Last news in Fakti

22 Март, 2019 21:12 2 096 2

Великобритания да не очаква ново отлагане

  • великобритания-
  • ес-
  • ирландия

Премиерът на Ирландия заяви, че ЕС вече е уморен от темата

Великобритания да не очаква ново отлагане - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ирландският премиер Лео Варадкар заяви, че няма да има допълнителни удължавания на срока за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Telegraph.

По-рано от ЕС дадоха удължаване на процеса по излизането на Великобритания до 22-ри май. Това дава възможност на британския парламент да проведе ключови гласувания по процеса.

Варадкар заяви, че се надява британските депутати да подкрепят митническия съюз с ЕС. Според него така ще бъдат решени много проблемни въпроси.

„Не мисля, че някой ще подкрепи 9-месечно отлагане. Вече има умора от всичко това. Мисля, че британският премиер Тереза Мей няма да участва в европейски избори. Така трудно можем да говорим за допълнително удължаване“, заяви Варадкар.

Премиерът заяви, че неговата страна вече има план за това, как да реши въпроса с граничния контрол с Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУСЕВ

    1 0 Отговор
    Ще има отлагане, няма да има излизане.
  • 2 995

    0 0 Отговор
    Сороснята иска да клати европа...и натиска подлогата си мей да действа ...да ама Англия освен оная проста п--ка има и други хора,трезвомислещи. Каква е причината да искат брекзит ,емигрантите ли ? Че то в англия не останаха англичани...и без това от мнооого одавна е пълно с негри,пакистанци,азиатце и какви ли не националности ....Изглежда причината е друга демек по слаба европа.Разделяй и владей !!!
Новини по държави: