18 Март, 2019 16:29 3 033 31

Следващите цели на Русия са Швеция и Финландия

  • русия-
  • михаил саакашвили-
  • швеция

Михаил Саакашвили смята, че Владимир Путин търси нови цели за натиск

Следващите цели на Русия са Швеция и Финландия - 1
Снимка: Shutterstock

Следващите цели на Русия са Швеция и Финландия. Това заяви бившият грузински президент Михаил Саакашвили, цитиран от Foreign Policy.

Саакашвили написа специална статия изданието. Според него Кремъл вече се е прицелил в двете скандинавски държави.

„Нито една от двете държави не е членка на НАТО. Това развързва ръцете на Путин. Русия иска да установи контрол над морските пътища в Арктика, които свързват Америка и Азия. Мисля, че сега руският президент Владимир Путин има нови стратегически цели, които надхвърлят границите на бившия СССР“, заяви Саакашвили.

Той заяви, че руските планове са по-амбициозни от конфликта в Грузия през 2008 г. и анексирането на Крим от Украйна през 2014 г. Според него Путин иска да отклони вниманието на руските граждани от икономическите проблеми в страната. За това и той е готов на нови агресивни действия срещу други страни.

Саакашвили беше президент на Грузия между 2005 и 2013 г. , след което заемаше поста на губернатор на украинската Одеска област.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    52 8 Отговор
    Тоя е душевно болен!

    Коментиран от #18

  • 2 ванката

    39 9 Отговор
    а колко шекела взема за клевети срещу путин защо не казвате?
  • 3 русофилска подлога

    19 43 Отговор
    Руските мизерници никога няма да посмеят повече да стъпят във Финладия след погрома и най-голямото военно унижение което отнесоха предния път !
  • 4 А стига бе

    33 8 Отговор
    А стига бе-то вече не остана дьржава по света ...-тия насила ще ни накарат да приемем Путин за властелина на Планетата-насила ще ни направят русофили.
  • 5 Kcaniba

    22 4 Отговор
    От препартите, палячето незнае къде се намира...
  • 6 Я пак гнидо

    23 4 Отговор
    Тоя палячо пак ще си яде вратоврьзката...Какьв смешник е само-в Тубата ме скьсва като го гледам
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ескимос

    34 1 Отговор
    "... Русия иска да установи контрол над морските пътища в Арктика, които свързват Америка и Азия..."
    ТА КАКВО ОБЩО ИМАТ ШВЕЦИЯ И ФИНЛАНДИЯ С ТОВА ? НИТО СА В АЗИЯ НИТО ИМАТ ИЗЛАЗ НА АРКТИЧЕСКИЯ ОКЕАН.
  • 9 лилипутин

    16 27 Отговор
    русия кой бяха тия паляци и мизерници.Голям пердах ядоха в финландия.

    Коментиран от #13

  • 10 1111

    18 3 Отговор
    Мбуааахах ахаахххахах! Тоя поне Норвегия да беше казал, а то неграмотно и кухо.
  • 11 памет майна

    20 4 Отговор
    Вярно е,че отнесоха поражение,но все пак превзеха линията Манерхайм.С много жертви естествено! През зимата,при кучи студ,обстрелвани с автоматично оръжие от финландските скиори-снайперисти.Тогава ушанките разбират какво е автоматичен,картечен поистолет "Суоми".Важното е,че си правят изводите и не след дълго се появява "Шпагин"-почти пълно копие на "Суоми",но по- прост ,функционален и скорострелен. теренът е с камъни -морени/естествена противотанкова повърхност/,ешалонирана отбрана,капонири,укрития,заслони,предварително простреляни полоси.Руснаците в чудо са се видяли,но....щом др. Сталин е заповядал.......Та така аретлик !Тази офанзива е описана много добре в романа на Виктор Суворов " Ледоразбивачът.Там между другото се прави следния извод....че германците изобщо не са си направили генералния извод.... щом руснаците при тези адски условия са стигнали до Хелзинки/и те като тебе са хихикали колко са неподготвени за зимна война/,това значи само едно...че до Берлин ще стигнат без проблеми.Което и се доказа през ВСВ.

    Коментиран от #23, #30, #31

  • 12 СССРБарета

    18 4 Отговор
    Още един психопат на който в думите му няма никаква логика!
  • 13 Тошко

    20 7 Отговор

    До коментар #9 от "лилипутин":

    Русия Това са тия дето бият и е бат краварите къде ги хванат!
  • 14 Левски

    27 7 Отговор
    Интересно ми е след като Русия има икономически проблеми по думите на тоя палячо икономическите проблеми на Европа кой ще ги реши? Жълтите жилетки едва не опустошиха Париж заради повишенията на цените на горивата и влошаване на качеството на живот? А икономическите проблеми на България кой ще ги реши кога? А икономическите проблеми на Грузия Кой ще ги реши? Много неудобно да говорим само за икономическите проблеми на Русия! Най-добре го казаха руснаците по техните медии че са учудени от поведението на еманюел макрон който остро критикува и осъжда като недопустими протестите на жълтите жилетки а в същото време признава и подкрепя с пълна сила протестите във Венецуела? Доста голяма наглост! Но какво друго може да очакваш от една краварска подлога!

    Коментиран от #16, #17

  • 15 NikNay

    15 3 Отговор
    На тоя географията не му е силната страна , ама хич не му е силата в географията. Нито двете държави имат излаз на Баренцово море нито някой ще тръгне да обикаля ледените морета за да стигне от Америка до Китай например при положение , че най-прекия път е през Тихия океан.

    Коментиран от #22

  • 16 Коментатор

    4 11 Отговор

    До коментар #14 от "Левски":

    Ти що не се пишеш Исус Христос направо? Да ме прости Господ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Еретика

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "анонимен":

    Не само че е душевно болен ами е за обесване за езика.Защо го изгониха.Нали беше президент.Е трябва да напомня че още жив.
  • 19 Черна Врана

    8 6 Отговор
    Русия ако пожелае ще смаже скандинавските третополови джендъри. Руските ракети са най-големите и най-хубавите. Това важи с пълна сила за най-новите руски ракети "Кинжал". Аз лично имам 25 см макет на тази ракета и всяка вечер си играя с него когато ХАСАН е в командировка и няма кой да ме задоволи.
  • 20 Коментатор

    7 11 Отговор

    До коментар #17 от "379":

    Аболютно вярно и то заради граф Игнатиев, на когото има кръстена улица в София. Руснаците не биха могли да не желаят смъртта на Левски, който смята, че 'който ни освободи, той ще ни пороби'. А това, че се злоупротребява с името на Левски тук, е абсолютно безобразие и то от някой, който умопобъркано величае руснаците.
  • 21 All

    7 8 Отговор
    Нека се пробва палячото ,тогава ще е най големия резил на рамките.Още сънуват кошмари от Зимната война през 39 година .Сега Фините имат високо технологична армия .Тук пощата я доставят със дронове .
  • 22 Преминаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "NikNay":

    Мани ! Не пиши такива коментари, че ще събудиш овцете ...
  • 23 С обратен знак

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "памет майна":

    И ако обърнем действието с обратен знак , това което постигнаха руснаците през Зимната Война , беше животоспасяващо за тях , две години по късно, когато германци и финландци атакуваха Ленинград , именно тези предвидливо завоювани територии спасиха вторият по големина град на Русия , вторият индустриален център , където се правеха танковете КВ, Катюшите , и най- силният морски флот . Това ,че немци и финландци не успяват да пробият , впоследствие въпреки вездесъщият германски блицкриг , само показва колко трудна за превземане територия са овладели русите , щом германците и финландците , не успяват после да я завоюват отново , и да нахлуят в Ленинград, което ако беше се случило , щеше да е смъртоносен удар .
  • 24 272

    5 1 Отговор
    КГБ 0ланира анална инвазия на Саакашвилия.Последвашющ орален референдум
  • 25 Мирко

    4 1 Отговор
    Саакашвили е изобличен като човекът наел снайперистите от майдана в Киев, които стреляха и по протестиращите и по полицията. Филмът е на италиански журналист. След това за награда го назначиха областен на Луганска област. Нерде, нерде грузинец в Украйна !?!
  • 26 Бате Люси

    4 1 Отговор
    Болен мозък.......и в Украйна не го излекуваха. Сега явно му се ходи в Скандинавия.
  • 27 Бате Люси

    3 0 Отговор
    Михо е зле и с геотрафията. Затова пък пее отлично зад оеански песни.
  • 28 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    САМАТА МИСЪЛ ,ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА СЪС "СЕ АК.АМ И ЦВИЛЯ " - МИ Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО !!!!!!!!!!
  • 29 666

    0 1 Отговор
    само ердоган може да уплаши путин
  • 30 До памет майка

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "памет майна":

    Бе не знам къде сте чели за поражение , но Съветско - Финландската война , по - известна като Зимната война от 1939г. , завършва с победа на СССР и сключен Московски мирен договор от 12 март 1940г. Да , руснаците дават много жертви , но това си е типична загуба при атакуване на укрепени райони и фортификации ...военната тактика , указва, че когато атакуваш укрепена линия съотношението на лойските ти трябва да бъде минимум 3 към 1, по -възможност 5 към 1 ...
    СССР побеждава , взима тази област , която му трябва за създаване на УР при Ленинград , дава на Финландия тези области , които и е обещал за размяна, преди да влезнат във война , Финландия плаща репарации ... прочетете си повече тук https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_(1939_%E2%80%93_1940)
  • 31 До памет майна

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "памет майна":

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_(1939_%E2%80%93_1940)
    Когато четете за тази война , искам да обърнете внимание на квадрачето вдясно и да видите, че тогава Финландия е била държава , призната като такава САМО от СССР и от никой друг.
    Това е така, защото Финландия съществува само заради Русия - финландците са били шведи, в Швеция никой не им е разрешавал да са финландци и са говорели на шведски... но в 1753г, ако не бъркам годината , идват " лошите" руснаци , щото шведския крал бил решил нещо да се закача с тях, набиват шведите и ги изгонват , тази територия става руска т.е. на Руската Империя и финландците първо им се разрешава да говорят на финландски , а малко по -късно , Руският Император им дава статут на Велико Княжество Финландия , което е в лична уния с Негово Императорско Величество, ав 1918г., " кървавите" болшевики , във връзка с прокламираното от написания от Ленин "Декрет за мира" , признават и дават пълна самостоятелност на Финландия / тогава Финландска Демократична Република/, призната от СССР ...това е , иначе нито финландци, нито Финландия, а щяха да са щастливи " шведи", както кюрдите сега са щастливи " турци" , съгласно чл. 80 на Турската Конституция , ако си спомням правилно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания