Last news in Fakti

23 Март, 2019 13:00 5 690 57

Русия: Западът прикрива престъпленията си

  • косово-
  • русия-
  • сергей лаврив-
  • сърбия-
  • престъпления

Москва с тежки обвинения към западните страни

Русия: Западът прикрива престъпленията си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров е заявил, че западните страни продължават да прикриват както собствените си престъпления, така и престъпленията, извършени от Армията за освобождение на Косово (АОК), съобщава сръбската телеграфна агенция ТАНЮГ.

В интервю за телевизия NTV Сергей Лавров е говорил за възможността да се проведе международно разследване за това дали представителите на НАТО са отговорни за гражданските жертви, за въздушните удари по граждански обекти по време на бомбардировките над Югославия (Сърбия и Черна гора). "Мисля, че Западът винаги е правил и ще прави всичко възможно, за да не допусне подобно разследване. Още веднъж обаче ще повторя, че не виждам никакъв шанс за международните институции, тъй като в тях участва и Западът, а той ще положи всички усилия, за да не го допусне".

Руският дипломат номер едно посочва, че в 2010 година швейцарският парламентарист Дик Марти обяви публично доклад, „който съдържа ужасяваща информация за престъпленията на АОК, която е отвличала хора, за да разработва трафик на човешки органи."

"Западът беше длъжен да накара властите на Косово да проявят загриженост и да създадат специален съд, който да разследва престъпленията, споменати в доклада. За Съдебен обвинител беше определен американец. Съдът обаче преди няколко години прекрати своята дейност," цитират медиите думи на Лавров, предаде агенция "Фокус".

"От тогава на два пъти се определят нови обвинители, но няма нито един осъден. Съмнявам се, че изобщо е направено някакво ясно и точно разследване. Западните страни ще продължат да потулват факти, които разкриват тяхното участие в престъпления срещу човечеството“, акцентира Лавров. Според руския външен министър бомбардировката на НАТО беше флагрантно организирана кампания, която нарушаваше международното хуманитарно право. "Веднъж натовските въздушни удари засегнаха пътнически влак, преминаващ по мост, а нападението срещу телевизионния център е абсолютно недопустимо.".

Касапницата през 1999 година в село Рачак, Косово, която принуди НАТО да започне да твърди, че има нужда от употреба на сила в Югославия, е била „съвършено явна провокация“. "Това не беше причина, а изкуствено оправдание. Отдавна се знае, че е провокация. Убитите тогава граждански лица се оказаха военни от АОК, които са били накарани да се преоблекат в цивилни дрехи. За нещастие, тогавашният ръководител на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Уилям Уолкър, беше един от организаторите на тази провокация. Когато дойде на мястото на събитието и видя мъртвите тела в цивилни дрехи, той съвсем директно заяви, че това е геноцид“., е обявил Лавров в телевизионното си интервю.

Руският външен министър е казал, че западните страни „първи започнаха да променят международния закон, когато бомбардираха Югославия в 1999“. Той е припомнил, че Русия, Китай и непостоянните членове на СС на ООН Аржентина и Бразилия по най-енергичен начин се противопоставяха на плановете и настояванията за употреба на сила. Според него „нищо не можеше да спре американците“.

"Те бяха решили да действат дълго преди това и търсеха благословията на СС, но когато стана ясно, че няма да я получат, предприеха едностранна агресия срещу суверенна държава, в нарушение на Хартата на ООН и принципите на ОССЕ, като разбалансираха целия световен ред, създаден след Втората световна война“, е заявил руският външен министър Сергей Лавров. В същото интервю, което се провежда дни преди да се отбележи 20-годишнината от началото на атаките на НАТО срещу Сърбия, Лавров определя въздушното нападение срещу китайското посолство в Белград на 7 май 1999 г. като съзнателно и предварително обмислено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    92 10 Отговор
    А здрасти...Че това е световно известна истина...Само че,само руснаците го казват на глас пред света-другите си мълчът като .....

