20 Март, 2019 17:30 1 345 1

Кратко отлагане или Великобритания на избори

  • великобритания-
  • избори-
  • ес

Възможно е Брекзит да бъде отложен до края на годината

Кратко отлагане или Великобритания на избори - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС настоява отлагането на Брекзит да приключи до 23-ти май, съобщи France 24.

По-рано днес премиерът на Великобритания Тереза Мей официално поиска отлагане на излизането на страната от ЕС до 30-ти юни. По последна информация в ЕС са против толкова дълго отлагане.

Възможен е вариант за отлагане до края на тази година. Тогава обаче британците ще трябва да участват в европейски избори.

Според документ от Европейската комисия всяко предложение за отлагане на излизането на Великобритания от ЕС трябва да продължи или до 29-ти май, или до края на годината. Така ще може да се защити функционирането на европейските институции и способността им да вземат решения.

Страните – членки трябва да знаят, дали британците ще гласуват на евровот, за да са наясно с това, дали ще си поделят местата в европейският парламент на страната. Все още няма яснота за бъдещите избори в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.