18 Март, 2019 16:46 2 444 4

В Утрехт се е стреляло на няколко локации

  • утрехт-
  • холандия-
  • полиция-
  • стрелба-
  • трамвай-
  • германия-
  • тероризъм

Германската полиция съобщи, че е засилила наблюдението по границата

В Утрехт се е стреляло на няколко локации - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Холандските служби подозират, че случилото се в Утрехт е терористично нападение. Шефът на холандската агенция за борба с тероризма каза, че е имало стрелба на „няколко“ места в града, предаде „Ройтерс“.

По-рано днес неизвестен мъж откри стрелба в трамвай, убивайки най-малко трима души. Други няколко са ранени. След това нападателят избяга. В ход е мащабна операция по залавянето му.

Холандските власти засилиха мерките за сигурност на ключови сгради и летища в Холандия след днешната стрелба в Утрехт. На училищата беше наредено да затворят врати, засилени бяха и мерките за сигурност около джамиите. Холандската агенция за борба с тероризма съобщи, че е повишила нивото на заплаха, тъй като извършителят все още не е заловен. Полицията заяви, че не изключва в атаката да са замесени няколко души.

Германската полиция съобщи, че е засилила наблюдението по границата на страната с Холандия, за да не може през нея да се промъкне въоръженият мъж, който откри стрелба в холандския град Утрехт, предаде междувременно AP. Говорителят на федералната полиция в граничната провинция Северен Рейн-Вестфалия заяви, че са разположени допълнителен брой полицаи, които да наблюдават не само основните пътни магистрали, но и по-малките шосета, пресичащи границата, а също и железопътните линии, свързващи двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Християнска Държава

    20 5 Отговор
    ЕВРОПА Е НА БЕЛИТЕ! Гледам пак мюсюлманин пускайте го тоя от Нова Зеландия да реши проблема до кога тая толерантност към тия.

    Коментиран от #2

  • 2 koпа

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Християнска Държава":

    Като си християнин и като германеца,англичанина,французина и краварина е християнин затова ли лягаш под тях защото и те са християни ,да ти е...ба разсъждаването.
  • 3 стоян

    8 2 Отговор
    Мюсюлманските терористи колкото повече стрелят и убиват ,толкова повече там ги намразват-и скоро ще ги гонят
  • 4 един

    2 1 Отговор
    Така ще бъде, защото допускат какви ли не чужденци по неясни критерии. Мюсюлманската напаст е най-трудно обяснимото явление на нашето съвремие. Манията им по религията служи за оправдание за мързела им. Къде по-лесно е да промиеш мозъка на арабина или турчина или на персиеца и да го пуснеш в развита и богата държава да се вихри там за собствено удвлетворение. Мигрантската вълна трябва да бъде спряна. Живейте по родните си места, уважаеми мюсюлмани, кланяйте се по 5 пъти на ден, през останалото време спете и лежете и оставете хората. От арабин работник не става, нещо в главата им е блокирано, те се мислят за велики само защото са мюсюлмани. Нито ще се интегрират, целите им са ужасяващи. На това все някога трябва да се сложи край!
Новини по държави: