Last news in Fakti

20 Март, 2019 15:02 1 850 3

Франция и Италия може да блокират Великобритания

  • великобритания-
  • ес-
  • франция

Двете държави не са сигурни в отлагането на излизането на страната от ЕС

Франция и Италия може да блокират Великобритания - 1
Снимка; Shutterstock

Франция и Италия обмислят да блокират молбата на Великобритания за отлагането на излизането на страната от ЕС, съобщи ТАСС.

Смята се, че Великобритания не е предоставила доказателства, че отлагането ще доведе до организираното излизане на страната. Информацията е от дипломатически източници.

Франция и Италия са готови да блокират отлагането на Брекзит на следващата среща на върха на ЕС. Това ще стане, ако британските представители не дадат гаранции, че отлагането ще доведе до постигането на споразумение с Европа.

От Камарата на общините вече потвърдиха, че британският премиер Тереза Мей ще поиска кратко отлагане от ЕС. Тя вече заяви, че срокът може да бъде отложен до юни.

Според лидерът на Камарата Андреа Ледсъм обаче все още е твърде рано да се спекулира колко месеца ще продължи отлагането. Тя заяви, че Мей е решена да търси ново гласуване на споразумението в парламента.

Решението от страна на ЕС трябва да бъде взето по време на срещата на върха на ЕС. Тя ще се проведе в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    13 3 Отговор
    Ама каква гавра си правят с ЕС, англичаните не е истина ))) чак сега в ЕС започнаха да стоплят, че в Лондон искат твърд Брекзит и затова са тези циркове. Накрая нищо няма да платят на джендърите в Брюксел
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мъж

    8 5 Отговор
    Те са умни,първи бягат от потъналия титаник,а и защо да плащат,като краденето и влаченето в Брюксел е повече от софия
Новини по държави: