - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Интерпол е издал по искане на Турция заповед за задържане за 20 саудитски граждани, заподозрени за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, съобщава "Дейли Сабах".

Според вестника заподозрените, за които е издадена заповед за задържане, са членове на така наречения екип за екзекуция, който се е върнал в Саудитска Арабия след убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври 2018 г. Издаването на "червена бюлетина" на Интерпол означава, че заподозрените ще бъдат издирвани за арест в целия свят.

Турските власти обвиняват заподозрените, че са пристигнали в Турция за извършване на убийството на Хашоги. Заподозрените включват и група, която е отговаряла за разчленяване на тялото на убития журналист. Службата на прессъветника на турското министерство на правосъдието е съобщила в Туитър, че Турция е поискала на 15 ноември 2018 г. и на 21 декември 2018 г. издаване на червена бюлетина съответно за 18 и за двама души, заподозрени във връзка с убийството на Хашоги, съобщава турският телевизионен канал НТВ. От службата посочват, че въз основа на искането на Турция, Главният секретариат на Интерпол е издал на 1 март 2019 г. червена бюлетина.

Журналистът Джамал Хашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит от саудитски агенти при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Останките му все още не са намерени. Смята се, че след убийството, тялото на журналиста е било разчленено и унищожено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    5 0 Отговор
    Империята на злото ФАЩ защо не разследва убийството на американски гражданин?
    Що за цигандки катун е тази "държава"?

    Коментиран от #2

  • 2 Хи их хи

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    Защото не е убит от рашките и не е пил Новичок!
  • 3 Сатаната

    5 0 Отговор
    А, да видим, как ще започнат от принца? Вярно, ли са безмозъчни?
  • 4 56789

    6 0 Отговор
    Не може да не те побият тръпки от това убийство! Типично по арабски! Жестоко, вероломно, грозно и долно! Човекът отива за документ в консулството на Саудитска Арабия, а вместо това го ликвидират. И то така, че досега никой не знае къде са го изхвърлили! Това е достояние на международната сцена и всички знаят колко са долни арабските принцове! Ако не намерят поне частичка от горкия журналист, нищо няма да излезе. Няма труп, няма убийство, такова е правилото, на това разчитат! А според мен са разчитали, че Турция е тяхна братска държава. Нали са от едно вероизповедание. Само че тук малко са се объркали. В това отношение, браво на Ердоган!

    Коментиран от #7

  • 5 Още ли

    1 0 Отговор
    Не сте ги открили.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХАСАН

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "56789":

    Сарабия и Турция не са братски държави..напротив не се разбират..арабите обвиняват турците че-са "гяури" и не са достаточно мюсюлмани
  • 8 Като го намерят да ми се обадят

    0 0 Отговор
    Ще намерят дедовия.....................
  • 9 Лицемери

    0 0 Отговор
    И сега САЩ и Европа ще наложат безмилостни санкции на Саудитска Арабия, нали?
  • 10 Крадец

    0 0 Отговор
    "Килърите " !!! На български не е ли " Убийци " ! До колкото зная,английският все още не официален език в България !