27 Март, 2019 13:50 2 796 9

Край! ЕС спира корабите за спасяване на мигранти във водите край Либия

  • ес-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • либия-
  • средиземно море

От началото си през 2015 г. операция "София" е спасила почти 50 хиляди души в Средиземно море

Край! ЕС спира корабите за спасяване на мигранти във водите край Либия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз реши да прекрати временно спасяването на мигранти със свои кораби във водите на Либия в рамките на военноморската мисия "София", предаде AFP.

"На този етап не бе намерено никакво решение по въпроса с разтоварването" на спасените мигранти, заяви пред агенцията поискал анонимност европейски служител, след като Италия поиска промяна на правилата за слизането на мигранти на италианска територия.

Между 28-те страни членки на Европейския съюз е било постигнато споразумение за удължаването с шест месеца, до септември тази година на военноморската мисия "София", но без частта за спасяването на мигранти край бреговете на Либия.

Удължаването на мисията е свързано с два други елемента: въздушни патрули, които да засичат лодки с мигранти в Средиземно море, и борбата с трафика на хора от страна на либийската брегова охрана.

Либийската брегова охрана спаси тази нощ 117 мигранти в Средиземно море, недалеч от либийския бряг, предаде DPА. Агенцията се позовава на Върховния комисариат на ООН за бежанците, според който мигрантите са върнати в столицата Триполи, където им е оказана медицинска помощ.

Хиляди мигранти бяга спасени или загинаха при опасни опити да стигнат до Европа по море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    46 12 Отговор
    Късно е либе за китка ! Арабите вече завладяха Европа !

    Коментиран от #4, #6

  • 2 софия1

    36 5 Отговор
    една добра новина , даже би било добре като ги видят да ги потопяват
  • 3 Чеп

    32 4 Отговор
    Има нужда от кораби в Средиземно море, но с оръдия на борда, даже и от подводници с много торпеда.
  • 4 Патин

    16 27 Отговор

    До коментар #1 от "Крадец":

    Завладели са само празната ти кратуна.
  • 5 пак замириса на пари

    5 11 Отговор
    Това нас не ни засяга.Напротив.Тече трескава подготовка и строителство на жилища за прием на неограничен брой мигранти в България.Още повече,че на 21 март се взе решение от страна на Брюксел всички страни-членки Не подкрепили пакта за миграция да бъдат задължени да го направят или ще им бъде дръпнат ''ШАЛТЕРА''.Така че тази пародия с разните му там апартаментчета я забравете.Щом кака Кури си седи кротко в курника и се усмихва като щастлива кИкЕшка-смятайте.За тези управленски апартаменти изцепки Нинова съвсем резонно и незабавно можеше да изкара поне половин България по улиците и то съвсем логично,необходимо,че и направо задължително.Но....не го прави.Смятайте какво се задава!Смятайте каква са я намислили.Да не говорим за Илияна Йотова,която се дереше и ревеше по ТВ студията,каква невероятна полза ще има България от господата бежанци,още повече,че имало сума ти райони из България,обезлюдени на около 70 процента и повече.Йотова другарки и другари,Йотова-Вицепрезидент на Република България????!!!!
  • 6 Реконтра

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Крадец":

    Късно? Завладяли? ...През VIII век арапето за по-малко от 10 години стигат от Гибралтар до Пиренеите.Но тогавашният крал на Астурия - Пелайо, не си казва ”Късно е - завладяха ни!”, а им такова такованката при Ковадонга! И почва реконкистата.... и не трае година-две, а ОСЕМ ДЪЛГИ ВЕКА!!! Никога няма да е късно,за да изритаме ислямофашистите от Европа, просто ще е по-трудно и бавно! Ама сега трябва да се гонят не до Гранада, а до мека!!!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Крадец

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Реконтра":

    Ще им таковаш такованката,ама ако беше някой като Ситлер .С тия евродупедати,не чакай нищо добро за Европата !
  • 8 Реконтра

    8 1 Отговор
    1. Много им правиш ихтибар на евродупетатите! Я кажи - въпреки напъните на тия същите евродупетати! - колко ислямофашисти успяха да се намъкнат в Унгария или в Полша? 2. Сега са "тия" - след новите избори могат - и трябва!!! - да се окажат "ония" (евродупетатите де)!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: