Last news in Fakti

15 Март, 2019 10:30 1 252 10

Всички дипломати на САЩ са напуснали Венецуела

  • венецуела-
  • сащ-
  • николас мадуро-
  • майк помпео-
  • хуан гуайдо

Чужденците са отпътували с чартърен самолет от Каракас

Всички дипломати на САЩ са напуснали Венецуела - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Всички американски дипломати, които бяха останали във Венецуела, вече са я напуснали. Това обяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от Reuters.

"Дипломатите на САЩ ще продължат мисията си от други места, където ще продължат да помагат за направляването на потока хуманитарна помощ за венецуелския народ и да подкрепят демократичните дейци, които храбро се противопоставят на тиранията", се казва в изявлението на Помпео.

Американски представител съобщи, че дипломатите са отпътували с чартърен самолет.

По-рано тази седмица държавният секретар обяви, че дипломатите се изтеглят от Венецуела, защото са принудени от местните власти. Правителството в Каракас отхвърли твърдението на Помпео и каза, че дипломатите заминават именно по нареждане на първия дипломат на Вашингтон.

Всички дипломати на САЩ са напуснали Венецуела

САЩ и много страни от Латинска Америка и Европа признаха 35-годишния председател на венецуелския парламент Хуан Гуайдо за временен президент, за какъвто той се самообяви с аргумента, че държавният глава Николас Мадуро се е сдобил с нов мандат миналата година след избори, възприети от международната общност като нечестни и недемократични.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 noname noface nonumber

    26 6 Отговор
    И дано никога да не се върнат обратно

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "noname noface nonumber":

    Такам - бравос комсомолец ! А пък тези от вас които не вярват че земята е плоска се досещат какво реално следва от това …
  • 3 Жоро

    18 2 Отговор
    Щом американските плъхове напускат, значи че ще вкарват в ход вече"демокрацията", както в Либия, Ирак и Сирия!
    Чудя се защо Русия, Иран, Китай и Северна Корея не запукат USrael от всички страни едновременно, та да се свършва един път завинаги с барлогата на Луцифер?
  • 4 патриотъ

    16 2 Отговор
    Всички дипломати на янките трябва да напуснат и Европа,не само Венецуела,а няма да е лошо и другите континенти да напуснат,че както всички ги мразят,може и някоя беля да стане!
  • 5 Барчо

    13 1 Отговор
    Не знам законов начин да признаеш самообявил се за президент на някаква държава, а не избран по надлежния ред???? По ми изглежда като вмешателство на вътрешните работи в чужда държава. Едва ли такова признаване има някаква лигитимност. Ако се допусне това да стане по този начин, ще се отвори кутията на пандора и ще могат да се свалят президенти по цял свят като ще е достатъчно някой да му бъдат платени 1000 - 2000 статисти да му викат ура и веднага да бъде признат от чуждите страни поръчали врътката.
  • 6 Барчо

    11 0 Отговор
    И какво ще стане ако да речем действително връткаджията стане президент???? Държавата ще може да има нормални отношения само с тези дето са го признали. А какъв ще и е статута с тези дето не са го признали и а тях всякакво правителство ще е незаконно. Как се сключват договори с несъществуващо правителство??? За в бъдеще организираните избори от несъществуващо правителство дали ще са законни???? Абе ще започне една каша, дето ще я сърбат.
  • 7 Барчо

    10 0 Отговор
    Трябваше да са напуснали вече от цял месец както беше поискал Мадуро, но сега решиха. Значи обора и крои шапката. Ще има цуни гуни букети на деца, жени и старци.
  • 8 56789

    0 3 Отговор
    Да, ама и Мадурко си го бива. Щял да арестува "самопровъзгласилия се", обвинява, че някой му бил спирал електричеството, перчи се с едни странни шарени дрешки, гледа като побъркан и се надява, че бъдещето му като президент на измъчения венецуелски народ е сигурно. Напомня ми за една секта в Щатите, главният свещеник на която силно заразен от комунистическата идея. Организира общество от несретници, които по цял ден пеят псалми и се кланят на Бога, командва така, както само комунистите умеят, иска пълно послушание, глад и мизерия в името на идеята. Хората, които искат да напуснат сектата, изчезват безследно. Накрая идва един сенатор, който предлага тези, които искат да напуснат, да се качват в един самолет специално за нежелаещите да останат повече. И гурото казва, да, разбира се, и докато хората се отправят към самолета, нарежа да открият огън по тях. Оцеляват само успелите да се скрият във висока царевица няколко души. Та такива ми ти работи. Перчене, самовлюбеност и необуздана жажда за власт над хората. ЗА МЕН КОМУНИСТИТЕ СА УЗУРПАТОРИ, НЕЗАЧИТАЩИ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. НИЩО ДРУГО.
  • 9 Матей

    7 0 Отговор
    Във Венецуела няма комунизъм,а странна смесица от социализъм и капитализъм,а това не може да не е предпоставка за проблеми.Американците винаги действат така,гледат да овладеят основната капия,другото е лесно.Затова повтаряха до втръсване:Асад да се махне.В много подвластни на щатите страни управляват диктатори,но те не ги закачат.Сега се скъсват да измислят провокации към непокорните венецуелци,това е за да ги накарат да се разбунтуват и да стане както искат щатите.Но с помощта на Русия,по примера на Сирия,ще се защитят,за да не станат роби.
  • 10 Цар Вул

    3 0 Отговор
    Погледнете на снимката внимателно!К,во ш,кайте?Джендър с дънки и маратонки!И ако това е президент аз съм"китайски император"!!!!Но,явно така е по "краварски образец"!!Дънките,коня и "говедата"!Само,че този път ще го гони "БИКО"!"Краварите нека си припомнят "Залива на прасетата" в Куба и тогова да се репчат с назначението на този самозванец!!Ще има "ТИ ЛИ МЕ БУТНА ИЛИ САМ ПАДНАХ"?КАЗАХ!!!!