Last news in Fakti

23 Март, 2019 10:47 1 533 3

Циклон връхлетя Австралия с 250 км/ч

  • тревър-
  • австралия-
  • буря-
  • ветрове-
  • циклон

Извършена беше евакуация

Циклон връхлетя Австралия с 250 км/ч - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Циклонът Тревър връхлетя Северна Австралия. Очаква се поривите на вятъра му, достигащи до 250 км/ч, да причинят големи щети в слабонаселения район, предаде DPA. Бурята стъпи на сушата днес по обед местно време югоизточно от островите Сър Едуард Пелю близо до евакуирания град Боролола, съобщи австралийската телевизия.

В навечерието на идването на циклона от 4-та категория над 2000 души в този слабонаселен район, който се намира близо до границата на Северната територия и щата Куинсланд, бяха изведени от зоната на бедствието. Евакуирани са 1600-те жители на Боролола и няколко отдалечени аборигенски селища.

Спешни екипи, самолети и хеликоптери стоят в готовност, за да окажат помощ при нужда, щом бурята отмине. Австралийската метеорологична служба предупреди, че поривите на вятъра може да достигнат до 250 км/ч, а над региона може да се изсипят над 200 мм дъжд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нервен

    2 1 Отговор
    А защо са слабо населени тези райони
  • 2 Mорук

    2 0 Отговор
    Дай боже и в Америка и на острова английски бог забавял ама не забравял

    Коментиран от #3

  • 3 ванката

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Mорук":

    това че там не се случват такива неща е поредното доказателство че това измислено нещо "бог" не съществува в реалността а само в съзнанието на хората...
Новини по държави: