Last news in Fakti

4 Април, 2019 08:14 2 517 17

Италия отказа да приеме мигранти

  • италия-
  • мигранти-
  • кораб-
  • бежанци-
  • матео салвини-
  • либия

Отидете в Хамбург, заяви Матео Салвини

Италия отказа да приеме мигранти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че няма да допусне на територията на Италия 64-ата мигранти, спасени близо до бреговете на Либия, предаде Нова телевизия.

Мигрантите са били спасени от кораб на германската хуманитарна организация "Сий уоч", която написа в Туитър, че има 10 жени, пет деца и едно новородено бебе. Преди да бъдат спасени от кораба на "Сий уоч", мигрантите са плавали с гумена лодка.

"Сий уоч" съобщи, че след като не е успяла да се свърже с либийските власти, моли Италия или Малта да разрешат спасителният ѝ кораб "Алан Курди" да акостира на някое тяхно пристанище. Италианският вътрешен министър Матео Салвини изрази нежелание да допусне кораба на италианска територия.

"Кораб, плаващ под германски флаг, германска неправителствена организация, собственик на кораба от Германия, капитан на кораба от Хамбург - иска безопасно пристанище. Хубаво, отидете в Хамбург!", каза Салвини


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    94 2 Отговор
    Много голямо БРАВО на Салвини! Тия "дечица и бебенца" ще станат убийци след 10-15 години!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Meganoob BG

    54 1 Отговор
    А, чудно защо италианците не са приели невинните мигранти. Не е сякаш някога през историята са имали проблеми с ислямисти пристигащи с лодки да покръстят неверническа Европа, като например при Лепанто. Не, те просто искат мир и изобщо не мислят да се взривяват сред мирни хора.... шшш...аллах акбар.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Един българин

    58 0 Отговор
    Браво, Салвини!

    Коментиран от #14

  • 6 Много бял

    30 1 Отговор
    И в Хамбург не ги искаме.Много станаха.След време арабския ще стане третия език в Германия,след турския.Много паплач се навъдиха.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Боко Борисоф

    23 2 Отговор
    Дайте ги на България ние строим нови луксозни приюти за мигранти осигурени с всичко необходимо, за което биха мечтали българските граждани.
  • 9 някой

    22 1 Отговор
    Никога не съм бил расист. Наивно вярвах, че можеш да намериш общ език със всички хора, стига да уважаваш религията им, традициите им, да усещат, че ги почиташ. За съжаление напоследък се улавям в омраза точно на расова основа. За огромно мое съжаление. Не може да се правиш на безпомощен и нещастен, да се възползваш от помощта, която ти оказва една държава, а след това да нападаш и убиваш невинни хора в гръб и съвършено неочаквано. Трябва да се вземе някакво решение терористите да се убиват, особено ако оказват съпротива при залавяне, никакъв смисъл няма от осъдителни присъди, защото те са се превърнали в диви зверове. Нечовешко поведение! Никога няма да се превъзпитат, акълът им е промит и изгубен завинаги уж в името на религията, в което много се съмнявам!
  • 10 1234

    10 0 Отговор
    Не взели 64! А останалите 640 хил които вече са там? Западнала европа си е вече халифат. Все още си мислят че белите решават. Всъщност решават юдеите, че белите ще станат малцинство. Този план върви вече 60 г и може да бъде спрян само с военен конфликт в израел или европа.
  • 11 Госあ

    10 0 Отговор
    Еми докато ни занимават с брекзити и джендери и т.нар. бизнес иска евтина работна ръка, вместо да вземат да направят закон за емиграцията и да се дефинира кой е бежанец от зона на военен конфликт и какви права има и кой нелегален емигрант, напрежението ще расте.
  • 12 Bonder

    11 0 Отговор
    Проблемите трябва да се решават още докато са в морето всички тези кърлежи. Едно торпедо и милиони еврота ще бъдат спестени на белите данъкоплатци а тези които толкова милеят за паразити е редно да им дадем шанс да заживеят между тях в Африка или Азия.
  • 13 Точно така е,

    4 0 Отговор
    Салвини е прав!
  • 14 БРАВО!

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Един българин":

    Браво! Брависимо! Най-после политик да се държи като мъж и да защитава интересите на държавата си!
    Tante Ferkel си ги кани, тя да си ги посреща и да й подновяват генетичния фонд!
    Време е Европа да каже BASTA!
    VIVA ITALIA!
  • 15 Разбирач

    5 0 Отговор
    Дали са прости японците...Япония –това е практически единствената страна в света, която е затворена за мюсюлмани и е официално затворена за разпространението на Исляма. Официалната имиграционна политика за идващите от мюсюлманския свят не се отличава от тази за прииждащите от другите държави. Но, на практика визите, издавани на мюсюлмани са голяма рядкост. Работна виза не могат да получат дори мюсюлмани лекари, инженери, представители на чуждестранни компании, чиито предприятия се намират на територията на Япония… Не е грешно да се каже, че Япония е “ страна без мюсюлмани“.
  • 16 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Много се изсилвате , български герои! Коя е тази държава в Европа, която де факто не е протекторат на САЩ ??Само в малката и скромна България има 3-4 военни бази на янките . Каква самостоятелна политика може да води една такава ДЪРЖАВА, без армия, без действаща икономика, без образование и без здравеопазване ? Да, има огромна и послушна администрация ! По-голяма от социалистическата, по-алчна, по-корумпирана.... За съдебната система - нито дума. Г-н Цацаров да брои недвижимите им имоти у гръцко. Един В.Орбан се опитва да казва и върши нещо , което е полезно за народа му / един-единствен в цяла Европа/........,но всички евро-атлантици скачат срещу него. Навярно и ЦРУ ще му" скрои шапка" Сега и "велика" Словакия започна да му се присмива и да го карикатури !? Защо ли !? Цяла Европа е затънала в лайната на мигрантите и няма мърдане!! Това искат САЩ - това става. Вместо да се грижат за народите си и тяхното благосъстояние , реда в държавите си, огромната част от средствата и труда на съответните кадри отива в следене, контрол, изхранване на тази паплач, която залива континента. Чичо Сам потрива доволно ръце ..... Атентат подир атентат, но правителствата са смели, отговорни и съболезнователни към близките на невинно загиналите ....... Карай да върви....народ много!! Има и да загинат- има и да останат.......поне за избори.....
  • 17 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    аман от спасителите, като ги взехте връщайте обратно в кочината откъдето са дошли.Германия нали помагаше на сащ за събаряне на КАДАФИ, и сега искат да разпределят цял свят...а х-й не щете...
Новини по държави: