20 Март, 2019 15:25 12 995 104

И Египет залага на руското! Купува изтребители Су-35С (ВИДЕО)

  • су-35-
  • египет-
  • f-35-
  • хосни мубарак

Наличието на Су-35 в състава на военновъздушните сили ще позволи на Кайро да запази място сред най-напредналите ВВС в Близкия изток

И Египет залага на руското! Купува изтребители Су-35С (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Египет продължава да се връща към основите: след дълъг период на оборудване на военновъздушните сили с предимно западна техника, военното ръководство на страната преориентира посоката при снабдяването. Медиите съобщиха за сключването на договор за доставка на „повече от 20“ изтребители Су-35, предава в. "Известия", цитиран от "Фокус".

Египет традиционно е бил внимателен към военновъздушните си сили, отстъпвайки на Турция, Израел и Саудитска Арабия по отношение на оборудването. Дълго време, от средата на 50-те до средата на 70-те години на ХХ век, СССР е бил основният доставчик на съвременни самолети в тази страна. След решението на Ануар Садат да се преориентира към сътрудничество със Запада, Египет получи предимно американско и западноевропейско оборудване, въпреки че съветските машини останаха в експлоатация.

Връщането към сътрудничеството с Москва започна в началото на века с придобиването на модерни системи за противовъздушна отбрана от ново поколение, но това сътрудничество получи наистина силен тласък още през 2010 г., след „Арабската пролет”, когато новото военно ръководство на Египет сключи няколко големи договора за доставка на руски оръжия.

От броя на авиационните договори можем да си припомним споразумения за доставка на хеликоптери Ка-52 на стойност над 1 милиард долара и изтребители МиГ-29М2 - за над 2 милиарда долара. Според източници на „Известия“ в отбранителната промишленост Египет е обмислял възможността за придобиване на допълнителна партида от МиГ-ове, но в крайна сметка е избрал Су-35 като машина от по-висок клас и очевидно с по-добро оборудване.

И Египет залага на руското! Купува изтребители Су-35С (ВИДЕО)

Най-интересното в настоящия процес на преоборудване на египетските въоръжени сили е, че Кайро развива сътрудничество с Москва, въпреки затягането на политиката на санкции на САЩ, което вече е довело до трудности при изпълнението на редица договори, както в Близкия изток, така и в други региони на планетата.

Експертите отбелязват, че една от основните причини за тази политика на египетското ръководство, включително президента на страната Абдел Фатах Ал-Сиси, може да бъде недоверие към САЩ, след като американската администрация отказа да подкрепи тогавашния египетски президент Хосни Мубарак по време на „Арабската пролет“.

Наличието на Су-35С в състава на военновъздушните сили ще позволи на Египет да запази място сред собствениците на най-напредналите ВВС в Близкия изток, особено когато Саудитска Арабия получи по-модерни версии на F-15 от тези, с които разполагат военновъздушните сили на САЩ, а Израел вече въведе първия си F-35.

Египет стана третата страна, сключила договор за Су-35: преди него, тази машина взеха Китай и Индонезия, докато за този договор срещу Китай бяха наложени американски санкции.

В случая с индонезийския договор възможността за прилагане на американските санкции също беше обсъждана дълго време, но в крайна сметка лидерите на страната не отмениха сделката: очаква се Джакарта да получи първите машини в края на 2019 г. - началото на 2020 година.

Очаква се следващите купувачи на Су-35 да са Алжир, който вече има няколко дузини изтребители Су-30МКИ (А) като част от военновъздушните сили и Иран, където срокът за ограничения за снабдяване на редица оръжейни системи в страната изтича през 2020 година.

Освен това и Пакистан проявява интерес към Су-35, което е разбираемо, като се има предвид, че той е единственият наистина модерен тежък многофункционален изтребител, който Исламабад може да получи без сериозни политически проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    94 16 Отговор
    На нас ни ги налагат краварските самолети, не че ги искаме! :(

    Коментиран от #3, #49

  • 2 Историк

    27 86 Отговор
    И през 1967 година египтяните бяха заложили на руското но за 6 дни израелците им унищожиха авиацията и танковете. Фараоните са били по умни от сегашните управници на Египет

    Коментиран от #40, #87

  • 3 Наблюдател

    19 91 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Купуваме най-доброто за парите си бе путлераст.

    Коментиран от #16, #42

  • 4 Реалист

    20 69 Отговор
    Ами требе да има мишени които евреите да свалят като през 6 дневната война.
  • 5 Хрониките на Евразия

    18 61 Отговор
    Индонезия ги купи за палмово масло , тези сигурно за камили ще ги купуват 😂

    Коментиран от #9, #43

  • 6 Townboy

    87 17 Отговор
    Повечето държави са разбрали, че от САЩ хаир няма да видят и се ориентират към новата свръх сила Русия/Китай.

    Коментиран от #10, #12

  • 7 Alpha_Lone_Wolf

    20 53 Отговор
    Израел пак е спокоен, че ще може да отупа 6-7 държави на куп за 4-5 дни.
  • 8 Kcaniba

    60 13 Отговор
    сороснята е в траур!!!
    Те се пениха от 5 год за невероятните Ф-16 трета ръка!!!
    Имоминджев направо изяде книгата си в припадъка!!!

    Коментиран от #11

  • 9 БУНАК СИЧКО НА ТРАПЕЗАТАТИ ИДВА

    27 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    ОТ ИРАН ЕГИПЕТ ТУРЦИЯ А СЕГА ОТ ДВА МЕСЕЦА ПОЛОВИН ЕВРОПА ЯДЕ РУСКИ ЛУК......
  • 10 Само питам

    13 38 Отговор

    До коментар #6 от "Townboy":

    И кои са тия повече държави балалайке? От Миг 29 са произведени около 1600 бройки от F-16 над 4500. Това са най-масово произвежданите бойни самолети от Русия и САЩ.

    Коментиран от #17, #22, #23, #45, #67

  • 11 Само питам

    9 24 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Чудя се кой е по-наивен и нелементарен, ти или Borislav Popov?

    Коментиран от #14, #98

  • 12 Наблюдател

    13 53 Отговор

    До коментар #6 от "Townboy":

    Руската измет най-обича да присламчи руската кочина в съюз с Китай. Съюз на руснаците с китайците няма да има, поради простата причина, че Китай има съвсем други планове за руската кочина, и я разглежда единствено като суровинен придатък, а не като партньор.

    Коментиран от #19, #32, #48

  • 13 123

    28 4 Отговор
    Някой знае ли исраел получава всяка година от фащ помощ от 10 милиарда та какви самальоти да купува за тия пари.
  • 14 Kcaniba

    25 4 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Ти и ивоминджев сте
  • 15 русофилска подлога

    9 37 Отговор
    "И Египет залага на руското!" Че кой друг залага на това руско бе Анатоли ,русофилистик ?
  • 16 Само питам

    11 16 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Добро, ама за музея на авиацията ли?
  • 17 онзи

    27 7 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Оди тогиз да пръскаш на село за колорадски бръмбар с тези краварки съмолети дека ти фалиш...и ни ги форсирай ного,че щи си дириш кенефо през пет села и паланки у десета ...
  • 18 Хрониките на Евразия

    10 38 Отговор
    Боя се да не стане с както с поръчката на щурмовите хеликоптери Ка-52, от които египтяните се отказаха , докато те не бъдат доработени .
    А сега със Су - 35 се набутват .
    Изтребителя в Сирия през 2017 година показа много дефекти , също така не издържа на високи температури и в пустинни условия .
    След всеки полет регулярно им се налагаше да чистят двигателите от пясък и малки камъчета по няколко дни.
    А във ВВС на Египет няма руска летателна техника
    Основно изтребителите им са френски (Dassault Rafale DM и Mirage 2000BM), САЩ (Lockheed F-16A/B/C/D), Китайски (Chengdu F-7) и малко съветски МиГ-21, които в по голямата си част не летят .

    Така , че бързо ще вдигнат ръце и от СУ - 35

    Коментиран от #51, #54, #102

  • 19 Монгомъри

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    А теб кой розглежда,-и кой ЩЕ разглежда,като такъв,селянин сэс селяни?
  • 20 Трапезундска империя

    21 5 Отговор
    Вече го казахме. За съжаление на пуйките и неодоматените им мечти, Египет ще бъде следващото голямо нещо в Източното Средиземноморие. Военно, енергично, и геополитически. И много скоро член на Г-20.
  • 21 Айдееее

    10 9 Отговор
    Сега вече Сисито от демократичен президент ще се превърне в диктатор дошъл на власт след преврат....какъвто всъщност си е.
  • 22 В ЩАТА НЕВАДА НА ТУЙ СУХО

    16 5 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    МЕСТЕНЦЕ ИМА ИНО МЕСТЕНЦЕ ДЕТ ДА НАГИЗДЕНИ НА ПАРКИНГ ХИЛЯДИ ЕФКИ ЧАКАЩИ БАЛЪЦИ ДА ГИ КУПЯТ. ДАВАТ И ГИ НА ЧАСТИ НА ТЕЗ ДЕТ СА ИЗГОРЯЛИ ИСА СИ КУПИЛИ ПРЕД ТУЙ ОТ ЗАРИБЯВКАТА. АКУ МИ ПОСОЧИШ ПОДОБНО МЯСТО ПРИ УШАНКИТЕ ЩА ЧЕРПЯ ТОПЛА ЛИМОНАДА.......

    Коментиран от #39

  • 23 В ЩАТА НЕВАДА НА ТУЙ СУХО

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    МЕСТЕНЦЕ ИМА ИНО МЕСТЕНЦЕ ДЕТ ДА НАГИЗДЕНИ НА ПАРКИНГ ХИЛЯДИ ЕФКИ ЧАКАЩИ БАЛЪЦИ ДА ГИ КУПЯТ. ДАВАТ И ГИ НА ЧАСТИ НА ТЕЗ ДЕТ СА ИЗГОРЯЛИ ИСА СИ КУПИЛИ ПРЕД ТУЙ ОТ ЗАРИБЯВКАТА. АКУ МИ ПОСОЧИШ ПОДОБНО МЯСТО ПРИ УШАНКИТЕ ЩА ЧЕРПЯ ТОПЛА ЛИМОНАДА.......

    Коментиран от #25, #29

  • 24 Абдел Фатах Сиси

    17 3 Отговор
    Египет също купи френски самолети Рафал. Както и модерни корвети, фрегати и кораб за хеликоптери. Също френски.

    Коментиран от #26

  • 25 Само питам

    9 17 Отговор

    До коментар #23 от "В ЩАТА НЕВАДА НА ТУЙ СУХО":

    Къде е това местенце бе путлерастке малка и невинна. Така си се нагълтала с руска пропаганда, че сигурно ти изтича през ушите и ти е оцапала ушанката.

    Коментиран от #37

  • 26 Дасо

    6 8 Отговор

    До коментар #24 от "Абдел Фатах Сиси":

    Много по-добре щеше да е и ние да си купим френски изтребители (Рафал) и корвети също (за които сме имали преди години изгодно предложение, което е било отказано).
  • 27 ддддф

    1 3 Отговор
    оффффффф
  • 28 русофилска подлога

    9 29 Отговор
    Su35 e най-доброто с което разполагат мужиците ,а реално е изтребител на ниво Рафал.Много са назад милите.Вижте го само на клипа горе.Изглежда така ,че все едно е правено от третокласници в час по трудово.Изключителна аматъорщина.

    Коментиран от #31, #53, #77, #90

  • 29 USMC

    11 19 Отговор

    До коментар #23 от "В ЩАТА НЕВАДА НА ТУЙ СУХО":

    Не е в Невада, а в Аризона . И тия стари самолети се съхраняват там със съвсем други цели -като стратегически резерв за ценни метали .
    Но понеже спомена Невада -я погледни там какво има . Там са руските кошмари , от които Путен се буди облян в пот и с тракащи зъби. Технологиите ,които Русия няма да има и след 200 години -те са там -в Невада .

    Коментиран от #30, #38

  • 30 русофилска подлога

    8 22 Отговор

    До коментар #29 от "USMC":

    Руснаците откъм технологии са на ниво Филипините.Компании като Boeing,Northrop Grumman,Lockheed Martin,DARPA са като извънземни компании сравнени с руското примитивно развитие.От 10-те най-технологични военни компании в света ,7 са американски и точно 0 са руски.Руснаците още незнаят как да направят двигатели за провала су57 ,а подлогите им тук ги бутат при големите.

    Коментиран от #55, #63

  • 31 Райко

    23 6 Отговор

    До коментар #28 от "русофилска подлога":

    И какво му е на Рафала, че го даваш за отрицателен пример. а иначе достатъчни са точно два Су-35 за да попилеят всичките таралясници, които поръчваме в момента (макар че всъщност няма да могат защото няма да можем да ги получим накуп, а на час по лъжичка, ха-ха-ха).
  • 32 Румяна Костова

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    Плановете и мечтите не пречат.Съмнявам се обаче, че хитрите китайци ги споделят с Вас. Китайците миналата година проведоха военно учение с руснаците и в ООН винаги гласуват в полза на Русия и против Америка. Как ще постъпи Китай утре, догодина, след 5 години, един Бог знае.

    Коментиран от #34, #36, #94

  • 33 Черна Врана

    7 10 Отговор
    И аз залагам на руското. Приятелят ми е от прекрасния град Грозни и когато ходим на гости на техните, братята му ми се изреждат всяка вечер. Слава РОССИЍ!
  • 34 Наблюдател

    9 15 Отговор

    До коментар #32 от "Румяна Костова":

    Ами гледай фактите ма русофилска како. Китай и кочината имат около 70 милиарда долара стокообен, Силата на Сибир отиде на майната си. А стокообмена със САЩ е 550 милиарда. Инвестициите на Китай в Русия са нищожни, дори във Венецуела са повече. Това са факти а не пропагандните ти тезиси.

    Коментиран от #35, #56

  • 35 Румяна Костова

    14 4 Отговор

    До коментар #34 от "Наблюдател":

    Бате, не ти говоря за инвестиции, а за политически тенденции.А и аз споря с господи всезнайко с коментар номер 12, който е категоричен, че съюз между Русия и Китай няма да има. Силата на Сибир била отишла някъде си. И аз чета фентъзи, там сили, магии и енергии вилнеят.Преумни световни експерти не са наясно за бъдещата политика на Китай, но ти и господин 12 знаете.

    Коментиран от #95

  • 36 русофилска подлога

    5 15 Отговор

    До коментар #32 от "Румяна Костова":

    Защо руските слуги винаги търсите опора в Китай ? Разбери ,че Китай и САЩ са най-богатите и влиятелни страни на тоя свят ,а и също така са и най-ценните партнъори по между си.Китай никога няма да си рискува икономиката и бъдещето и да се обърне срещу САЩ ,за сметка на някакви примитивни недоразсляци като руснаците.Просто е комично само да си го помислиш.Единственото ,което свързва Китай и русия е ,границата им.Китай не е съюзник на русия и никога няма да тръгне срещу САЩ ,колкото и да им се иска на разни русофилски подлоги тук.Китай биха взели мнение ,единствено ако им е застрашена границата.
  • 37 МИ ДА ДАМ ХИЛЯДО ДУЛАРА И ДА ИДЕШ

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    ДРУГ НАЧИН НЕ ВИЖДАМ...
  • 38 В АРИЗОНА Е ЦЕНТРАЛНАТА ИНТЕНДАНСКА

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "USMC":

    БАЗА НА УС АРМИ С ОБОРУДВАНИЯ ОТ 1965 ДО СЕГА А В НЕВАДА СА БАЗИТЕ НА НОРТНОП ГРУМАН И БОИНГ СЪС СИЧКИТЕ ИМ ХВЪРЧИЛА НЕРЕАЛИЗИРАНИ НА ПАЗАРА.

    Коментиран от #41

  • 39 Реалист

    2 9 Отговор

    До коментар #22 от "В ЩАТА НЕВАДА НА ТУЙ СУХО":

    Хайде черпи - виждал съм ги с очите си - Крим, полоса към 10км пълна с руски "летящи" боклуци - "самальоти и вертальоти".
  • 40 Мммм

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Проблема не е в руската техника,а в това кой я управлява. Един сириец военен пилот на МиГ 21 ,избягал в Израел със самолета си води до детайлно изучаване на самолета,и коментарите на израелските военни летци,е че МиГ-а превъзхожда израелските самолети тогава Мираж 3 и израелската му разновидност Нешер,както и Ф4 и Ф5 известно количество,но са отчели слабата подготовка на сирийските и египетските пилоти. С две думи,не е важно колко ти е модерна техниката,а колко си грамотен да я управляваш и ползваш на максимум,защото иначе си е парче метал.
  • 41 USMC

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "В АРИЗОНА Е ЦЕНТРАЛНАТА ИНТЕНДАНСКА":

    Публикувано във факти.бг: ХВЪРЧИЛА НЕРЕАЛИЗИРАНИ НА ПАЗАРА.

    LoL на кой пазар ? На кооперативния ли ? Там хвърчилата не се продават -те са много по секретни от Раптър

    Коментиран от #47

  • 42 Мммм

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    2 милярда долара за над 20бр. СУ 35п за Египет,и същата сума за 8бр. нещастни корита от 70-те,които не могат да се сравняват с модернизиран МиГ 21,та камо ли със Су 35. Трябва да си откачен да дадеш толкова пари за пробито корито. Дори Индия,в която трябваше да се сглобяват и нашите самолети уж,се отказа след като неин МиГ 21 свали пакистански Фи 16 с ракета за далечен бой. Така,че драги помисли преди да се излагаш с писаниците си за най-доброто за парите ни,защото част от тези пари са и мои,и аз не съм съгласен да се купуват боклуци на супер високи цени.

    Коментиран от #96

  • 43 Мммм

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    Ми те сигурно от 70-те до сега като са купували от краварите самолети са им ги плащали в камили,та вече може да им казваме краваро-камиларците. Много си в чата "мен".
  • 44 Иван

    14 6 Отговор
    Изключителен ход на Египет. С 20 самолета Су35 проблема Израел е решен окончателно. За в бъдеще,евреите няма и да си помислят за конфликт с Египет
  • 45 Мммм

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Какво сравняваш МиГ 29 с Фи 16 бе, Фи- то може да го сравняваш с МиГ 21. На МиГ 29 може само да му диша прахоляка. МиГ 21 е произведеният в най-много броя изтребител,ама нали трябва да плюеш,въобще и не помисляш.

    Коментиран от #50, #52

  • 46 Иван

    15 7 Отговор
    На България и трябват 20 Су35 ,една ескадрила (8) Су57 ,100на танка Т14, няколко установки С400 ,Калибър и Ярс.....и ставаме питбула на Балканите.......турци.гърци и т.н. ще станат по ниски от тревата

    Коментиран от #57

  • 47 Да' Н МИСЛИШ ЧИ ПРАЯТ ДВА МОДЕЛА

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "USMC":

    ФЪРЧИЛА И ОТ ВЧЕРА И ПО ЕДИН БРОЙ.???? САМО СЛЕД ВОЙНАТА В КУВЕЙТ И ИРАК / ПУСТИННА БУРЯ/ ВЪРНАХА ТОЛКОЗ ЕДИНИЦИ ТЕХНИКА НА ПО СТОТИНА МОТО ИЛИ ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСОВЕ ЧЕ ПУСТИНЯТА В НЕВАДА ПОЧЕРНЯ. НАЛИ НЕ СИ МИСЛИШ ЧЕ Я ДЪРЖЪТ ТАМ ЗА СКРАБ И ЧАКАТ ЖЕРЯЗОТО ДА СА ДИГНЕ...???
  • 48 Мммм

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    По -малко се пеняви,че ще вземеш да получиш сърдечен арест. Личи си ,че си незапознат с темата, отношения Русия-Китай така,че се успокой и не хвърля пяна,като бесен. Личи си,че си безмозъчен придатък на краваро-камиларистан.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 USMC

    5 10 Отговор

    До коментар #45 от "Мммм":

    Какво , какво ???? ! Миг 29 има ли победа над Ф 16 Не ,няма - А Ф 16 го бие където го хване 12 пъти го е побеждавал . Та кой на кого диша прахоляка ,че не разбрах

    Коментиран от #68

  • 51 Мммм

    12 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хрониките на Евразия":

    Ти май не си чел статията,че се отказват от западната техника в полза на руската. За това,че не си в час с руската техника,ще ти кажа,че руснаците,за разлика от всички останали държави имат и пустинен климат и пустиня и умерен климат и влажен,както и арктичен студ. Та техниката им се изпитва при нечовешки условия и е съобразена с условията на голямата територия,която населяват. Та самолетите им и цялото въоръжение,не се плаши нито от пустиня,нито от влага,кал,киша и сняг,нито от неподходящи условия. Колесниците им са направени да се приземяват на неподготвени летища т.е и на поляни,за разлика от американските,които само и единствено на чисти до блясък писти.Колесниците на руските самолети са високи и въздухо-заборниците им стоят високо над земята за да не събират боклуците от пистата,за разлика от американските забили нос в земята и са като прахосмукачки "Рейнбоу" събират всичко от земята.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Мммм

    10 8 Отговор

    До коментар #28 от "русофилска подлога":

    Явно си сляп и не оценяваш това,което виждаш на клипа за да говориш,че Су-то е като Рафал. Значи фигурите,които изпълнява са от висшият пилотаж и до сега никой друг боен самолет не ги е изпълнявал. Второто което е,че Сушката е 4+++ поколение,което се отличава то 5-то единствено по заметноста си т.е. има малко по-голямо отражение от 5-то поколение,но за сметка на това има афар радар доста мощен заедно с МиГ 31,който е способен да открие цели на разстояние над 300 км. в пасивно състояние и то цели с малка ЕОП каквито са "стелт",така че Рафала е извън подиума даже в сравнението му със Су 35.

    Коментиран от #58

  • 54 popi

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хрониките на Евразия":

    Пропуснал си 10 пътнически Ту-204 ама откъде да знаеш като те не падат и не ги пишат по тоя повод по вестниците та да ги правят извесни като ,,Боинг".

    Коментиран от #88

  • 55 Мммм

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "русофилска подлога":

    И какво са направили тези компании,като цяло,едно нищо ,правят само най-големите провали и правят пари на гърба на идиоти които си мислят,че тези компании правят нещо значително. Къде са им на тези най-компании хиперзвуковите ракети,къде са им ракетите за изстрелване в космоса или да правиш провалени проекти предварително е нещо най-супер. Те тези компании се държат на такива заспали като теб ,ми то се оказа,че сте много говедата дето им вярвате и им пълните задниците с пари,а те ви се хилят на безмозъчните кратуни.

    Коментиран от #60

  • 56 Мммм

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "Наблюдател":

    Това са пари бе и бизнес,нещо бъркаш понятията,всъщност си объркан от началото,но това е друга тема. А където не става въпрос за пари,а за международна подкрепа не видях Китай да застане на страната на САЩ, а дори на против срещу него и не са изключени конфликти,както и по въпроса за Венецуела. Русия и Китай са на единият полюс срещу САЩ и сие. И това със стокообмена е само за пари и САЩ имат повече нужда от Китай,от колкото обратното.
  • 57 Хрониките на Евразия

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "Иван":

    Ще трябва да почакаш ..
    Союзмултфилм в момента има много поръчки , но когато се освободи , всичките мечти ще ти ги нарисува 😂
  • 58 русофилска подлога

    7 10 Отговор

    До коментар #53 от "Мммм":

    И тук изписа пълни глупости.СУ-35 бил 4+++ поколение ? Сложи и още едно плюсче ,че тези са малко.Поколение с 3 плюсчета ? Немога да повярвам ,че дори споря с тебе.СУ-35 не е "малко по-видим" на радарите ,а няколко хиляди пъти по-видим.И за 5-то поколение ти трябват и двигатели и стелт ,който СУ-35 няма ,защото руснаците нямат понятие как да ги направят тези неща.А за тези аеробики дето ми говориш са само за авио шоута и нищо повече.В битка неможе да ти помогне ,защото ти пускат две ракети и аеробиката приключва.Освен това dog fight-а е от 50-те години на миналия век ,но руснаците още разчитат не него ,защото нямат друг избор и немогат да се развиват наравно със света.Инфрачервения радар на СУ-35 може да види Ф-22 например от около 60-70км. разстояние ,НО само при положение ,че знае точно къде се намира в небето.Все едно да го търсиш през сламка.А и едно е да го видиш ,а друго е да го засечеш.Предполагам се досещаш ,че до тогава ,СУ-то ще е станало на трески.

    Коментиран от #70

  • 59 Stratosfear

    7 10 Отговор

    До коментар #52 от "русофилска подлога":

    МиГ 29 безспорно е много лош самолет . За цялата си история има 6 победи -но да видим какви са - Има 3 бр. свалени Миг 21 във войната в Еритрея. Има свален дрон над Грузия -2008 г- И свален хидроплан и хеликоптер над Куба - даже тия последните 2 са май малко измислени.
    Срещне ли свестен самолет- край ,той е до там Миг 29

    Коментиран от #61

  • 60 русофилска подлога

    4 9 Отговор

    До коментар #55 от "Мммм":

    Какво са направили тези компании и къде им били хиперзвуковите ракети ХАХАХАХА.Ти си скандален бе пич.Това са компаниите които са направили най-тенхологичните неща за които руснаците дори немогат и да си помислят.Ако искат и хиперзвукови ракети ще направят ,но приоритетите им са други.Това е все едно аз да те питам ,къде са 10-те самолетоносача на русия и.т.н.. Еми не им трябват може би ?! Руснацитеп правят хиперзвукови ракети защото ИМ СЕ НАЛАГА.Хиперзвуковата ракета ли е критерия ? Провалените и ненадеждни проекти се свързват само и единствнео с русия.При САЩ провали няма !! Не бъркай нещата !

    Коментиран от #64, #73

  • 61 Срещу кого се бие Ф16

    14 4 Отговор

    До коментар #59 от "Stratosfear":

    Предимно срещу сирийски и египетски Миг21 и Су22.....малко история... Югославия... По време на кампанията, пилотите F-16 отбелязват две въздушни победи над МиГ-29, като едната от тях е за пилот от Кралските ВВС на Холандия. Според официални данни на НАТО, един самолет е изгубен, който е свален на 2 май .Сръбски и руски източници твърдят за по-тежки загуби - не по-малко от 7 бр. F-16. .........Ф16 дори няма победа на сирийски Миг23 Произв. 1960г.
  • 62 Borislav Popov

    11 5 Отговор
    имат акъл купуват качество , не дърти дараци
  • 63 Готин ама не съвсем

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "русофилска подлога":

    Я пак за "неземните" компании? Щото в Русия Боинг имат точно две развойни бюра с 2500 души персонал от руски инж.! А Еърбъс има едно с 1500 души персонал! Интересно какви въпроси им решават руските специалисти? Нещо по двигателите, по крилете, А????
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ф16 и победите му срещу самолети от 1950

    12 3 Отговор
    По време на операция "Мир за Галилея" през лятото на 1982 г. F-16 е един от двата основни израелски изтребители на ВВС. Той е широко използван във въздушен бой със сирийски предимно, остарели МиГ-21 и МиГ-23, както и Су-22 и отбелязва общо 45 потвърдени въздушни победи срещу всякакви летателни апарати.
    Срещу изтребителя МиГ-23 просто, F-16 няма успехи. .........еееее вече и ние имаме такива 8бройки,проблема е къде да търсим противници въоръжени с Миг 21,да запишем и ние някоя победа на името Ф16,хаха
  • 66 Кадафи II

    10 1 Отговор
    Купуват-не купуват, важното е друго - че развитието на сътрудничеството доведе до най-страшния кошмар на Америка - втора руска военна и военноморска база в Сред. море, в Египет, на 100 км. от Израел, скоро и в Либия. Руските военни вече са там, само чакаме Сейф ал Ислам да спечели изборите и да се започне !
  • 67 Готин ама не съвсем

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Пак сме некомпетентни! Общият брой произведени Миг 21 е 11 496 самолета! Та какво каза за най-масовото производство на самолети в света?
  • 68 АБЕ ТИ АКО СИ ОТ БЕГЕ ГЕТОТО ИМАШ

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "USMC":

    ЛИ ТИВИ ДА СЛЕДИШ ИЗЛОЖЕНИЯТА В БУРЖЕ И ДА ВИДИШ НА КОИ ИЗТРИБИТЕЛИ ПОКАЗАЛИ ТАМ НА ЖИВО ПОЛЕТНИТЕ СИ ВЪЗМОЖНОСТТИ РЪКОПЛЯСКАТ ПРИСЪСТВАЩИТЕ....... ПОНЕЖЕ ТА УСЕТИХ ЧЕ СИ ЛАИК ЩА НАСОЧА: ЗАВОДСИТЕ ЩАМПИ ИМ НЕ СА С ПВС ЛЕПЕНКИ А СА МЕТАЛНИ ПЛАСТИНИ С ЩАМПОВАНА КИРИЛИЦА....
  • 69 Borislav Popov

    8 2 Отговор
    Много държави ще се преориентират ! Видя се колко може да се разчита на западна техника. Видя се и в Ирак , и в конфликта на Великобритания с Аржентина и др. При конфликта с Аржентина франсетата блокираха противокорабните ракети / които бяха закупени от тях / и по тоя начин вързаха ръцете на Аржентина !
  • 70 Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #58 от "русофилска подлога":

    Не знам колко плюса е Су35 , ама ф22 си плю на петите като го видя !!!

    Коментиран от #71, #72

  • 71 Без аналог!!!

    3 3 Отговор

    До коментар #70 от "Borislav Popov":

    Това за Ф-22 са глупости и ти го знаеш . Су-35 е много сполучлив самолет , много по-подходящ за страна като Египет от МиГ-29 (или 35)

    Коментиран от #75

  • 72 Хахахаха

    5 8 Отговор

    До коментар #70 от "Borislav Popov":

    Хахахах и един мармот завива шоколада в станъол :D От времето на СССР ви остана само лъжливия манталитет и измислените истории.

    Коментиран от #76

  • 73 Ники

    6 5 Отговор

    До коментар #60 от "русофилска подлога":

    За какво е нужно да строи самолетоносачи за милярди когато може да го уноштожи за хиляди хипер звуковите ракети на Руснака всеки ги признава за N 1дори САЩ но на теб няма как да се обясни нали Строиха ПВО за трилиони и сега за един Х-й не стават след новите кинжал и подобни.
  • 74 стоян

    1 4 Отговор
    Тук има ултиматум -или спираме туристите или купувате таралясниците =и то със 20 самолета са рискували и без това в бой няма да ги пущат
  • 75 Borislav Popov

    11 4 Отговор

    До коментар #71 от "Без аналог!!!":

    19 Декември, 2017......
    През миналата седмица излезе информация за сблъсък между руски изтребител Су-35 и американски боен самолет F-22 в небето над Сирия. Американският отстъпи в маневрите, като експерти разказват, че той значително отстъпва на руската машина, съобщи Business Insider...............................
    В сблъсъка над Сирия пилотът на Су-35 е имал перфектна видимост. Освен това руският изтребител има далеч по-добра маневреност от американския си конкурент..............................

    Су-35 носи повече ракети под крилата си и при прихващане лесно може да покаже на противника си, че има предимство в огневата мощ.

    Коментиран от #86

  • 76 Borislav Popov

    12 5 Отговор

    До коментар #72 от "Хахахаха":

    ф 22 може да е10 поколение, но защо ли когато се е появил СУ 35 който преди това се намирал на височина 10000 м, американски самолет веднага се е оттеглил. При това се е прибрал с поражение (условно),тъй като летецът не трябва да допуска противникът да се окаже на опашката му, което означава, че веднага ще бъде свален.Тъй,че поколението на самолет какво и да е то, майсторството на летеца е определящо.Руснаците в това отношение няма равни.
  • 77 M. A. G. A.

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "русофилска подлога":

    Рафал е най-доброто на пазара, с много нисък RCS, голяма скороподемност и маневреност. Издържа на натоварване +11G - 3.5G това е повече от супер. Има AESA радар с интегрирани Метеор и IRIST, може да носи ядрени оръжия. Но е много скъп и много бавят доставката, май за това Индия е на път да се откаже от тях. Ако Су-35 е сравним с Рафал, това е комплимент, а не обидно!
  • 78 Borislav Popov

    7 3 Отговор
    ВВС на Индия с изтребители Су-30МКИ по време на учения отразиха атака на летци от Кралските военновъздушни сили на Великобритания, съобщи в края на миналата седмица телевизионният канал „Индиа-ТВ”.

    Съвместните военни учения на Индия и Великобритания преминават за четвърти път в продължение на две седмици в графство Линкълшир в Източна Англия. Британските пилоти участват в маневрите със своите изтребители „Тайфун”, производство на компанията „Еврофайтър”.

    Страните отработваха тактиката на въздушния бой. Според твърденията на индийски военни индийците победили с 12:0, тоест — оказали са се по-силни във всички тактически сценарии на ученията.

    Общият обем на поръчките на ВВС на Индия за руски изтребители Су-30МКИ сега е 272 самолета. Т

    Коментиран от #79

  • 79 Рашка с чашка

    3 6 Отговор

    До коментар #78 от "Borislav Popov":

    Учебни боеве при които и едните и другите се обявяват за победители. Ето проверима информация за истински боеве , резултатите никой не оспорва. Ирански Ф-14 срещу Иракски Миг-21 и Миг-23, през Ирано-иракската война. Ф-14 : 130 победи и 4 загуби. И не върви опорката че иракчаните не са руснаци, защото и иранците не са американци.

    Коментиран от #80, #85

  • 80 Borislav Popov

    9 3 Отговор

    До коментар #79 от "Рашка с чашка":

    Една информация за истински боеве ! Виетнам ! Свалени 3 232 краварски самолета ! Половината им ВВС отиде за старо желязо !!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Анонимен

    1 0 Отговор
    Залага на всякаква техника, руска, френска, американска. Нямат някакви резерви да купуват техника от определена държава или политически блок
  • 83 расате

    3 2 Отговор
    Еврейте в 6 дневната война унищожиха египетската авиация на земята , а не във въздушни двубой.
    Те започнаха военна офанзива без обявяване на война и свариха египтяните и сирийците не подготвени.
    След бързо проникване в тила арабските сили са разгромени.

    За разлика от Япония- която обявява война 6 часа преди нападението на Пърл Харбър,което се крие от САЩ - еврейте правят и сухоземна офанзива, докато Нагумо спира трети рейд и не прави десант в Хавайте.
    Ако японците бяха направили десант-американският влот нямаше да се възстанови и войната щеше да се развие по друг начин.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 расате

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Рашка с чашка":

    Двубойте между авиогрупите на Иран и Ирак се водят изключително на иранска територия с преимуществена бройка на иранските самолети,което води и до тази отрицателна статистика.
    Като самолети и германските щуки и японските зеро превъзхождат американските, но американците печелят въздушните двубой защото са в съотношение 10 към 1.

    При Курск Тигрите и Пантерите технически превъзхождат Т 34 , но като бройка не достигат и германците губят танковата битка.
  • 86 Без аналог!!!

