Last news in Fakti

1 Април, 2019 10:05 1 467 2

Силвио Берлускони се кандидатира за евродепутат

  • италия-
  • силвио берлускони-
  • ес

Бившият италиански премиер иска обединена Европа

Силвио Берлускони се кандидатира за евродепутат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Силвио Берлускони обяви кандидатурата си за европейските избори, съобщи ANSA.

Бившият премиер ще се кандидатира за евродепутат. Той ще участва на изборите през май. Берлускони обяви, че ще се бори за единен ЕС. Според него това е в основата на идеята на основателите на групата.

Берлускони говори по време на конгреса на своята партия „Напред Италия“. През последните години обаче партията започна да губи от популярността си, заради възхода на крайно десни партии.

„Според мен ЕС трябва да се върне към идеите на основателите. Те искаха единна Европа със само една политика за сигурност и една политика за сигурност“, заяви Берлускони.

В момента управляващите в Италия често изпадат в конфликти с европейските власти. Те настояват за повече национална автономия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mорук

    0 0 Отговор
    Тез хора изперкаха всички, взел да мирише на пръст ,и пак мисли за политика и пари,аман нямат наяждане ,алчност и власт
  • 2 ДЖОТО

    1 1 Отговор
    А наш БОЙКО-МУТРАТА,защо не се кандидатира заевро депУтат?
Новини по държави: