Last news in Fakti

4 Април, 2019 18:46 4 889 5

Испания обяви победа над Великобритания

  • испания-
  • гибралтар-
  • великобритания

Мадрид се счита за победител в спора за Гибралтар

Испания обяви победа над Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Испания обяви победа в спора с Великобритания за статута на Гибралтар, съобщи El Pais.

ЕП вече прие документ, в който островът се посочва като колония на Великобритания. Това е заявено в законопроекта безвизово пътуване на британците след излизането на страната от ЕС.

От Лондон веднага разкритикуваха определението в документа. В Испания посочиха, че за първи път в ЕС Гибралтар се посочва като британска колония. Според испански представители това е голяма крачка за подкрепа на испанските претенции към региона.

Великобритания класифицира района като своя отвъдморска територия. Статута беше потвърден от жителите на Гибралтар на референдум.

Британски представители вече обявиха, че регионът е неразделна част от британската територия. Испания получи право на вето за решенията на ЕС, свързани с Гибралтар.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    33 2 Отговор
    Хехехе бая референдуми ще има май,като това Гибралтар и Шотландия дали да бъдат английски колонии или да бъдат част от ЕС ;).
    Те верно помислиха франсетата за меки китки,а германците за джендъри, ама забравиха, че Русия им спаси дебелите задници на два пъти.
  • 2 Морук

    29 3 Отговор
    Ингилизи кравари са пред разпад ,дано да доживея да ги видя ,натикани по кочините си ,
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 въпр0сt

    9 1 Отговор
    Къв остров?
  • 5 Bg citizen

    4 0 Отговор
    Росене, откога Гибралтар е остров?! Кажи на британците, че да нанесат
    промените овреме!! : - )))))
Новини по държави: