Last news in Fakti

24 Март, 2019 08:03 5 695 11

Над 110 души убити в Мали

  • мали-
  • етноси-
  • убийство

Битката е за земя в близост до вода

Над 110 души убити в Мали - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко 110 е броят на убитите от етническата група фулбе в резултат на въоръжено нападение на населено място в централната частна на Мали, съобщи агенция Reuters.

Хората от тази етническа група водят уседнал начин на живот и се прехранват чрез земеделие, докато туарегите се занимават със скотовъдство. Повечето конфликти между различните етноси е за съперничеството на земя в близост, до която има вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    53 6 Отговор
    "Кока кола" влезе на българския пазар с евтина вода, внос от Сърбия..!? Трета марка българска минерална вода е фалирала и се продава..!? Има поне пет марки, които едва обслужват банковите кредити - те също ще бъдат продадени..!? България е втора в Европа по минерални извори, а в същото време не може да реализира пълноценно тази безценна "стока" на международния пазар..!? Войните в бъдеще ще бъдат водени и заради владеене източниците на питейна вода..!!

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 среднощен

    41 4 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Също така, най голямото дружество доставящо вода на София, "Софийска вода" - не е българско...!? Беше "изграден", а по-късно и "сринат" цял един строй за да се стигне до тук..!? С какво ситуацията у нас и в цяла източна Европа е по-различна от Мали..!?
  • 3 Румяна Костова

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Колко сте прав, господине! Кока кола в България внася вода от Сърбия сигурно защото там вече си продават изворите на чуждестранни компании, които имат своето лоби да се намърдат и у нас, където нямаме липса на този ресурс.,, Нестле" изяви преди време виждането си, хората в светове мащаб да нямат право на безплатна вода.Ако от тях зависи, ще затворят чешмите за безплатна вода в София и навсякъде където ги има. След това изказване на,, Нестле, не купувам категорично техни продукти.

    Коментиран от #4

  • 4 среднощен

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    В този свят нещата са "причинно-следствени"..!? Трябва само малко човек да "поразмисли". Най-големият проблем на всички ни е, че забравяме да размишляваме относно Причината за съществуването на света и живота..!? Голяма част от научните изследвания само "оправдават безумията" на човечеството..!?
  • 5 Волф Никел

    9 32 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Само някои минерални води са питейни. И какво ти е виновна Кока Кола ? Американска е нали ? Руските тролове се изривате, като чуете за нещо американско. В руския език може би се слагат въпросителен и удивителен знак заедно, но в българския не. Така, че преди да плюеш, си научи родната / ако изобщо си българин / граматика.

    Коментиран от #6

  • 6 среднощен

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "Волф Никел":

    Голяма част от акциите на "кока кола" са собственост на руски олигарси. Не акцентирам на националния елемент. Русия, САЩ, Китай и т.н. нямат значение при разпределянето на националните ресурси по света. Как бихте пресъздали в писмен вид удивление и въпрос едновременно..!? Аз проблем с правописа почти нямам..!!

    Коментиран от #8

  • 7 Batushka

    16 5 Отговор
    След бомбардировките на Нато голяма част от сръбските вододайни зони са радиоактивни. Незабавно спрете консумацията на кола и минете на зелева чорба.
  • 8 Чебурашка

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Да, и производството на квас в пРоссия се държи от американски фирми, там обаче се влага само чиста вода от ледниците в Чукотка.
  • 9 патриотъ

    16 3 Отговор
    Бавно,постепенно но сигурно попадаме във властта на корпорациите,които владеят света и всички прекрасно знаете кои са те!Всичката тази демокрация,която ни донесе запада беше именно с тази цел!И ние като охлюви се вкарахме в нея,с помощта на нашите продажни политици!

    Коментиран от #10

  • 10 среднощен

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "патриотъ":

    Адмирации, колега! Вашият "пост" е и отговора ми на #8 - Чебурашка.
  • 11 robin

    5 2 Отговор
    Айде,няма ли да има "Je suiss"...?