Last news in Fakti

26 Март, 2019 13:30 1 519 9

Facebook с офанзива срещу Иран и Русия

  • facebook-
  • акаунти-
  • русия

Спрени са акаунти, заради фалшиви новини

Facebook с офанзива срещу Иран и Русия - 1
Снимка: Shutterstock

От социалната мрежа Facebook съобщиха във вторник, че са премахнали акаунти от Иран, Русия, Македония и Косово, позовавайки се на "координирано неистинско (фалшиво) поведение", съобщи БНР.

Общо 2632 страници, групи и акаунти са били премахнати от Facebook и Instagram за операции, свързани с гореспоменатите страни, обявиха от водещата социална интернет медия, като допълниха, че 513 от тях са били свързани с Иран, а 1 907 - с Русия.

"Фейсбук" също така посочи, че страниците и акаунтите са били премахнати заради тяхното поведение, а не заради конкретното съдържание.

Напоследък световната платформа за социални медии премахна подобни акаунти в редица страни, след като през последните две години беше подложена истински "обстрел" заради мудното разработване от страна на "Фейсбук" на инструменти за борба с екстремистко съдържание и пропагандни операции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    7 7 Отговор
    Сега става страшно ВКонтакте като отвърнат на удара,Зукърбърг ще го върнат в първи клас,дано само се смилят над туитър че ще остана без профил.
  • 2 1984

    30 3 Отговор
    И кой определя кои новини са фалшиви, и кои не. Или на принципа щом е от нашите е ОК, а от "ония" е фалшиво. Смешници.

    Коментиран от #4

  • 3 Kcaniba

    23 1 Отговор
    Това си е чиста цензура, в угода на определени политически и икономически интереси!!!
    ФБ стана сорос!!!
  • 4 Полу Готин

    7 15 Отговор

    До коментар #2 от "1984":

    То и тука ако рекламодателя каже "ХОП" и модератора прави "ТРОП", всичко е радикален и кръвожден капитализъм. Пробвай се в ДНЕС.БГ да напишеш, нещо против ТИМ-Варна - БАНа е автоматичен! НО вече всичко е легално, мутрите изпраха парите, направиха холдинги и войната вече е, чрез убеждения, въздействие и аргументи. Аз смятам, че това е правилно, защото се оставя интелекта на читателите да води избора им. Това е доста показателно за културата на населението. За съжаление, много коментари неудобни за "актуалната" позиция на Господарите се трият, а това прави статистиката ТВЪРДЕ неточна! Все пак фейсбук и подобните мрежи са сондаж на общественото мнение, а стадото трябва да бъде управлявано, нали така ))

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Random

    5 1 Отговор
    Миналата им акция ми блокира 3 акаунта, пу да ева тяхната мама. Минах на ВКонтакте.
  • 6 Нормално

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Полу Готин":

    Със сигурност, ако коментарите ти бяха по-стойностни никой модератор, в който и да било сайт, нямаше да ти ги трие. Просто пишеш толкова безсмислени мнения, че е по-добре да ги махат, за да не разваляш сериозните дискусии на другите коментиращи.
  • 7 Така трябва

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Полу Готин":

    Како се пишат обиди или пълни, несъответстващи с реалността измислици навсякъде е редно да се банват или изтриват коментари, без значение срещу кого са.
  • 8 гост

    1 0 Отговор
    На които не им харесва политиката на Фейсбук,да си изтрият акаунта и да отидат в Контакте.Там на воля ще си пишат с каскетите.
  • 9 цветомир

    0 0 Отговор
    цветомир