15 Март, 2019 15:26 2 159 11

Сърбия с военен парад

  • сърбия-
  • парад-
  • нато

Страната отбелязва бомбардировките от НАТО

Сърбия с военен парад - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбия планира военен парад в Ниш, по повод годишнината от бомбардировките на НАТО срещу страната, съобщи B92.

Новината беше обявена от сръбският президент Александър Вучич. Той ще направи специално изявление от Ниш, който беше обект на няколко атаки.

„Сърбия, въпреки факта, че не провеждаше най-мъдрите политики, не заслужаваше това. Нашата страната не е отговорна за агресията на НАТО и за страданията, с които се сблъска след това.

Минаха 20 години от агресията на НАТО срещу една суверенна страна, като това не се извършваше само с бомби от небето, а и с всякакви политически и медийни средства. Ние ще посрещнем годишнината в град Ниш, който беше атакуван на няколко пъти и от там ще направя изявление. Ние укрепваме своята сигурност, която да гарантира стабилността на нашата държава“, заяви Вучич.

В парада ще участват 1500 военни и представители на най-новата бойна техника на страната. Очаква се да бъдат представени до десет изтребителя МиГ-29 и 19 нови хеликоптера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тръпки ме побиват

    7 0 Отговор
    Ихааа ся кат изкарат Миговете глей кво става
  • 3 Перър

    19 6 Отговор
    Браво на Сърбите а унас кога?
  • 4 Зайко Байко многознайко

    11 4 Отговор
    За наш прад , Боко и Цвъко да вземат назаем някой и друг самолет от нашите "братя" сърбите, докато направят нашите в САЩ.
  • 5 Иванчо

    9 12 Отговор
    Това с парадите е една от най-големите тъпотии на социализма. За какво се провежда тоя парад? Да гледа народът и да се възхищава на военната "мощ". За какво? Някоя цивилизована държава да прави такива паради? Няма!

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Козяк2

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Иванчо":

    Парадите се правят с цел хората да са сигурни,че има кой да ги пази,а в цивилизованите държави правят ама гей паради,то с друго не могат да се похвалят,защото празните им кратуни само толкова могат да родят. Франция прави изключение,през Юли прави военен парад на Националният си празник,и тя мисля попада в графата цивилизовани държави. Преди да пишеш нещо си направи труда да по прочетеш тук там нещо,защото иначе става тъпо.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ото Скорцени

    10 2 Отговор
    Ще правят парад а не като нашите предатели да правят паметник в чест на свалените англоамерикански летци който избиват 5000 мирни граждани на София през 1943година
  • 9 Хи их хи

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иванчо":

    "Военният парад на САЩ, който беше планиран във Вашингтон за 10 ноември, ще се проведе през 2019 г." Я виж кой искал да имитира руснаците!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 белене за соросите

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванчо":

    много си прав, а за гей парада кво ше кажеш
Новини по държави: