Last news in Fakti

5 Април, 2019 14:00 1 963 18

Франция с невиждан данък за технологичните гиганти

  • франция-
  • данък-
  • бруно льо мер

Страната може да събере над 500 млн. евро от новия данък

Франция с невиждан данък за технологичните гиганти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският финансов министър Бруно льо Мер заяви, че страната му е решена да въведе данъци върху големите технологични гиганти, съобщи France 24.

Има вероятност новият данък да достигне до 500 млн. евро годишно. Новите данъци ще засегнат поне 30 технологични гиганта. Повечето от тях работят в сферата на рекламата и продажбата на потребителски данни.

Сред засегнатите могат да попаднат Alphabet, Амазон, Facebook и Apple. Много от компаниите са базирани в САЩ.

През миналия месец в ЕС не успяха да постигнат консенсус за въвеждането на дигитален данък за големите технологични компании. Предложеният данък от 3% би възлизал на 750 млн. евро за целия Съюз.

Франция ще е втората страна, която ще наложи подобен данък след Австрия. Австрийската държава прие подобен данък и се очаква през тази година да събере около 200 млн. евро от данъци върху технологични компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    7 7 Отговор
    Хареса ми това момче Макрон още в началото. Интелигентен, млад и идващ от ляво. Малко по малко протестите наистина ще затихнат. А Льо Пен ще бъде сложена там където и е мястото. И това ще бъде най голямата победа на Макрон и Едуард Филип. Защото Франция притежава една наистина добра система на полупрезидентска република. Канцлерът на Австрия също е добър европейски държавник. Такива хора са нужни на Европа.

    Коментиран от #2, #8, #11

  • 2 п.п.

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    друг е въпросът че това не са технологични компании !
  • 3 Цецо Партамента

    10 0 Отговор
    Така се прави, само гърч за краварите иначе няма оправия!
    Vivre La France!
  • 4 ТРОПЧО

    5 7 Отговор
    ТОЯ МАКРОН Е КЪМ КРАЯ СИ ЩО НЕ ЗЕМЕ БАБА СИ И ХОДИ ДА СИ ЛЯГА
  • 5 да пестят от мангалетата

    4 4 Отговор
    И като ги събере тези над 500 милиона,на кого ще ги даде?Да попитам,че не мога да се досетя.500 милиона даже и за жълти стотинки не минават за една Франция.
  • 6 Шабан

    5 0 Отговор
    Технологичните да си ги облагат колкото искат, човешките данъци е важното да намаляват!? Защото индустриализираните роби мрат като гниди и не създават потомства, а само сеят химически отрови и създават мъртвота в планетарен мащаб.
  • 7 SDECHEV

    4 0 Отговор
    ВСЯКА СТОТИНКА КОЯТО ИЗТИЧА ИЗВЪН ЕВРОПИЙСКИЯ СЪЮЗ ЯКО ДАНЪЦИ ТРЯБВА. ОТДЕЛНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КЛОН В БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО СЕГА ВСИЧКОТО ДДС ИЗТИЧА В ХОЛАНДИЯ,ТАМ СА РЕГИСТРИРАНИ ВСИЧКИ КЛОНОВЕ НА ЯНКИТАТА

    Коментиран от #10

  • 8 Мини

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Е, видя ли сега кой от кого се учи???!!! Себастиан Курц има вече еквивалент във Франция- Франсоа Ксавие Белами. Интелегентен, млад, oбразован, симпатичен и идващ от умереното дясно. 😋Такива държавници трябват на Европа.

    Коментиран от #9

  • 9 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Мини":

    Франция трябва да бъде лява и започвам да си мисля,че би било по добре да търси подкрепа от останалите като Италия, Испания, Белгия че защо не и Австрия за да наложи този модел над Германия 🤗

    Коментиран от #12

  • 10 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "SDECHEV":

    Следващата стъпка е да бъдат обложени всички които изнасят производството си в трети страни ;)
  • 11 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Гей и фашист
  • 12 Мини

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Не схващам сега нещо как тичат мислите ти!!!🤔 Та Италия и Австрия сега са популисти, съответно десни в коалиция с националистите?! Испания ултра десните с либералите!?

    Коментиран от #16

  • 13 Хахаха

    3 0 Отговор
    500 милиона не са нищо за 30 гиганта. И за един не са.
  • 14 SDECHEV

    8 0 Отговор
    ЕДНО ТЪЛКУВАНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД ТРЯБВА ,ЧЕ ДАНЪЧНОТО СЪБИТИЕ СЕ СЛУЧВА ТАМ КЪДЕТО Е РЕГИСТРИРАНО IP НА КОМПЮТЪРА ИЗВЪРШВАЩ ПЛАТЕН КЛИК КЪМ GOOGLE. СЛЕДОВАТЕЛНО ФАКТУРАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРСКИЯ КЛОН И ДДС ОСТАВА ТУК. ТАКА ГОЛЯМА ЦИФРА КОЯТО ИЗТИЧА КЪМ ХОЛАНДИЯ ЩЕ ОСТАВА В БГ. СЕГА ЯКО НИ ТОЧАТ ОРАНЖЕВИТЕ
  • 15 Пешо

    7 0 Отговор
    В България данъци отнасят само малките и средни български фирми и редовите граждани. Чуждите монополисти са облагодетелствани.
  • 16 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мини":

    Е Педро Санчес какъв е ? На Салвини му е изпята песента, защото нищо не направи. Италия върви надолу и политиката му е под всякаква критика (това от италианец го знам). Освен някакви гръмки слова,нищо.
  • 17 Мини

    0 0 Отговор
    Социалист, но да видим резултата от изборите в края на април. Почти бих могла да се хвана на бас за национал- консервативните....Е, да, но не се чува никъде, че коалицията в Италия се клати.....

    Коментиран от #18

  • 18 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мини":

    Хммм ето,с един куршум два заека...30% отсята евтина работна ръка която да прави дъмпинг и хаос в ЕС, националисти, крайно десни и не знам к'ви. Разпад. Чудесно за паразитите.
Новини по държави: