Last news in Fakti

19 Март, 2019 13:30 5 885 18

Франция и Холандия са против Северна Македония в ЕС

  • франция-
  • северна македония-
  • ес

Има съпротива от някои западноевропейски държави

Франция и Холандия са против Северна Македония в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция, Холандия и други западни държави, се противопоставят на процеса по присъединяването на Северна Македония в ЕС, съобщи „Вечер“.

Новината беше обявена от унгарския външен министър Петер Сиярто. Той имаше среща с македонския първи дипломат Никола Димитров.

„Има голяма съпротива от нашите западноевропейски приятели. Те не са толкова чувствителни, тъй като се намират далече от региона“, заяви Сиярто.

Той заяви, че Унгария настоява решението за Северна Македония да бъде взето през юни. Страната вече е изпратила и свой опитен дипломат, който да работи с властите в страната.

Холандия вече обяви, че ще оценява строго и справедливо, като държи на изпълнението на реформите, които ЕС изисква. Северна Македония вече е свободна да влезе в ЕС, след като реши спора за името с Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нервен

    21 18 Отговор
    Съединение !!!! и ще са в Европа и в НАТО и ще си живеят добре

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само питам

    21 10 Отговор

    До коментар #2 от "нервен":

    Ако не влязат в ЕС наистина ще са добре, а иначе затъват, като нас.
  • 6 И защо ги ручаха

    10 3 Отговор
    Жабета с името?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    17 22 Отговор

    До коментар #1 от "Циганин":

    И какво? Когато бяхме надупени 75 години към Москва,да не би да бяхме добре? Хайде стига с тези простотии! Вече сме 2019,не 1944!!!!
  • 9 Гост

    22 23 Отговор
    Чета разни информации колко българи има зад граница.450 000 в Германия ,350 000 в Испания , 300 000 в Гърция, 250 000 в Англия,100 000 във Франция,как така никой не отиде в Русия??? Явно там е добре само за платените драскачи на Путин !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Българче

    28 17 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    В Русия ходят да работят само интелигентни българи , а в западна Европа - цигани , турци и българи неудачници , миячи на чинии , хамали и персонал .

    Коментиран от #18

  • 11 GTi

    19 6 Отговор
    Каква северна , каква южна Македония ? Това е България и благодарение на български национални предатели и Русия я има днес а , сега САЩ и Европа продължават по същия начин спрямо България . Питам , как нито един учен историк , политик и европолитик непостави въпроса ребром , защо сегашния ни " голям приятел " САЩ неправи нищо за да оправи тази помия , нали са за справедливост , как отделиха Украйна с пари от Русия та чак война им спретнаха , защо нас само ни шибат кой как ни хване ? Как един не се намери да излезе и да иска справедливост от мършите за които гласува народа ? Срам Срам Срам
  • 12 GTi

    11 4 Отговор
    Каква северна , каква южна Македония ? Това е България и благодарение на български национални предатели и Русия я има днес а , сега САЩ и Европа продължават по същия начин спрямо България . Питам , как нито един учен историк , политик и европолитик непостави въпроса ребром , защо сегашния ни " голям приятел " САЩ неправи нищо за да оправи тази помия , нали са за справедливост , как отделиха Украйна с пари от Русия та чак война им спретнаха , защо нас само ни шибат кой как ни хване ? Как един не се намери да излезе и да иска справедливост от мършите за които гласува народа ? Срам Срам Срам
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 3 Отговор
    А какво ще стане, ако заради това принудят Реп. Сев. Македония към КОНФЕДЕРАЦИЯ С Реп. БЪЛГАРИЯ???
  • 14 ????

    7 2 Отговор
    Кой си има професия и тук и на запад или късмет. 2019,21 век. Ако бяха живи старите дори сега щяха да са ок, обущари, шивачи, готвачи. Преди 1944 това са работили, но.. Майстори.. Кво е лошото на Жени, внучката на Тодор Живков, сега има скайп, зажаднелите българки за пари се свързват и тъй тъй остават мъжете в България, да му мислят мъжките майки, никой не дава щерка си за 400 лева български пари, не шега работата, докато вие се наговаряте... А и 10 години децата мъжки ни остаряха, а и за 30 само ваши, а 10 без реформи, никой за никой не му дреме, те се молят да ги изберем и както казваше преди 10 г, обещаваха, членски внос даваме и накрая ни измами ха, казва една бг мохамеданка, намерих братовчед и така с висше започнах работа като чистачка в енергото, а с членски внос явно цц закупи апартаментите, аре цецо женските ще ти доведат от запад богати мъже Ва, кво краде, а и жена не трябва да работи в държавно, да ходи в твоя фирма, кадър и и с пари имат фирми, ама отвсякъде цоца е хитри сте, бг и от запад кой вдовец, разведен живеят с млади българки, не е моя работа, ама всеки на държавно, така е лесно, иди при частни ка за 300,400 па ела да си побъбрим сле това
  • 15 Румяна Костова

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Плановете американски за Беларус не пречат на Путин и Лукашенко да си карат заедно ски, както сториха миналия месец и да си правят планове за икономическо и военно сътрудничество. А Украйна ще си остане само аспирант в НАТО(каквото и да означава това).
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иванова

    5 0 Отговор
    Холандците са от хомосексуалист нагоре.Една от най- противните държави в ЕС. Французите вече са малцинство в собствената си страна! Заслужават съдбата си!
  • 18 Стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българче":

    Да,прав си.В Коми ходеха професори,БАМ стриха ИТ специалисти,в Главбулгатстрой строиха лекари и мед.сестри.Сега работят от България против България платени драскачи.
Новини по държави: