Last news in Fakti

20 Март, 2019 09:22 2 348 13

Руски министър отиде в Сирия, за да предаде писмо от Путин

  • сирия-
  • башар асад-
  • владимир путин-
  • писмо-
  • сергей шойгу

Путин изпратил важни послания на съюзника си

Руски министър отиде в Сирия, за да предаде писмо от Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е пътувал до Сирия, където е предал послание от руския президент Владимир Путин на сирийския лидер Башар Асад, предадоха световните агенции.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Шойгу и Асад са обсъждали борбата срещу глобалния тероризъм в Сирия и различни аспекти на сигурността в Близкия изток, предаде Ройтерс. Страната е в гражданска война от 2011 година, а Москва е най-близкият съюзник на режима на Асад.

Разговорът се е фокусирал и върху усилията за подпомагане на завръщането на сирийските бежанци и доставянето на хуманитарна помощ за Сирия. Шойгу е заявил, че западните страни се опивали да "спънат позитивните промени в Сирия и да създадат нови препятствия пред намирането на изход от кризата".

Русия започна военна интервенция в Сирия през септември 2015 година и накрая помогна на Асад да си върне контрола върху големи райони от страната. Западните държави подкрепиха сирийската опозиция и отказаха да помогнат на възстановяването на Сирия без намирането на политическо решение на кризата, отбелязва AP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    4 31 Отговор
    Какъв "съюзник" е нискочел този милиционер, който се целува всяка седмица с Нетаняху в Москва?
    Що за идиот???
  • 2 Хамалин

    7 26 Отговор
    Ватнициииииии никой не ви иска
    Отвсякъде ви прогониха и натириха.

    Коментиран от #3

  • 3 даммм

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хамалин":

    Ама вярно си хамалин-100%-тов..
  • 4 Реално

    21 3 Отговор
    Министьр на отбраната не ходи в дьржави да носи писма-тук работата ще е друга...След време ще разберем-Сьс сигурност резултатите от това посещение ще са кофти за САЩ....

    Коментиран от #9

  • 5 Анти седераст

    2 21 Отговор
    Чрез 2014 г. Олигофренът Путин гласува на заседание на ООН САЩ да влязат в Сирия, за да се борят с Ислямска Държава. Точно така - създателите на Ислямска Държава да отидели вътре в Сирия, да си направят бази, за да се борят с тяхната Ислямска Държава. Няма такъв олигофрен като милиционера.

    Коментиран от #12

  • 6 Анти седераст

    6 15 Отговор
    Една средно голяма улична котка е 100 пъти по-схватлива от Милиционера.
  • 7 Троцки

    3 9 Отговор
    Чалмите са съюзници на путя. Той води война срещу православни държави, Украйна, Грузия, сега и Беларус. А този "министър" не е ходил в казарма. Ташак работа.
  • 8 Руските свине

    2 8 Отговор
    са големи циркаджии и смешници. Писма през 21 век носени от личен куриер!!!!????? Може би да не би да бъде хакнато от американците ако се изпрати по друг начин или да бъде подслушан телефонният разговор. Или обикновена мисловна дъвка за ватници и задунайски роби.
  • 9 Само питам

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Кофти както миналият 8 февруари край Дейр Аз Зор ли?
  • 10 аптал

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Русия започна военна интервенция в Сирия... Олееее, ама верно ли? Въх тяз лоши рашки, да са ни живи и здрави краварчетата, да ни пазят от злото и още 100 години демокрация да ни носят!
  • 11 Кико

    3 4 Отговор
    Да не е умрял гълаба?
  • 12 Филип

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    Ти поглеждал ли си се в огледалото ? Не си ли забелязал че имаш синдрома на Даун ?
  • 13 гостгост

    2 3 Отговор
    Руснаците не стига ,че имат 2-3 съюзника в лицето на все изостанали мюсюлмански кочини ,ами на всичкото отгоре общуват още на ниво писма чрез посредник.Умреляци
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания