26 Март, 2019 16:40 1 369 13

Тръмп: Журналистите са враг на народа

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • медии-
  • робърт мълър

Републиканецът обвини медиите, че са отразили пристрастно разследването за руска намеса в президентските избори

Тръмп: Журналистите са враг на народа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп отново обвини медиите, че са отразили пристрастно разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори и ги обяви за "враг на народа" и "реална опозиционна сила", предаде AFP.

"В продължение на две години големите медии налагаха тази лудост за руски сговор, макар да знаеха, че сговор няма. Те наистина са враг на народа и реална опозиционна сила", написа Тръмп в Тwitter два дни след като главният прокурор Уилям Бар оповести резюме от доклада на Мълър. Според резюмето на Бар липсват доказателства за съглашателство на Тръмп с Русия.

Милиардерът републиканец има навика да използва израза "враг на народа" за американските медии, които обвинява, че отразяват управлението му по неблагоприятен за него начин.

След като докладът на прокурора стана публичен, президентът Тръмп изглежда удовлетворен, но и реваншистки настроен.

"Има много хора, които извършиха ужасни неща, бих казал дори неща, които говорят за предателство срещу нашата страна", заяви президентът.

"Ще трябва да се занимаем с това", заплаши той.

След двегодишно разследване, докладът на специалния прокурор Мълър оневинява Тръмп и приближените му за сговор с Русия, според резюмето, публикувано в неделя.

Тръмп: Журналистите са враг на народа

Документът обаче не оневинява изцяло президента за възпрепятстване на правосъдието по това дело. Разследването за вероятно съглашателство между Москва и предизборния екип на Тръмп през 2016 г. дълго време беше трън в петата на американския президент, над когото бе надвиснала дори и сянка на импийчмънт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ььььь

    15 2 Отговор
    Може и да са враг на народа-ама са приятели на паралиите
  • 2 Знам

    21 2 Отговор
    Тръмп е напълно прав
  • 3 Batushka

    7 6 Отговор
    Прилича ми на Леонид Брежнев от късния период!
  • 4 Нов

    2 14 Отговор
    Те поне са само на народа, а Тръмп като е враг на човечеството
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 goni

    8 1 Отговор
    Зад Тръмп не стоят случайни хора! Ако, си мислите че може да предаде САЩ на когото и да е...! Много се лъжете! Те първи ще му... попречат!:)
  • 7 Пеньо

    13 1 Отговор
    Просто за малко пари са готови да напишат каквото им поръчаш. Те отдавна изпревариха труженичките от най-древната професия!
  • 8 прав си

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист Джандармерист":

    Пич-от мен плюс-ама в едно не си прав--тия надминаха и комунистие вече-стократно...
  • 9 Журналята

    7 1 Отговор
    наистина са продажни гадове.
  • 10 Аз да ви

    4 1 Отговор
    И нашите не падат по доло
  • 11 среднощен

    4 0 Отговор
    В САЩ всичко е "стока"..! Дори и националните интереси са "заложници" в изграждането на "пазарната икономика"..! Трудът на журналистите също е "стока", която търси своя пазар..!? Жалкото е, че понякога журналистиката "продава продукта си" начужди интереси - за това Тръмп е на 100% прав..!!
  • 12 Ердоан

    1 0 Отговор
    Думам му аз на бай Дончо ама не слуша...
  • 13 Петър Волгин

    1 1 Отговор
    Само американски оръжия от американски корпораци, БВП на САЩ има нужда. Сбогом българска олигархия, здравей американска. На ниско ниво ни е русофобията, направо никаква я няма. ГЕРБ и ЦВ.ЦВ. им беше гадно да преглътнат А.ЙОРД но им помогнаха.. САЩ им даде чаша с която да преглътнат горчивият и отровен хап. артекс напитка. "Свободна Европа" и господарите им, натискат бутонът, ГЕРБ германия за българия, да направят седесар кмет на софиаа, и няколко евродепутати сини. Но най вече удар поо кокалчетата заради медведев и искана помощ от Русия за газовият хъб. И защото още не сме обявили война на Русия, и да не забавяме покупката на американско оръжие от всякакъв калибър. Такъв бутон беше нашумялата паспорт афера, който включи Каракачанов да подкрепи Ф-16. РУСОФОБИЯ, БАТЕ!