Last news in Fakti

3 Април, 2019 17:26 2 473 29

Гласуват пакет "Мобилност" утре

  • ес-
  • мобилност-
  • превозвачи

Евродепутатите отхвърлиха предложението за свалянето на пакета от дневния ред

Гласуват пакет "Мобилност" утре - 1
Снимка: Shutterstock

Евродепутатите отхвърлиха днес предложението на българските си колеги вотът по пакет „Мобилност“ да бъде свален от дневния ред на пленарното заседание на Европарламента, съобщи БНР.

Очаква се вотът да започне утре в 12.30 ч. българско време. Направените промени ще бъдат гласувани анблок.

Преди вота евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков заяви, че не е направена нито една стъпка, за да се потърси компромис, нито да се разберат всички гледни точки.

"Това означава, че със сигурност утре ще има гласуване по пакет „мобилност“. Означава и че, ако това е съотношението на силите, ще бъде много трудно да прекараме текстове, които са важни за България. Резултатът дотук е, че заради забавянето, което успяхме да осигурим през последните две години, каквото и да се случи утре, то ще бъде гласувано на първо четене, а не окончателното и финално гласуване".

Колегата му Исмаил Ертуг обаче възрази, че вчера всички поправки - над 1300 по думите му, са гласувани една по една и това е било показателно, че може да се стигне до компромис по пакета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пинокио

    33 1 Отговор
    Какъв пакет бе, герберугите нали още преди два месеца обявиха, че са поставили Макрон на колене. Самохвалството и наглостта на шайката нямат край. Но на евровота ще си получат заслуженото!

    Коментиран от #3

  • 2 хвани единия заритай другия

    20 3 Отговор
    Гледайте сега Малинов как ще изтърве този път влакът,че при последното гласуване бил изтървал самолета.Така казва.Другият от ДПС пък обяви,че бил на майкИнта си,в смисъл-при майка си.Така каза той.Дано този път да не реши при баща си да отиде.Третият-Бареков си беше прям-аз каза той гласувах срещу България!Пич!! БЪЛГАРИЙО,срещу тебе те ''гласуваха''!!!!!!
  • 3 Bokosama

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пинокио":

    Кой ще получи каквото заслужава?!? Нашите евродепутати или българските превозвачи? Не разбирам злобата тук, щом националния интерес ще бъде накърнен и индиректно всеки български гражданин ще трябва да плаща по-скъпи транспортни услуги в Европа.
  • 4 ванката

    24 11 Отговор
    не се заблуждавайте че страната ни или пък шофьорите ще пострадат от това единствените ощетени ще са собствениците на фирми и то не до толкова за да фалират а просто няма да могат да си сменят бентлитата всяка година с новия модел ще трябва да ги карат по 2-3 години докато ги сменят ... това е цялата истина запознат съм от близо със този проблем и ще ви кажа че всичко се прави за да не подбиват наще превозвачи цените на европейските това е всичко !!! возят се товари на 1€ на километър средна цена а наще предлагат по 0.90€ че даже и някои и по-надолу и европейските фирми започват да скимтят защото им обираме работата (не че можем да я вземем всичката но голям процент идва в наще превозвачи заради по-ниските цени... макарон иска по-висока заплата за шофьорите по-кратък срок на командировки и седмичните почивки да не са в камионите кажете ми кое от тези неща е в ущърб на шофьорите???

    Коментиран от #7, #10, #11, #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Манго

    6 3 Отговор
    Ся бате и горивата като скочат и шефа хептен ше я вапца...
  • 7 Да да

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    Да ти кажа,понеже съм шофьор. Не искам да спя на хотел. В камиона имам всичко което ми е нужно - хладилник, котлон, легло, печка, храна, вода, Който иска на хотел,нека да отиде. Дават се командировъчни,точно за тази цел. Да си вземат чантичката от камиона,да си викне такси и да ходи до хотела.После да стане 1-2 часа по-рано,за да се върне до камиона. Мантрата за баня и тоалетна - Тоалетни има почти на всеки паркинг. Въпреки това,много колеги (испанци предимно) пикат в шишета!!! В Германия пикат по зелените площи (германците най-вече) ,че не им се дават 70 цента за тоалетна!!! Душове има на повечето бензиностанции,а ако случайно няма, винаги можеш да се изкъпеш "на тубата" или ако си носиш соларен душ като мен в ремаркето. И какво общо има комфорта на шофьора с прибирането на камиона в страната на регистрация? Аз ако карам камион с полска регистрация,значи ли че като се прибера в Полша ,съм бил при семейството си? А тези със румънска,словашка ,австрийска и др.регистрации,чиито шофьори са от други страни? Пълен ташак е този пакет и единствената му цел е да накара българските фирми(и не само) да се регистрират в държави в центъра на континента през които така или иначе се минава. Франция е една от тях. Другата е Германия. Искат аз да работя на техен договор. Хубаво,ама кога ще се прибирам в България? И сега има колеги които работят за чужди фирми. Идват си в България максимум 2 пъти в годината. Мерси!!!Или да отида да живея във Франция? Пак мерси.

    Коментиран от #9, #12, #22

  • 8 Смях

    5 4 Отговор
    На Траков,Ангелов и сие ЧЕСТИТО!
  • 9 Чичото от село

    12 12 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Имало и доволни роби на тръстиката... не знаех...

    Коментиран от #17

  • 10 Пешо

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    Ощетена ще е България и бюджета и с милиарди, соросоиде продажен.

    Коментиран от #13

  • 11 Гадно е,

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    че съединителите, като тебе са все още с български паспорти. Трябва да ви се отнемат, барековци малоумни.

    Коментиран от #14

  • 12 ванката

    11 14 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    ако си шофьор ще знаеш че хотелите са напркинзите и щом ти харесва да живееш в тая кутиика това вече твой проблем това за хотелите е към нормашните хора а не към разно скотове и мишки дето си пикаят по гумите на камионите щото кенефа бил на 100м и които си готвят в кабините мизерници аз също съм шофьор и съм много добре запознат с това фирмата ни е голяма и всички шофьори са много доволни че ходим данспим по хотели винаги камиона е пред хотела на паркинга това с такситата го разправят такива които не са запознати а това в коя държава ти е тргистриран камиона си е твой проблем никой не те кара да работиш в чужда фирма виждам че не си запознат със ситуацията и ти харесва да живееш кучешки скотски живот живей си го и още нещо без да искам ти дадох+ да не. се радваш като го видиш...

    Коментиран от #15, #16

  • 13 ванката

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    на глупав човек акъл неможеш да му дадеш това доказвате вие идиотите а за сороснята да не се обиждаме защото тук си с голяма грешка но то е заради липсата на мозък!!!
  • 14 ванката

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Гадно е,":

    гадно е че има толкова глупави хора като вас с бг паспорти и това доказва защо сме на това положение...
  • 15 ванката

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "ванката":

    тоя индивид ме подразни и започнах да пиша без да проверявам за грешките пръстите ми са дебели за малките буквички...
  • 16 Да да

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "ванката":

    Интелекта!!! Я ми кажи на колко паркинга има хотели и възможно ли е всички камиони да се спрат близо до хотел? И ако във Франция има на 20% от паркингите (наблизо де, не точно на тях),то има места дето първата къща е на 30 км. Я ми кажи къде спят френските шофьори от понеделник до петък,ама видиш ли в събота и неделя на хотел ходят .Ти всяка вечер ли спиш на хотел или си от скотовете дето пикаят на гумите? Точно сега съм във Франция. Роб с 2300 евро заплата, не е като свободна личност с 1000 лв. Тези които карат вътрешно,под 1800 евро не взимат,ама ти го знаеш! Другите с "прави" курсове за 2-3 седмици се връщат в България. Я кажи в коя фирма си,да идем и ние. Ким Йохансен спят по хотелите,ама се чудя що ли им бягат шофьорите ? Даже и къщички си имат.Красота :ДДДДД А ти международен шофьор ли си или на повече от 300-400 от базата не мърдаш? Освен това прочети поне какво предлага пакета "Мобилност" на Макарон,пък после ми обяснявай къде трябва да ходи камиона. И за финал да те попитам - Колко дни в годината си при семейството и приятели си в България?
  • 17 Да да

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Чичото от село":

    Първо - на мен живота ми харесва такъв. Ти ако се чустваш роб,си е твой проблем. Роби ли са испанците, германците, австрийците ,французите, холандците и др. МЕЖДУНАРОДНИ шофьори които спят в камионите ? Ама имало разлика - те само по 2 седмици ,пък ние 2-3 месеца! Това ли е ? Те понеже спят в камионите само по 10 дни,значи не са роби,а като спиш 90 дни си роб? Има и друго. Те са всяка седмица в камиона и една палтена отпуска,аз съм 3 месеца в камиона и 1 месец вкъщи. Я кажи ти какво работиш и на коя тръстика си? Пък дай и заплата за труда си.
  • 18 Дух

    2 3 Отговор
    И дека сте,велики български ГРАЖДАНЕ на европа?
    Цирк!
    Кога ще отчитате,че сте роби от осем години!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Европейски шофьор до Да да

    8 1 Отговор
    Господине, най малко ме интересува ти колко месеца желаеш да спиш, ядеш, тъпееш в камиона. Нито са ми важни последствията за здравето ти, семейството ти и психиката ти. Идеята на Пакета Макрон е твоя работодател да има разходи които да не му позволяват дъмпинг на пазара заради социални мазохисти като теб, да не краде работата от моя работодател ,които ми плаща 3000е и ме прибира всеки уикенд при семейството ми.Не ме интересува, че ще ти фалира фирмата ако си по често в къщи. Ти си опасен за хората на пътя и за мен щом живееш в камион три месеца. Знаем колко алкохол се употребява за да не превъртиш. И помни разнообразието и баланса са ключа към здравето и щастието. Успех

    Коментиран от #28

  • 21 Давид

    3 1 Отговор
    Всеки труд трябва да се уважава . И няма срамна работа . Истината е че ни управляват национални предатели продали се на евреи и безродници за стотинки . И никой не отстоява а продава националните интереси . Бойко е единствения ръководител от няколко века насам , който открито ходи и продава всичко , което може да се продаде .
  • 22 Кубрат

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Боли ме к....
  • 23 Марат

    4 0 Отговор
    Някой говорил ли е с българските шофьори, когато нямат началници около тях ? Всички по един или друг начина са за пакета, ама ги плашат, че ще останат без работа. На кой му се живее месеци в кабина 2 на 1,5 метра. Мият се в тоалетни и на вън. Пестят от храна, хотел и какво ли не. На всичкото отгоре им плащат като на българи. Всичко това Макрон маха. Край на нелоялна конкуренция на бившите соц. страни. Конкуренцията на нашите наистинва е некоректна. Робите са за предпочитане. Почти нищо не им се плаща, спят като животни по колите, ядат консерви, не почиват с месеци, не знаят какво е годишен отпус, поради което транспортът , който осъществяват е драстично по-евтин. Когато искаш да живееш и работиш в нечия къща, ще спазваш правилата на стопанина, иначе - вън.
  • 24 Пламен Илиев

    4 2 Отговор
    Референдум и напускане на европейския съюз ! Защо не построят фабрики в България за да създадът работни места ,така и Ние като шофьори ще се прибираме обезателно на 2 седмици защото ще има товари за България! Искат да ни принудят да работим за техни компании ,това е съвременното робство... Кауфланд ,Лидъл и всички тяхни фирми вън от България ,спиране на санкциите срещу Русия и отваряне на пазарите й също и с Китайците .....не ни трябват тези Англосаксонци (колонизатори)..

    Коментиран от #26

  • 25 Batushka

    1 1 Отговор
    Абе майната им на тъпанарите с камионите.....мачкай Макроне....не ги жали...облаците са му майката ...ша.прайми облаци...
  • 26 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Пламен Илиев":

    Кой да ти построи фабрики бе ?!? Кой !?! Не виждаш ли че копчета не можем да направим. Точно така,мачкай Макроне ! Мачкай гадните измекяри ! Излизай бе,и без това изобщо не знам за какво я взеха тая България в ЕС. Виж за Румъния е по разбираемо. И нали знаеш,че пак ще купуваш от Европа,само че с мита БАЦЕ ! Защото от матушка мое си купиш водка и сельодка, друго нема и жигула. А ти и това не мое да направиш
  • 27 Ньйцйциг

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    Ти изобщо не си запознат отблизо с проблема. Резултатът ще е , че ще фалират малките превозвачески фирми в България . И да не ти обяснявам за значението им за икономика, данъци, бюджет и т.н.
  • 28 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Европейски шофьор до Да да":

    Браво ! Точно и ясно !
  • 29 Галин

    1 0 Отговор
    Такаа тази сутрин гледах повторението на Цветанка не че съм и фен но се загледах и гост бе Пламен Димитров на синдикатите нашитеее и ние май имаме такива !!! Та Цветанка го пита-Кое ще е добре и кое зле от пакета Макрон за нас и вие на коя страна сте синдикатите нещо такова беше а той с половин уста-Добре ще е за шофьорите но няма да е добре за шефовете им и за страната.И те заставали зад шефовете и страната ма работещите шофьори, нали и тях трябва да защитавате бре М ?А нашите "честни частници" хич ма хич не им се плаща и това не е само от сега-още Буров /велик българин / го е казал-българина все гледа да мине метър или да плати по малко за каквото и да е, или въобще да не плати па било и за "услуга" на проститутка и те така !!!!