    Коментиран от #35, #36

  • 2 Дидор

    86 10 Отговор
    100 % е прав в случая Лавров.Вижда се че имат смелостта и честа да говорят истината в очите.Адмирации.
  • 3 лавров свинята

    12 91 Отговор
    Ако не сте виждали физиономия на лъжец,пияница и престъпник,може да я видите горе на снимката.

    Коментиран от #13, #38, #52

  • 4 лопатата

    73 8 Отговор
    Не им се кефя на русите,ама тоя говори истината.Май Запада върви по пътя на бившият СССР-и ще бъде отхвърлен тяхният политически модел на либерално-военен дебилизъм.
  • 5 Руските свине

    11 76 Отговор
    Са извършвали най-големите престъпления срещу човечеството и този гнусен руско-арменски ром по стар руски обичай прехвърля проблема от болната глава на здравата.

    Коментиран от #6

  • 6 Джудже

    55 7 Отговор

    До коментар #5 от "Руските свине":

    Аха, те са хвърлили и атомните бомби в Хирошима и Нагасаки!

    Коментиран от #10

  • 7 Краварска подлога

    64 9 Отговор
    САЩ са известни със своите мръсни и подли войни по целия свят !
  • 8 Bahti

    53 5 Отговор
    Водят Балканите към братоубийствена ВОЙНА, КАТО ПЛАЦДАРМ СРЕЩУ РУСИЯ. Лошото е, че тая война Пак ще е Религиозна.

    Коментиран от #11

  • 9 ДА ПИТАМ НЕЩО

    7 58 Отговор
    Ейй тея ушанки се сетиха след 20год да мрънкат,за клането в Катинската гора мълчаха като сливи прехвърляха вината на Германците на който се сетят. Сега като видяха че изспускат и Сърбия започват с тяхните долни комунистически номера,ама никой не ги брои за живи вече,само плаши Пейо гаргите

    Коментиран от #12, #20

  • 10 Руските свине

    6 49 Отговор

    До коментар #6 от "Джудже":

    Са правили много по-големи престъпления руска подлого.

    Коментиран от #16, #22

  • 11 Психиатър

    7 57 Отговор

    До коментар #8 от "Bahti":

    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

    Коментиран от #14

  • 12 Да си знаеш

    52 8 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Айде не прави дебилни сравнения-Катин е бил преди 75 години по време на световна война...-а избиването на 500 000 (половин милион) иракски деца е практически в наше време-и то вьв война която е започната по льжлив повод-хим.орьже на Садам...Та не прави такива сравнения-кьде си трьгнал да се правиш на умен? И да беше само Ирак-а то са над 60 дьржави получили демократични бомби от Запада...

    Коментиран от #19

  • 13 Идиот

    19 5 Отговор

    До коментар #3 от "лавров свинята":

    ДОБРЕ, КАДЕ ТИ Е СНИМКАТА

    Коментиран от #17

  • 14 Оффффф читииии

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Психиатър":

    Май ти си за психиатьр-факта че това го повтаряш под всяка една статия е достатьчен да те приберьт в психодиспансера
  • 15 Иво Инджев

    12 3 Отговор
    Престани да замърсяваш сайтовете със своето зловоние !
  • 16 Идиот

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    Из брой поне едно

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДА ПИТАМ НЕЩО

    7 32 Отговор

    До коментар #12 от "Да си знаеш":

    Ми те защото са най святните,останаха сами като кукувици и им дай само бомби ракети, абе с две думи на гол тумбак чифте пищови е как в целия свят само Русия и Северна Корея никой не ги разбира,а освен вашите болни русофилски мозъци. Незнам в кой век сте останали бе хора 21 век е сега и добре си живеем в Европа,времето на комунизма си отиде безвъзвратно събудете се вече

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Хи хи

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Получи ли отговор?Можеш ли да го проумееш?
  • 21 Гост

    31 3 Отговор

    До коментар #19 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Ние се събудихме,ама късно.Кравите опасаха всичко.Руснака може да е гол и да прави ракети,за да не ги опасат и тях,защото кравата се оказа най злият хищник.А колко са голи иди по плажовете да видиш.Сттрашен глад и ходят по чужбина с яхти даже

    Коментиран от #34

  • 22 Джудже

    26 3 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    Да бе, знам, че в тролската митология руснаците са виновни и за унощожаването на Картаген, но прозренията които получавате с више са достъпни само за вас.
  • 23 Иво Инджев

    8 3 Отговор
    Престани да замърсяваш сайтовете със своето зловоние !
  • 24 Да си знаеш

    27 4 Отговор

    До коментар #19 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Не ми говори с общи приказки и НПО лозунги .Аз ти давам факти от нашето сьвремие..Айде да се вьрнем тогава по-назад--Виетнам...-Оринж и Напалм за виетнамските села-демократично и цивилизовано???? Ама за Сьрбия-бомби с обеднен уран-демократично и цивилизовано??? Я стига с това лицемерие и лизане на западните убийци-точно заради такива философи като теб-бьлгарите станаха русофили в голямата си част в последно време.Неможете да разберете,че сьс льжите и арогантността си,насила направихте бьлгарите русофили-..Айде стига ти толко,че нямам време да се занимавам с празноглавци.Имам си по-приятни задьлжения..

    Коментиран от #27

  • 25 ПЕНКО

    21 4 Отговор
    НАТО И ГЛАВНО САЩ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ С ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ . ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УБИТИ И "ИЗЯДЕНИ " БАВНО - КАКТО ДЕЙСТВА ПИТОНА :- ДУШИШ -ДУШИШ -ПОЧИВАШ И ПАК ДУШИШ !!~!
  • 26 Анти седераст

    5 12 Отговор
    Този олигофрен най-накрая се събуди от пиянството си. Чак сега ли разбра същността на Новия световен ред бе ахмак???
  • 27 ДА ПИТАМ НЕЩО

    5 8 Отговор

    До коментар #24 от "Да си знаеш":

    Само казах че времето ви отмина БЕЗВЪЗВРАТНО свиквайте

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Джудже

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Ерата на хората отмина, идва нова ера - ерата на троловете, но докато има джудета не ще ще можете да станете пълни господари на света ;-)
  • 29 Абе Пепи чо

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Не се обяснявай -тоя "Да си знаеш" те напрви къдрав със факти и логика-по-добре си трай , резила ще е по-малък.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 ДА ПИТАМ НЕЩО

    3 18 Отговор

    До коментар #29 от "Абе Пепи чо":

    Ми то май си прав,да се опиташ да убедиш русофил в нещо против Русия си е кауза пердута,по празни глави от тях няма. Народа е казал хем гладни хем курназ
  • 31 ДА ПИТАМ НЕЩО

    1 11 Отговор

    До коментар #29 от "Абе Пепи чо":

    А още нещо, може да ме направи къдрав ама отдолу
  • 32 Bulba

    4 3 Отговор
    И на Исток и на Запад положението е едно и също , само са ,,ралични" господарите! Просто и на едните и на другите им трябва ,, враг" срещу който да се борят и с който да оправдават за своите грешки , далавери и золуми !
  • 33 Роко

    2 9 Отговор
    Ей най - после пратка кокаин е стигнала до Рассия и тоя клоун пак се е нашмъркал.
  • 34 Роко

    1 12 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    От 140 милиона колко ходят с яхти? 3-4 хиляди. Останалите гонят по стандарт на живот приятелския зимбавийски народ. Стигнаха до там да ходят на гурбет в Монголия щото там плащат в пъти повече от колкото в матушката.
  • 35 Страхил

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Слава на Русия, Лавров казва истината и винаги го казвал,не очаквах толкова много идиоти, които вярват на ГЕРБ,Кравари и еуропа.заради това на нас Българите гледат като на предателите,днес с терористите утре против.

    Коментиран от #37

  • 36 куку руку ку

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Нищо ново под слънцето. Само припомням, 26 август 1939 година- операция "консерва".
  • 37 Само питам

    2 13 Отговор

    До коментар #35 от "Страхил":

    Какви са тези безродни изроди, които постоянно квичат Слава на Русия, слава на Путин? Тези същества руснаци ли са, руски мелези ли са или руски роби?

    Коментиран от #40, #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Животновъд

    1 12 Отговор

    До коментар #38 от "00000":

    Най-големия животновъди на света е Путин. Притежава 140 милиона овце и най-големият свинарник на света.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Само питам

    2 12 Отговор

    До коментар #40 от "Симо":

    Няма русофил, който да не мрази българите и България. Вие сте най-големите безродници, които са се пръквали на света.

    Коментиран от #53

  • 44 Историк

    3 9 Отговор

    До коментар #40 от "Симо":

    На вас, руските подлоги Русия нищо лошо не е направила, защото сте не, вата пета колона и защитавате нейните интереси, в ущърб на България. Но за нас, българите Русия е най-голям враг от Съединението до днес.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Иво Инджев ,

    1 1 Отговор
    Стига си тролил Нета със зловонието си !!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ДА ПИТАМ НЕЩО

    1 5 Отговор
    Абе олиго..ми естественно че всичко е измислено от западняците,ти в къщи да имаш нещо Руско,да си облечен с нещо руско,да караш нещо руско.не не и не нали. Ти си просто русофил потомък на загоряла Рускиня и на пиян Българин

    Коментиран от #50, #51

  • 50 Джудже

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Карам японска кола, телевизорите са ми корейски, телефона ми е китайски, дрехите не ми дреме какви са, всичките ми роднини са българи. Други питания от битов характер имаш ли, защото все пак в статията става въпрос за големите американски победи над мирно население.
  • 51 Джудже

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Аааа..., пропуснах въпроса за нещо руско дали има.... да има, прибори, съдове и някои други вещи. А ти да не си случайно от данъчните? Недекларирано имущество немам ;-)

    Коментиран от #54

  • 52 ариец

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "лавров свинята":

    Такива като теб драскачи все налканят темата към пияници,лъжци, престъпници,болни психично и други тем подобни,само за да омаловажат личността с обида,нито са му на ранга,нито на опита и годините, това е стар похват при настоятелно спорене опнента да започне упорито да обижда и спора е решен на неговата истина.... затова ако не ти харесва физиономията просто затвори страницата и излизай навън на кафе,и без това простаци тук много!!! като остарееш след 50-тина години ще видим на какво ще приличаш въобще,тогава лично ще дойда и звучно ще ти се присмея без значение дали има за какво !!!
  • 53 ариец

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Само питам":

    Ей,стига сипа глупости - аз си обичам България и българите и на пук на теб и на всичко аз съм си русофил,също уважавам демокрацията и частната собственост,пазарната икономика и лоялната конкуренция!!! И не смесвай понятия,не си прави изводите,които са ти угодни,защото мозъка ти е болен,на този всят си има ред ,но западняците искат да го подредят в своя полза!

    Коментиран от #55

  • 54 ДА ПИТАМ НЕЩО

    0 4 Отговор

    До коментар #51 от "Джудже":

    Ми нормално е да нямаш нищо Руско,леката им промишленост е още в 19век нямат един продукт (освен военен)на световно ниво.90%от маселението им живее мизерно
    .

    Коментиран от #57

  • 55 Големия Хур

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "ариец":

    Ми Руснаците в коя полза искат да го подредат
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бот

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Толкова си жалък че няма на къде
    Платено говедо даи факти оли
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания