23 Март, 2019 11:50 977 7

Протестиращи: Вучич, твоето време изтече!

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • протест-
  • оставка-
  • време

Протестиращите искат оставката на президента

Протестиращи: Вучич, твоето време изтече! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В петък вечер в десетки градове на Сърбия се проведоха граждански протести, организирани от сдружението "Един от пет милиона" срещу режима на президента Александър Вучич. Протести имаше в Нови Сад, Ниш, Чачак, Лесковац, Крушевац, Бор, Ужице, Горни Милановац, Иваници, Зайечар, Връшец, Враня, Панчево, Сокобаня, Валев и в много други общини, съобщава Бета.

"Непрекъснато се спори дали това са граждански или политически протести? Това са общонародни протести. Умолявам Ви, на 13-ти април целият Нови Сад трябва да отиде в Белград. Няма връщане назад, докато не постигнем целта си! Длъжни сме всички да излезем и да кажем - Стига! Вучич, твоето време изтече! Събирай си багажа", каза по време на протеста в Нови Сад известният журналист Сърджан Шкоро. В протеста участваха и над 150 студенти, съобщи Нова телевизия.

Вече три месеца, всяка събота, продължават протестните походи в Белград под мотото "Един от пет милиона" с многобройни критики към властта, а основното искане е оставката на сръбския президент Александър Вучич. Това мото се роди, след като Вучич заяви, че дори 5 милиона души да излязат на протест по улиците, той няма да подаде оставка. Гражданите изразяват своето голямо недоволство и от работата на обществените медии в Сърбия.

Всеки петък и събота те повтарят и исканията си да бъдат открити извършителите и поръчителите на убийството на Оливер Иванович, лидер на СДП от Косово, нападателите на Борко Стефанович, лидер на сръбската левица, както и да бъдат преследвани извършителите и на други престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сволач

    8 12 Отговор
    А с вутката изтече и времето на вовката и русоробското влияние на балканите
  • 3 охо бохо

    13 6 Отговор
    Организатор САЩ !
  • 4 Random

    8 2 Отговор
    Вече "режим" ли стана? Лошо
  • 5 Бесен пес

    4 1 Отговор
    Дали ?
  • 6 куку руку ку

    2 0 Отговор
    Както се пее в една песничка: "Майдан, майдан и пак майдан"... чакаме, умните и красивите на Сърбия. Снимки на девойчета подаряващи цветя на полицаите, а може и някой роял да изкарат. Както се казва... по рояла ще ги познаете.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    Каквото и да плещите , истината е една , както казах и предния път , накрая винаги русконадупените ги гонят с камъни !!!!! Справка Виденов и Орешарски !!!!
Новини по държави: