Last news in Fakti

20 Март, 2019 12:44 1 738 5

Юнкер: Не очаквайте бърз Брекзит

  • жан-клод юнкер-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • тереза мей

Председателят на ЕК не вярва, че лидерите на ЕС ще вземат решение за отлагане на развода с Лондон тази седмица

Юнкер: Не очаквайте бърз Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че не очаква европейските лидери да вземат решение за отлагане на Брекзит на срещата тази седмица в Брюксел, предаде АР.

Юнкер каза пред германско радио, че преговорите за отлагане на Брекзит вероятно ще трябва да продължат идната седмица.

Излизането на Обединеното кралство от ЕС е насрочено за 29 март. Министър-председателят Тереза Мей обаче най-вероятно ще поиска от европейските лидери отлагане, тъй като не успя да получи одобрение от британския парламент за постигнатото с ЕС споразумение за раздяла.

"Моето впечатление е, че тази седмица Европейският съвет няма да вземе решение и вероятно ще трябва да се събере отново идната седмица. Госпожа Мей не постигна съгласие за каквото и да било нито в правителството й, нито в парламента", бяха точните думи на Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    8 2 Отговор
    Бавно, но славно вървим към разпадане на ЕС :)
  • 2 12345

    1 1 Отговор
    10-15 години поне ще минат. Наградата бързо излезнаха и разбраха каква икономическа и финансова криза ги чака и сега ще мотаят нещата с години.
  • 3 Дедо ви

    2 1 Отговор
    Колкото по-бързо се махнат, толкова по-добре за ЕС. Досега те блокираха създаването на европейска армия. А такава трябва да имаме. Тогава нито Америка ще ни изнудва, нито Турция. Германия и Франция разбраха това отдавна и вече работят по въпроса.
  • 4 Bahti

    0 1 Отговор
    Каква е разликата в Разпадът? И СССР се разпадна с Идеята за единство. Просто Разпад.

    Коментиран от #5

  • 5 Bahti

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bahti":

    И Унифицирания свят на хамерика, какво е? И ще Бълнуваме идеологии.
Новини по държави: