20 Март, 2019 10:15 1 762 6

Мей реши: Иска кратко отлагане на Брекзит

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • мишел барние

Брюксел вече предупреди, че няма да се съгласи на отлагане без конкретен план за британските намерения през поискания период

Мей реши: Иска кратко отлагане на Брекзит - 1
Снимки: БГНЕС/EPА

Британският министър-председател Тереза Мей ще поиска днес в писмо до Европейския съюз кратко отлагане на Брекзит, предаде Reuters. Агенцията се позовава на високопоставен източник от правителството.

В сегашната ситуация Лондон трябва да напусне съюза на 29 март със или без споразумение.

До снощи не беше съвсем ясно колко дълго отлагане на излизането ще поиска Лондон. Според източник на ВВС можело да е до две години, но очевидно има промяна в плановете.

Главният преговарящият от страна на Евросъюза Мишел Барние вече предупреди, че Брюксел няма да се съгласи на отлагане без конкретен план за британските намерения през поискания период.

Другата новина е, че британските депутати ще могат от понеделник да обсъждат в парламента начините за излизане от задънената улица на Брекзит, в която се озова страната.

Мей реши: Иска кратко отлагане на Брекзит

Преди дни заместникът на Мей - Дейвид Лидингтън, каза, че ако парламентът не одобри сделката за Брекзит до 20 март, то правителството ще предостави на депутатите възможност да дебатират и гласуват начини за излизане от задънената улица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    10 0 Отговор
    А един наплюнчен не ще ли?
  • 2 е бре

    11 0 Отговор
    До кога в ЕС ще се съобразяват с тая камила
  • 3 Ха ха

    10 0 Отговор
    Кобилата пак забавлява свата
  • 4 Много лоши дни ги чакат тия грозните

    8 0 Отговор
    Кой квото си надроби ще си го сърба, дъртата крава такъв им го заби на Британците че и господ не може да ги спаси от най голяма криза която ги очаква:-)
  • 5 489

    5 1 Отговор
    Тези гейзери да се махат вече от ЕС, че на всички додеяха. За много големи се мислеха и условия поставяха сякаш все още са империя. Е да ама не. хайде да си обират крушите и повече да не занимават Европа със себе си. Да си стоят там та мъгливия и дъждовен остров на никого не са притрябвали. Аз обаче прогнозирам, че от великобритания до 2-3 години нищо няма да остане, защото ще се разпадне и то категорично. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще напуснат Англия и отново ще се присъединят към ЕС, а англетата ...
  • 6 Именно

    2 0 Отговор
    Малко отлагане нищо няма да им помогне. Те вече 2 години нищо не свършиха!
    Единственото което би ги спасило е отлагане от около 6 месеца с цел 2-ри референдум (който те обаче вече отхвърлиха) и евнтуално после оставане в EU.
    В противен случай е много вероятно скоро след като напуснат да се разделят с Шотландия и Северна Ирландия
Новини по държави: