26 Март, 2019 15:06 4 018 20

ЕС да очаква нова бежанска вълна

  • ес-
  • бежанци-
  • мишел аун

Според ливанският президент много хора са недоволни от икономиката в Сирия

ЕС да очаква нова бежанска вълна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да се подготви за нова вълна от сирийски бежанци. Това заяви ливанският президент Мишел Аун, цитиран от РИА Новости.

Според Аун много хора са останали недоволни от икономическата ситуация в страната. Сирия тепърва ще се възстановява след гражданския конфликт в страната.

„Тези хора ще започнат да търсят препитание в чужди страни. Най-вече европейски. За това и ЕС трябва да се подготви за нова бежанска вълна от Сирия. Страната има нужда да засили своята икономика“, заяви Аун

Ливан е една от страните, които приеха най-много бежанци от Сирия. В Европа бяха приети повече от 1 млн. души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    43 3 Отговор
    Какво стана сега? ГРОБарите знаят какво ще се случи! А за сметка на това лъжат нагло!
  • 2 Мини

    42 1 Отговор
    Много сирийци били недоволни от икономическата ситуация в страната?! Разбираемо е! А как ще е възможно да се засили сирийската икономиката, като голяма част от населението ще напусне страната???

    Коментиран от #6

  • 3 Страшно

    54 8 Отговор
    ГЕРБ вече строят беженски лагери в Странджата. Но вероятно за мутри , които ще ни пращат от ЕВРОПА. Затова унищожиха ЖИВОТНИТЕ НА ХОРАТА. България докато спи ще ни евтанизират ХУМАННО. Прост народ, СЛАБА ДЪРЖАВА. ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ, тъпаци
  • 4 Страшно

    23 8 Отговор
    ГЕРБ вече строят беженски лагери в Странджата. Но вероятно за мутри , които ще ни пращат от ЕВРОПА. Затова унищожиха ЖИВОТНИТЕ НА ХОРАТА. България докато спи ще ни евтанизират ХУМАННО. Прост народ, СЛАБА ДЪРЖАВА. ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ, тъпаци
  • 5 Спецназ

    27 5 Отговор
    Защо лагерите се правят по южната ни граница, а не в Северозападнала България?Питам и отговор не чакам!!!!!
  • 6 Госあ

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мини":

    Така, както в България ;). Само дето нас никой не ни е бомбил. Да ти кажа, преди този конфликт в Сирия, много българи ходеха да работят там.

    Коментиран от #9

  • 7 тьотя Мара

    9 5 Отговор
    Каквито са ти приятелите такава ти е икономиката.
  • 8 Защо

    38 3 Отговор
    Защо не ходят в Арабските емирства, които са богати, а идват в ЕС. Може би, защото всички богати мюсолмаски държави не ги искат, а уж са от една вяра.

    Коментиран от #11, #14

  • 9 Мини

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Да, това съм го чувала- мой близък работеше преди "арабската пролет" първо в Либия, а след това и в Сирия. А да ти кажа също, че пак преди конфликта, напр.leisure и конгрес туризма в Сирия буквално процъфтяваше. И въобще туризма им беше един много силен отрасъл, щото имаха какво да предложат... Само китайците биха могли да ги оправят....😉, ако направят една шопинг обиколка из Сирия...

    Коментиран от #13

  • 10 Илиан Терзов

    11 17 Отговор
    Защо Украйна и Русия не поемат новата вълна от араби - мюсулмани . Двете страни имат огромни незаселени пространства . Защо пренаселеният ЕС съюз трябва да си прави сепуко с тези полуграмотни човешки същества .

    Коментиран от #15

  • 11 Мини

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "Защо":

    Не става въпрос за искане, а за даване. В ОАЕ не дават такива соц.помощи на бежанци, както във все още християнския ЕС. На Емирствата им трябва супер евтина раб.ръка, затова и толкова филипинци там. Не обичат да дават, по-скоро да вземат....
  • 12 Batushka

    2 2 Отговор
    Карай в България!
  • 13 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мини":

    Е тук съм напълно съгласен за китайците. Много хубав коментар !
  • 14 Електрошок

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Защо":

    Планът Калерги обяснява всичко.Прочети Хенри Форд,Никола Николов ........

    Коментиран от #18

  • 15 Лпбопитко

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Илиан Терзов":

    Що бе, Саудитската Арабия да не св пука по шевовете от араПчета? От Мавритания на запад до Индонезия на изток - все муслими!!! Да си обгрижват ТЕ братята -единоверци!!!
  • 16 Логика

    6 0 Отговор
    Преди малко повече от 2 години попитаха представителя на Саудитска Арабия в ООН, защо не приемат сирийци. Отговорът беше: "Между тях има много терористи и тяхната култура е по-различна от нашата. Когато обаче пристигнат в Германия ще им помогнем да си построят 200 джамии." Та това е, в Германия джамиите никнат като гъби.
  • 17 патриотъ

    2 0 Отговор
    Лъжат и не се срамуват тия скапани герберасти!Уж по статистика имало по 250 нелегално преминали на година ли,на месец ли,а те строят 3 лагера за няколко хиляди души!Скоро чакайте изненада!Тия ни продадоха с парцалите,за да си купят апартаменти с личен асансьор,а ние продължаваме да дремем!
  • 18 Мини

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Електрошок":

    Много точно! В програмата на R.C. Kalergi(който е и инициатор на Паневропейския Унион) е заложено точно това, което започна с мигрантското цунами през 2015.....
  • 19 граничар/че

    0 0 Отговор
    България не се притеснява,нали вече завършиха изграждането и ремонта на бежанските лагери.
  • 20 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗАЩО "ФАМИЛИИТЕ" ОЧАКВАТ , А НЕ ПРЕДОТВРАТЯВАТ ИЛ СПИРАТ -СИЛОВО БЕЖАНСКИ ТАРАПАНИ ??? ДА АНАЛИЗИРАМЕ : НАРОДИ СЕ ПЛОДЯТ В ЛОШИ УСЛОВИЯ И- МИЛИОНИЗИРАЙКИ СЕ ТРЪГВАТ ДА ОТНЕМАТ ОТ БОРИЛИТЕ СЕ /С ХИЛЯДОЛЕТИЯ КОЛЕКТИВИ/ С ТЕЖКИТЕ СЕВЕРНИ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ СОЦИАЛНИТЕ ИМ ДОСТИЖЕНИЯ !?!?ДЕЦАТА НЕ СА ВИНОВНИ , НО ВЪЗРАСТНИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ ПО ГРАНИЦИТЕ ,КАКТО КОГАТО БЯХ ВОЙНИК НА НАРОДА СИ !!!!!!!!!!!!!