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "Borislav Popov":

    Няма нужда да ми цитираш силно политизирани глупави писания , въздушен бой между американски и руски самолет над Сирия е нонсенс поради 100 милиона причини . Напълно естествено е Ф-22летящ без бленди да изчезне мигновено за да не бъде записана радиолокационната му сигнатура от най модерния руски радар . Самолета не е невидим , той е трудно забележим на дистанции от 40-50 км., нормално е Су да го вижда
  • 87 Крали Марко

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Много е важно задкормилното устройство! 6 дни война показа че духът и подготовката на юдеиската войска е отлична за разлика от арабеските съюзници. 6 дни ще стигнат на Русия срещу натотото и по малко- правя сравнение само!

    Коментиран от #92, #93

  • 88 Хрониките на Евразия

    2 4 Отговор

    До коментар #54 от "popi":

    Авиакомпанията Red Wings бракува своите 5 самолета Ту-204 - ниска ефективност и малък експлоатационен ресурс. ..
    Чувал си само за Ту 204 , един път летях с него , интеора от развития социализъм със смес на китайският ранен комунизъм , болтовете се показват от пода и всичко обшито от евтина пластмаса 😂
  • 89 Московский комсомолец

    1 1 Отговор
    Мумиите май са забравили 6 дневната война!
  • 90 Венцислав

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "русофилска подлога":

    Ти смяташ Рафал за лош изтребител? По-некомпетентен по темата коментар не бях чел. Вземи се поограмоти малко и тогава пиши, че се излагаш.

    Коментиран от #91

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Без аналог!!!

    2 2 Отговор

    До коментар #87 от "Крали Марко":

    6 дневната война не е единствената война между евреи и араби , винаги израелската авиация е доминирала
  • 93 Роко

    2 4 Отговор

    До коментар #87 от "Крали Марко":

    Да погледнем историята. Съветско - полската война създадената само преди две години така бие червените пълчища, че те не смеят да си изпълзят от кочинката цели 19 години едва след като германците побеждават поляците нахрабряват. Съветско-финландската война червената армия тръгва да завладява Финландия след три месеца си тръгват с подвити опашки въпреки тоталното си превъзходство. ВСВ 25 000 съветски танка от които 2200 безаналогови в целия свят (Т-34 и КВ-1 и 2)+ 3500 плаващи също безаналогови се изправят срещу 3200 стари германски танка резултата за ТРИ МЕСЕЦА германските танкове са пред Москва, Ленинград, Сталинград, а червената армия губи от свойте 25 000 над 20 000. Разгрома на арабите в шест дневната война е направо сладка приказка в сравнение с руския. Афганистан съветската армия е принудена да напусне страната от няколко хиляди талибана (накрая се молят да ги оставят да се изтеглят). Чеченската война между 5 и 8000 чеченци правят за смях руската армия. Ще победи ли технически изостаналата руска армия високотехнологичната армия на НАТО? Само в мечтите на ушанките.

    Коментиран от #97, #100

  • 94 Роко

    0 3 Отговор

    До коментар #32 от "Румяна Костова":

    Да и по повод Крим гласуваха в полза на Русия може би? А през това време държавните медии в Китай (то там други няма комунизъм кво да се прави) задават неудобни въпроси като (за сега тези въпроси са ограничени в регионалните медии, но знае ли човек какво може да му хрумне на Сяо Пин утре😁): Справедливо ли е Русия да владее китайски земи? Честно ли руснаците да притежават оставените да пустеят земи на Сибир?
  • 95 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Румяна Костова":

    Само ушанките не знаят тенденциите на развитие на Китай. За останалите Китай има ясни политически и икономически цели превръщането на Китай в световна свръх сила.
  • 96 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Мммм":

    Су-35 е набор на Ф16 ако не знаеш три години им е разликата. Ф-16 е от 1974, а Су-35 от 1977

    Коментиран от #99

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 А..че що се чудиш толкова.?

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Найвника е само един,този който само пита тъпо...!
  • 99 Е..и..?

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Роко":

    Тъпо е вобще някой да сравнява Ф-16 с Су-35 разликата е от небето до земята.Оставям. настрана това че Ф-16 е лек изтребител,а Су-35 е тежък многофункционален...ама може и това да не знаеш предполагам..!
  • 100 Криво цитираш историята май..

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "Роко":

    И защо се вторачваш само над загубите на руснаците не разбирам.? Крайната цел постигната ли е...Финландия победена ли беше...? Германия остана ли и 1 здрав „Тигър” до края на войната...? Или още малко и ще напишеш нова история,а..?смешковци..
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 АК-12

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хрониките на Евразия":

    Пич само ти ли си ИД.ОТА който не чете. В статията има обширно разяснение че Египет от години имат МИГ 29 и са мислили да купят още но са решили че им трябва тежък изтребител. А ти обясняваш как имали само миг 21 . Първо четете после пишете.
  • 103 ТОС ТАНЦУВАШЕ

    0 0 Отговор
    СЪС САМОЛЕТА БЕ,ТОС ИЛИ Е КОРИФЕЙ ИЛИ БЕШЕ ПИЯН,НО БЕШЕ УДИВИТЕЛНО ВПЕЧАТЛЯВАЩО
  • 104 Мойсей

    0 0 Отговор
    Египет иска руско защото е чула нещо...