Last news in Fakti

20 Март, 2019 13:59 1 517 4

Съмнително затишие в ракетните планове на Ким

  • сохе-
  • северна корея-
  • ракети-
  • ким чен-ун

Американски експерти не намериха доказателства за активност на полигона Сохе в Северна Корея

Съмнително затишие в ракетните планове на Ким - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Експерти от Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон не намериха доказателства за някаква значителна дейност на тестовата площадка Сохе в района в Северна Корея, което би било доказателство в полза на това в близко бъдеще да бъдат изстреляни нови ракети.

Докладът беше публикуван във вторник на интернет страницата на изследователския център и цитиран от TACC.

„Въпреки че скорошната дейност на полигона Сохе показва, че той е в работно състояние отново, след като Пхенян предприе стъпки за ограничаване дейността му през лятото на 2018 г., не е регистрирана значителна активност на вертикалния изпитателен стенд за ракетни двигатели и на стартовата площадка, откакто публикувахме нашия последен доклад на 9 март, се казва в документа.

"Очевидно няма данни за изстрелване на тестовата площадка", отбелязват авторите на доклада.

"Не са регистрирани и значителни дейности на други места от полигона", добавиха те.

Съмнително затишие в ракетните планове на Ким

По-рано американско радио, позовавайки се на анализа на изображения от търговски спътници, направи изявление, че КНДР може да се подготви за започването на нови тестове за ракети в най-близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 CambodiaPower

    4 0 Отговор
    никой от големите сили няма интерес от обединена Корея понеже 1:Обединена Корея означава 80 милиона интелигентен,хомогенен,работлив народ 2:Обединена Корея означава мощна обединена Армия която е над 15 милиона! 3 Обединена Корея означава минимум ТОП 5 в световните Икономики(то само Южна дето е 50 милиона е в Топ 10,пък камоли като се прибавят още почти 30 милиона работливи Корейци към тези 50 милиона та сега разбирате ли защо нито САЩ,Китай,Япония,Русия(за тях не съм сигурен) нямат интерес от обединена Корея!!!
  • 3 Инфо

    2 1 Отговор
    КНДР обяви още преди година, че успешните изпитания на МБР са завършили и се преминава на масово производство(вероятно от порядъка на 5-6 МБР годишно)
    Ако има нов пуск, то ще е на спътник по случай някакъв юбилей.
  • 4 няма угода

    2 0 Отговор
    Е като шават, що шават! Като не шават, ауууу колко съмнително!