Last news in Fakti

2 Април, 2019 20:50 5 710 69

Европейска империя да застане пред САЩ и Китай

  • бруно льо мер-
  • империя-
  • европа

Френският министър на икономиката Бруно льо Мер смята, че така Европа ще запази суверенитета си

Европейска империя да застане пред САЩ и Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският министър на икономиката Бруно льо Мер призова за създаването европейска империя, която е способна да се противопостави на САЩ и Китай, съобщи France 24.

Според него страните от Източна Европа трябва да играят по-важна роля в новото обединение. Той представя идеите в новата си книга „Новата империя: Европа на 21-ви век“.

В книгата си министърът пише, че в момента Европа се намира в много деликатен момент от своята история. Според него за първи път от 1957 г. ЕС е заплашен да изчезне или значението му да бъде сведено до минимум на международната сцена.

Льо Мер пише, че ЕС трябва да отстоява своя суверенитет пред Китай и проекта за новия път на коприната и САЩ на президента Доналд Тръмп.

„Ние сме изправени пред избора между по-силен съюз или васалност. Тази васалност се изразява в частичните санкции, които САЩ налагат на ЕС и изкупуването на европейска инфраструктура от Китай. Аз говоря за нова империя, за да събудя европейския дух, като тук говоря за империя на мира“, заявява Льо Мер.

Според него в едно обединение ще се спазва върховенството на закона, а всяка държава в него ще има правото да запази своите традиции, история и култура. През миналия месец френският президент Еманюел Макрон представи своя манифест за бъдещето на ЕС, който все още се обсъжда от европейските лидери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    42 6 Отговор
    Браво ...да живей ... БАЦЕ император на Европа!
  • 2 Хахаха

    23 8 Отговор
    "Според него в едно обединение ще се спазва върховенството на закона, а всяка държава в него ще има правото да запази своите традиции, история и култура. "
    ------- последно кое от двете?

    Коментиран от #7

  • 3 Тоя звучи като

    20 14 Отговор
    Ердоган. Ми каква е разликата?
  • 4 Bubbles

    35 0 Отговор
    Ами Европа ги е създала тия аборигени, така че да крайно време е да ги натикаме там където им е мястото!
  • 5 Гого

    31 15 Отговор
    Бойко, слагай короната и тичай да заемеш императорското място, докато още е свободно. След като съсипа България, тичай да съсипеш и ЕС.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Госあ

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Да и ти си прав,при некои (особено от източна Европа) върховенството на закона и традициите и културата са едно и също. ДЕМЕК, традициите са да не се спазва върховенството на закона ха-ха-ха

    Коментиран от #12

  • 8 ЕС се превръща в безлична аморфна

    16 6 Отговор
    Маса. Нито има някаква единна външна политика, нито има някакъв вътрешен идеал към който участниците му се стремят да постигнат. В момента ЕС е една глутница от хиени които са влезнали в него само за да разкъсат това което е останало от онази ЕИО (преди разширяването на изток)която беше символ на просперитет и сигурност. Бъдете сигурни, че когато трупът бъде оглозган хиените ще се разпръснат или ще се разбягат ако от изток мечката, драконът или вълкът преждевременно се появят наблизо. От запад орелът само ще лети отвисоко...
  • 9 Хасан

    16 6 Отговор
    Руснака да не чуе ..те много обичат френска ,немска империи..хаха

    Коментиран от #14

  • 10 Пред българите съвсем скоро

    12 7 Отговор
    Ще се появи екзистенциалният въпрос какво да изберат след като европейските уж безплатни
    вурстченца свършат. Дали да се наредят на опашката за московски борш и квас или на опашката за босфорски пилаф. Макдоналдс няма да могат да си позволят.
  • 11 НКВД

    20 8 Отговор
    ЕС прави грешка че подскача срещу Русия а това е най силния им коз!
  • 12 Много трудно

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Се съвместяват върховенството на закона и личният келепир на създаващите го и следящите за спазването му.
  • 13 Праавилно

    9 1 Отговор
    Подкрепям!!
  • 14 Голем смях

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Я да ни светнеш нещо за френската и немската империи,че нещо не сме ги учили тези уроци в училище.За руската империя сме чували.Също и за френската република.Да се правиш на умен и да си умен са различни неща.Ти си просто едно селско момче турче.Нищо повече.

    Коментиран от #17, #18, #19, #20, #23

  • 15 1234

    15 8 Отговор
    късно е либе за китак, 30 години юеизъм циганизация ислямизъм миграция и джендъризъм, света вървеше напред а европа назад! западна европа е една дупка пълна спроблеми заради мулти култи! на ви русофоби мизерни!
  • 16 353

    9 7 Отговор
    Братя разберете ЕС са лайна изсрани от най-богатите в Европа благодарение на САЩ за управление на масите!!!
  • 17 Bubbles

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    То днешните само кючеци учите, какво се чудиш че не си чувал!?
  • 18 Хасан

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    От как свят светува има борба между Запада о Изтока ...Кръстоносните походи,Ал.Македонски,Римската Империя ,Наполеон,Хитлер ..западни сили са се обединявали срещу Изтока на своето време ...за едни Изток е бил Ерусалим ,за други Индия ,за трети Москва
  • 19 Хасан

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    И обратното Изтока също се е организирал срещу Запада ...хуни,араби,османлии,византийци,руснаци ..
  • 20 Хасан

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Селските турчета те управляват ..Доган ,Местан..
  • 21 Румяна Костова

    7 5 Отговор
    Загриженост за европейски дух в Европа? Но как ще стане тази работа, като вековни традиции на стария континент се забраняват, за да не се разсърдят мюсюлманите. В редица градове даже е отменена Коледната елха и Коледните празници са преименувани на Зимни.Като се прибави и скоростта на размножаване при новите емигранти и мързела им и нежеланието да работят, тежичко ще бъде на Европейския дух да възкръсва!И дали ще му е до подобни езотерични прояви (на духа) когато на главата му ще има десетина емигранти, които ще трябва да издържа?А що се отнася за прозрението, че европейските политици са васали на САЩ,всички знаят тази истина, но си мълчат. Дали вече идват времена, в които все повече смекчаци ще се извикват от европейската политическа тълпа, че царят е гол?

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ама ти си се оставил

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    В живота да те води само това което си учил в училище ли? Че какво толкова се учи в помощно училище? Не си ли чувал, че човек се учи докато е жив?
  • 24 Айде сега

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Мюсулманите са виновни че немюсулманите не се размножавали бързо.
  • 25 Мини

    3 2 Отговор
    Льо Мер представи неговата "European Empire" oще в края на мин.год. Ама това не е съвсем ново, щото Мартин Шулц (от немската соц.партия) вече предложи още преди год.и половина "Обединени Щати на Европа", но беше окъпан в масивна критика. Ами като неможе да има "Обединени Щати на Европа", тогава на "детето" трябва да бъде дадено др.име- "Европейска империя". Ехх, французите още преди 200г са я жадували тая империя....., ама сега 513 млн.население в границите на ЕС почти вече не вярва на съюза..., та EU Empire май ще си остане само блян...

    Коментиран от #33

  • 26 Аман от плагиати

    3 6 Отговор
    В Европа никога не е имало империи които да са запазили отделните нации като такива. В Европа всяка империя е асимилирала(унищожавала) различните народи които завладява. И новата европейска империя няма да прави изключение . Единствено Османската империя се доближава до това което сега се представя за европейска империя.
  • 27 Хасан

    2 8 Отговор
    Оная вечер когато обсадихме Виена ,ако не бяха се разбудили гъските Европа щеше да бъде друга ..нямаше да има граждански войни,револпции,епидемии,глад,мръсотия,Бонапарт,Хитлер..

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Баба Дуца

    8 1 Отговор
    Всичко това е възможно , само ако се създаде над национално европейско правителство , което да загърби системата на двойния аршин с които се мери сега ! Едно за старите оядени европейски държави и второ за новоприетите , бивши соц. страни ! Социалния стандарт трябва да бъде еднакъв за всички членки на съюза ! Мощните държави в ЕС трябва да понесат отговорността си пред по - слабите и да ги извлекат , ако трябва на буксир , но икономиките на последните трябва да се възроди ! Само тогава ЕС ще стане супер империя и домогванията на САЩ и Китай , че и Русия ще увиснат във въздуха !

    Коментиран от #35

  • 30 Citizen X

    4 7 Отговор
    Първата световна война разруши империите и даде началото на националните държави. Империите в този си вид никога не могат да съществуват. Единственото изключение е Русия, която ще се сгромоляса, но ще е проблем за всички, понеже ще е трудно да се владеят и управляват тези територии след това. Националните държави стигат до много конфликти помежду си, а съюзите са за намиране на общи интереси, а не на нонфликти. Империите са за болни мозъци!

    Коментиран от #31, #32, #34

  • 31 Симо

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Citizen X":

    Блажени са вярващите и тяхно е царството небесно. Трябва да си с умствено изоставане и пълна каша в главата за да вярваш в подобна пръдня. Това е като вярата в комунизма. Националните държави са отживелица. По вероятно е да дойдат глобални проекти . Като федерализация на ЕС . Четенето на отделни нации само прави страните по слаби.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мини":

    А пък преди още повече Франция и Германия са били една империя ;)

    Коментиран от #39

  • 34 Баба Дуца

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Citizen X":

    Защо си мислиш ,че нещо се е променило след Първата световна война ?! Ами втората ?! Не би трябвало да я има ако човечеството не беше късопаметно и като слаб ученик повтаря едни и същи грешки , за жалост ! На този етап хомо сапиенс е далече от мира и хармонията които царят само в Райската градина ! Планетата пламти от войни ! Докато ни има , може би ! Затова на голяма сила може да се противостои само с още по-голяма сила ! А обединението е в природата на човека !
  • 35 Аврора

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Баба Дуца":

    Абсолютно си прав . Но за либералните боклуци думите свобода равенство и братство са по лоши от анатема. Те ще искат да те поробят но не и да ти помогнат. Това е по голяма утопия дори от комунизма.
    Върховенството на закона е доминация на тези които го пишат
    над онези които трябва да го спазват
  • 36 Хасан

    1 1 Отговор
    Много умни разсъждения ...причината се крие в пирамидалната структура на света ...един на върха и всички останали надолу по пирамидата ...и едно око на върха което следи всичко и всички
  • 37 1234

    1 1 Отговор
    А може ли тоя път столицата да не е западнала европа а да е в източна например, Будапеща! Предишните пъти знаем какво ставаше, войни и мизерия
  • 38 Хасан

    2 2 Отговор
    Българите бяха вече в Османската и Руската империя СССР и не им хареса ..да видим как ще бъде в Европейската англисаксонска империя
  • 39 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Искаш да кажеш back to the roots???

    Коментиран от #40

  • 40 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мини":

    Еми така трябва да стане, иначе Чина ще експанзира яката,а малоумните янкита ще продължат с безобразията

    Коментиран от #41

  • 41 Мини

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    Добре! Стига да не бъде с това заличена идентичността на европейските народи. Интересно, как ще бъде прокарана тази европейска империя, след като EU по-скоро се разпада и недоверието в него става все по-голямо!?

    Коментиран от #42

  • 42 Citizen X

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Мини":

    ЕС не е бивша Югославия за да се разпада!

    Коментиран от #43

  • 43 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Citizen X":

    Ами не е, но за съжаление все повече гласове от западноевропейската полит.сцена предупреждават за един евентуален разпад. Дори и самия Таяни. Погледни Италия, Унгария, половината от скандинавското население предпочитат един "Скандинавски съюз" пред ЕU и пр. Да не говорим за брекзит...

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Citizen X

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Мини":

    Малки съюзи (Балкански, Скандинавски) винаги ще са в конфликт помежду си, за това ЕС няма алтернатива. Трябва да търсим общия интерес, а не различия. Заради различията две световни войни започнаха от Европа.
  • 45 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Мини":

    Затова Италия час по скоро трябва да се отърве от популистите, защото ако излезе от ЕС положението и ще бъде трагично. Накрая май франките ще си останат в съюз заедно с Бенелюкс, което ще бъде окей за тях,но зле за останалите и Европа като цяло защото ще бъдат налапани веднага от Китай,Сащ или Русия. Освен това,не се чува Швеция да недоволства много. При всички случаи обаче, трябва да има крачка напред.

    Коментиран от #46, #47

  • 46 п.п.

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Госあ":

    И ще повторя за стотен път, бизнеса поиска тези бежанци за евтина работна ръка, която да направи дъмпинг на белия човек. Бизнесът поиска от Меркел да отвори границите,ако не си спомняте дори не конспиративно, а буквално. Всичко с тея ценности е спектакъл и с мултикултурализма и с джендърите. Порното съществува от доста време и бизнеса също. Това са реалните проблеми, които трябва да бъдат решени.
  • 47 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Госあ":

    Лесно е да се каже трябва, но т.нар. популисти в Италия дойдоха на власт по демократичен път. Както и популистите в др.страни бяха избрани от народа. И това имах предвид, как ще се съберат всички EUчленки под един чадър, все пак е факт, че все повече европейци започват да предпочитат именно тези силно националистични движения. Разбираемо защо. Не съм привърженичка нито на крайно десни, нито на крайно левите. Едно здравословно равновесие с най- доброто и най- разумното от двете страни би било оптимално. И аз съм на мнение, че само, ако Европа запази своето единство, може да оцелее, във всякакъв аспект. Но именно въпроса е как да се запази това единство, как EUда спечели отново доверието на хората!? И да нужна е крачка, която ще бъде от есенциална важност, но незнам дали сега с крачката напред няма да паднем в пропастта, или дали е по- добре малка крачка назад, лека смяна на точката на фокусиране(казано с твои думи)за да може наистина да се продължи напред?!?! Според данни от 08.2018 Швеция 45%: 32% за скандинавски съюз вместо EU, Дания 47%: 36% за скандинавски съюз вместо EU. Норвегия 31%:10% за скандинавски съюз вместо EU и предпочита актуалния модел на EEA.
    Да, бизнеса поиска тази бежанци(дали това не е само привидната причина, а истинската е малко по- друга, е отделен въпрос) и именно тази масивна бежанска вълна всъщност разклати EU. О.к, порното и бизнеса са според теб реални проблеми, които пък според мен влачат със себе си джендър лудостта, съотв.mu

    Коментиран от #49

  • 48 Мини Продължение #47

    0 0 Отговор
    съотв.multi-kulti проблема, които пък водят до брутални морални изкривявания.И след като последните са произлезли от реални проблеми, ги прави също реални проблеми!

    Коментиран от #50

  • 49 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Мини":

    Затова са популисти, защото използват невежеството на масите. Много добре се вижда какво точно правят и могат да направят=0 празни приказки. Тези неща за скандинавските страни не ги знаех. Проблема не са само бежанците,но също и опитите на някои да наложат своите икономически интереси на други, затова смятам че по скоро трябва да има промени в начина по който се усвояват и разпределят средствата както и някакви закони и социални политики за цялата общност, отколкото да се говори за културни различия. Никой не пречи на културните различия на страните членки. Освен това е популистко ;)
  • 50 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мини Продължение #47":

    Освен това, относно бежанците, това е разликата между Стара Европа и анкитата и руснаците-ЕС не може да остави хората за се дават в морето или да бъдат убивани от бомбите на гореспоменатите. Това ни различава от тях. Разбира се,друг е въпросът, че това трябваше да бъде бежанска политика,а не интеграция ! Свършва войната, която сащ и русия направиха и онези се връщат, а не бизнеса да ги наема да работят за половината от това, което трябва да плаща на европееца. Добре почнаха с данъците на американците продаващи в ЕС, сега трябва да продължат и да наложат данъци на тези които изнасят продукцията си в трети страни и ощетяват гражданите на ЕС

    Коментиран от #51, #54

  • 51 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Но масите са тези, които ежедневно се сблъскват с бежанците и техните злоупотреби(не са малко хората, които плащат с живота си заради тази Wellcome култура. Да не говорим за училищата- масово има класове, където няма нито един ученик с местен произход. И проблема е, че учителя не можа да работи с тях, щото кратко казано са "диви". И редица др.абсурди...). Не популистите измислят тези неща, те са налице и именно затова и се появиха такива движения. И честно казано, малко повече от 2/3 от бежанците не е възможно да бъдат интегрирани в работния процес, просто защото те нямат никакво или неадекватно на тукашното образование, нямат я тази интеграционна воля (идваща преди вс.от религията им), неискат да учат съотв.език, както и идват с ясната нагласа да бъдат "паразити", да вземат, без първо да се запитват какво могат да дадат от себе си. Но absolut exact- най- правилния подход е "помощ до време"(както е в притчата за добрия самарянин), и при първа възможност и мир в родината им adieu.

    Коментиран от #52

  • 52 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Мини":

    Ами да, идеята е че останалите около 30% започват да работят и правят дъмпинг на белия човек. И нали се сещаш,че колкото повече влязат, толкова повече ще отберат. А останалите ? Неотбраните ? Атентати, изнасилвания и кражби. Затова, трябваше цяла Европа да излезе да пали поршетата и да чупи витрините на лъскавите магазини,за да се осъзнаят,че има ред и закони.

    Коментиран от #53

  • 53 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    Ами да, но западноевропейците едва в последно време почнаха да показват някакви признаци на по- открито недоволство. Иначе, наистина буквално не смеят да изразят какво в действително мислят, за да не бъдат обвинени в някаква фобия..., дали хомофобия, дали фобия срещу бежанци пр., да не би да бъдат обвинени в нетолерантност към някой и нещо(така са обработени с тази фалшива толерантност.....). Но може би знаеш, че този вид протести(палене на коли, чупене на витрини и т.н), като че ли не е мн.присъщ на западните страни, по-скоро изразяват протеста си чрез изборния бюлетин. Та затова и тези националистически партии в управлението....

    Коментиран от #55, #56

  • 54 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Ах да, и още нещо, относно това, че EU неможе да остави хората да се давят и да бъдат бомбардирани.....и трябва да приеме всички. Според мен това е по-скоро опорна точка за един вид насаждане на лоша съвест и изнудване, че виждате ли вие европейците сте безсърдечни, егоисти, нечовешки същества, ако оставяте бедните хора така да загиват и пр. А знаеш ли, че според доклад на комисията на EU, в Европа било имало още много свободно място и затова от 513 млн.население в EU, то да нарастне до 3,8 милиарда души??!! Като за тази цел Германия да приеме към 82,5 млн.си население още 192 млн., Австрия допълнително още 67 млн, Франция още 423 млн.души. Знаеш ли също, че болшинството от мигрантите са т.нар икономически мигранти, които мечтаят за райски живот тук, който всъщност и нерядко им бива сугериран. Или идват като мисионери на исляма....Но, Европа неможе да поеме и приеме всички и да осигури всичко на всички и на всичкото отгоре да оцелее при такова неконтролеруемо масово "нападение". Това е утопично и самоубийствено. Разбира се, за истински нуждаещите се- да, винаги, но пак с опцията "помощ до време", до възстановяването на мир в родината им.


    При тези цифри на кой трезвомислещ човек не би му се изправила косата! Не са ли управляващите на една държава преди всичко "слуги"на собствения си народ? Не е ли тяхно първо задължение да служат нс собствения си народ, а не на вс.народи на земята???? Това би било утопично и самоубийствено. Разбира се, че трябва да са

    Коментиран от #57, #58

  • 55 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мини":

    Оооо не си ли гледала протести във Франция, Италия или Англия. В Германия наистина не са много типични. Но специално от Италия съм гледал и просто и мед ми е капаро на душата. А пък в Южна Корея съм гледал протестиращите бяха въоръжени с огнехвъргачка 😂
  • 56 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мини":

    Умре ли пънка, загубени сме...😂
  • 57 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Мини":

    🙄Sorry, oооопс за объркването в края на коментара, но така е когато шофирам и пиша, докато чакам в задръстването. Липсва концентрация 😊

    Коментиран от #59

  • 58 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Мини":

    Пак изопачаваш думите ми. Това, което съм написал е бежанска политика ! Подслон и храна до приключване на конфликта ! Това е милосърдие. Другото са интереси и глупости. И да, ние сме Европа ! Благородници в пълния смисъл на думата ! Затова трябва да окажем помощ на хората в беда - с изричното уточнение,че това са бежанци от военни конфликти. След приключване, тези хора трябва да отидат обратно откъдето са дошли.
  • 59 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Мини":

    Ама как може да пишеш толкова дълги коментари докато шофираш ? Хубава работа...

    Коментиран от #61

  • 60 Мини

    0 0 Отговор
    Не плагиатствай от charlie Hebdo☝️да, благородници сме, но болшинството са икономически бежанци, а за тези от военни конфликти няма две мнения...

    Коментиран от #62

  • 61 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Мултитаскинг, mon Cher!!! Присъщо само на жените, няма как да го знаеш😂. Е, аз пиша, докато чакам и бавно се придвижвам в задръстването...

    Коментиран от #63

  • 62 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мини":

    Да плагиатстваш означава преднамерено да представиш нещо чуждо за свое. Аз непрекъснато работя с чужди открития рисувайки своята картина, която е дело на предишните и моят скромен принос. Това е като художникът, който рисува с четка и бои на платно своята картина 😛

    Коментиран от #64

  • 63 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Мини":

    Абе тоя мултитаскинг,да не стане дизастър за колата или някой пешеходец ! Има правила, които трябва да се спазват. Оооо иначе е чудесно една жена да може да шофира :))

    Коментиран от #65

  • 64 Mини

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Госあ":

    Звучи Интересно!....А аз имах предвид "ние сме европа", че си го заимствал малко от charlie hebdo след атентата срещу тях "ние сме charlie"...
  • 65 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Госあ":

    Ха, ха точно това ми хрумна след като изпратих коментара, че ако някой път не ти отговоря на коментарите, да знаеш, че милтитаскинга при шофиране ме е утрепал😂😂😂😂

    Коментиран от #66

  • 66 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Мини":

    Имах предвид утрепал пешеходец ! И това не е шега ! В градски условия, това е най лошото което може да се случи. Или моторист или колоездач. Апропо, защо не помислиш за вело. Пролетта е чудесен сезон. Трябва да се внимава обаче с мултитаскинг шофьорите 🤨

    Коментиран от #67, #68

  • 67 п.п.

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    вече ще знам, че шофираш и не можеш да пишеш 😉
  • 68 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    Да, разбрах те. Разбира се, не е шега и мисля, че имам достатъчно чувство за отговорност, за са знам кога и какво да си позволя. Вело имам, но го използвам по- скоро в свободното време сред природата(Mountainbike), отколкото в градското движение. Salut🙂

    Коментиран от #69

  • 69 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Мини":

    Ооооо се жениал !!! ВТТ (вело ту ле терен), ма шери , ВТТ стига с тея английски чуждици 😜
Новини по държави: