Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Март, 2019 18:06 2 412 32

Калфин: Няма ефект от санкциите срещу Русия

  • крим-
  • санкции-
  • ивайло калфин-
  • украйна-
  • русия

Санкциите срещу Москва не са начинът Крим да се върне на Украйна

Калфин: Няма ефект от санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Икономиката на Русия просто се адаптира към наказателните мерки на западните страни и в един момент негативният им ефект изчезва. Това заяви бившият вицепремиер Ивайло Калфин пред Bloomberg TV Bulgaria.

За пет години Русия направи всичко възможно да приобщи Крим към своята територия - включително със строежа на моста през Керченския пролив, чрез инвестиции, чрез показност. За нея въпросът може и да е приключил, но Украйна и международната общност няма как да признаят анексирането. Санкциите срещу Москва обаче не са начинът Крим да се върне на Украйна, смята Ивайло Калфин.

„Международната общност наложи санкции върху определени лица в Русия, върху операциите на някои руски банки в чужбина и върху специфични сектори за страната. Москва наложи обратни санкции с ограничения на вноса на някои продукти. Икономиката обаче просто се адаптира към тези наказателни мерки и в един момент негативният им ефект изчезва“, посочи още Калфин.

Според Калфин въпросът с анексирането на Крим няма да намери решението си скоро. „Има стратегически и военни причини Крим да бъде анексиран към Русия, те също трябва да бъдат отчетени“, каза бившият вицепремиер.

Той отбеляза, че около 40% от доставките на природен газ в блока се изпълняват именно от Руската федерация. „За момента няма алтернативи на газови доставки, които да бъдат конкурентни на пазарна основа, може би ще се появят. Все още обаче инфраструктурата е повече, отколкото алтернативите“, заяви Калфин, коментирайки енергийната зависимост на ЕС от Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    40 13 Отговор
    То на целият свят стана ясно,че санкциите са само за бальци като нас-САЩ защо тогава купуват с танкерите си руска газ? Защо германия сьс зьби и нокти защитава С.Поток 2... Защо Япония и Ю.Корея искат сьщо газопровод от Русия...Защо Мерцедес ще отваря завод в Русия...и още много доказателства,че само пуделите скачат по тези санкции.

    Коментиран от #5, #8, #31

  • 2 1944

    17 22 Отговор
    калфин, аонесу задочно ли завърши? ех, мъка болшевишка. матушката ти и вие сте сто години и вляво от нормалния свят.
  • 3 Да го кажем направо

    25 10 Отговор
    Лицемерието на САЩ льсна,когато потвьрдиха,че ще продьлжават да купуват от РФ ракетни двигатели и титан за самолетите си.Да не говорим за европейците-за едни може руски газ и нови газопроводи-за други не.Айде стига -да не ядем доматите с колците?
  • 4 Реалист

    15 11 Отговор
    Кой беше тоя - оня със сбърканата пенсионна реформа дето трябва сега да я поправяме ли? Аааааа ясно - Баш Майстор
  • 5 Хрониките на Евразия

    18 14 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Вярно , че си балък 😂
    Я виж само как с 50 думи колко лъжи са ти набутали в главата 😂
    А Калфин , с Георги Първанов си отработват копейките с надежда да получат още ..

    Коментиран от #14

  • 6 Glup4o

    6 0 Отговор
    Политиката е като при търговията и бизнеса. Трябва да има глупаци и умници. На тази територия която обитаваме са ни необходими политици с над световно ниво интелект. В противен случай се получава това което сме. Държава със затихващи функции.
  • 7 СссереМ

    15 7 Отговор
    150 млпд долара на година по малко ако е нищо здраве му кажи,аман от руски агенти.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Емил

    9 4 Отговор
    Калфински умнотии! По-добре майсторски глупости!
  • 11 Западните Балкани

    13 6 Отговор
    Калфин, Калфин, не пускат рубли нашите хора, нали? Не можеш да се състезаваш с Волен
  • 12 Истината

    11 12 Отговор
    Взривете Кремъл и проблема ще се реши!

    Коментиран от #15

  • 13 Левски

    11 10 Отговор
    Един адекватно мислещ човек! Защото повечето управляващи са болни от шизофрения и смятат за нормално да ни вкарат във война! Само че нека тези шизофреници да разберат че в началото хората от едната и от другата страна може би ще воюват докато не се усетят и не се обърнат с цялата си агресия срещу тези които са ги вкарали във война! Именно такава участ е сполетяла монархиите в централна Европа през Първата Световна война и те са изчезнали завинаги!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Име като гост

    12 7 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    Аз предлагам да взривим вашингтон!Какво ще кажеш,а?После може и тебе да уважим.
  • 16 Сталин

    14 8 Отговор
    Долу САЩ и НАТО!
  • 17 Тоз е гаден

    6 0 Отговор
    Остави ви без пенсии. Майната му. Бал съм ти пенсията. Ще върша надомна работа по добре ще е.
  • 18 патриотъ

    8 6 Отговор
    С Русия може само"со кротце,со благо"В противен случай можете да налапате ръкава на потника!
  • 19 Справедлив

    8 3 Отговор
    Що говориш глупости бе Калфин ,мекере комунистическо!!!!нямало ефект...руските граждани непрекъснато обедняват

    Коментиран от #21

  • 20 KIKOV

    7 0 Отговор
    НЯМА ТАКИВА ПОЛИТИЦИ КАТО БЪЛГАРСКИТЕ НА НИКЪДЕ ГИ НЯМА ТЕ СА СУПЕР ПРОДАЖНИ СПРЯМО НАРОДА СИ СПРЯМО БЪЛГАРСКАТА ДОКТРИНА ЗАВЕТ И ДЪРЖАВА ЕДНИТЕ СА СТРОГО ПОДВЛАСТНИ НА ИЗТОК А ДРУГИТЕ НА ЗАПАД НО ПЪК И ДВАТА ПОД ВИДА ЛОБИРАТ ЗА ДРУГИ ДЪРЖАВИ И СА СРЕЩУ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЪРЖАВА И НАРОД . НООО ПЪК СА ЗА СВОИТЕ СИ ИТЕРЕСИ .

    Коментиран от #25

  • 21 Само питам

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Справедлив":

    А ние забогатяваме ли? Или всеки ден самоубийства от мизерия?
  • 22 боярышник

    6 2 Отговор
    Ей този е светъл пример за комунистическа лъжа.С кУрни са си лика прилика.
    Не само,че рУсия в момента са в рецесия,ами никога не е имало толкова гладни на глава от населението от втората световна война.Знаете ли защо руснаците по бг черноморието си продават масово имотите?!
    Приеха си законче за държавните служители,всички парички в русия да се инвестират...Защооо лии?!
  • 23 Гост

    5 2 Отговор
    Кой се изказва, комунистическа отрепка която всеки ден лиже осраните руски задници. България трябва един път завинаги да се отърве от тези боклуци.

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 има нещо вярно

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "KIKOV":

    но изходи от личните им пристрастия- те не са безкористни и всеки си пази хранилката,че ако нещата се обърнат ще трябва пак да сменят уж възгледите си!А сега си им е добре- палазитират на пропагандната вълна и не работят,а само смучкат !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Само питам

    4 2 Отговор
    Докога руските подлоги ще квичат, че санкциите срещу кочината трябва да отпаднат? И санкциите не са средство за връщане на Крим и руското мекере Калфин като го знае много добре. знае много добре защо и по какъв повод са наложени и какви са условията за тяхното премахване. но понеже е пар екселанс руски лакей повтаря руските пропагандистки опорни точки като най-мизерен и долнопробен руски интернет трол.
  • 28 Майкъл джексън

    2 0 Отговор
    Мааазен рубладжия Рузка мастия подкупна
  • 29 Гост

    3 0 Отговор
    Т.е. всяка анексия на територия на чужда държава да бъде автоматично признавана от международната общност, това ли казва Калфин? Или само когато анексията е извършена от Русия? Как не признаваме северен Кипър, а ще признаем Крим. Ами ако почнат масови анекси, всяка голяма държава може дазапочне да анексира по малки държави или да им налага свои политики, заплашвайки ги с превземане. Ще настъпи пълен хаос. Ами България, ако някой реши да анексира част от територията и.Интересно е че този човек е бил външен министър, дипломат.
  • 30 Гост

    2 0 Отговор
    Санкциите не действат, може би иска ескалация, нещо по-сериозно, което действа. Тезата му е доста глупава. Или е за признаване на анексията или против, това е. Като гледам не са започнали масови войни по света, значи все пак деиства, страните се притесняват от последствията от бодобен акт.
  • 31 ДДимитърдд

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    На лицемерна и мазният Калфин не може да се вярва защото е патологичен лъжец. Когато бе социален министър подписа в Москва едно споразумение след което в България се довлекоха над 12 руски айти специалисти на работа, а после се чудим откъде идват хакерски атаки и тн. Същият Калфин кандидатства за високо платена работа в Брюксел. Нас българите и държавата ни набутва на руснаците, а той тариката на добре платена работа с жилище в Брюксел . Егати боклука, егати предателя, но от АБВ всички са такива, начело с лидера им Румен Петков фонтанчето и Гоцето Първанов милионера със собствен хотел.
  • 32 хахаха

    0 0 Отговор
    Калфата да прочете статията в сайта от 18 март 2019г., 7:20 - "Русия е загубила $ 150 млрд. заради Крим"!!!
Новини по държави: