Last news in Fakti

5 Април, 2019 15:13 1 615 2

Асандж съвсем скоро може да бъде екстрадиран

  • джулиан асандж-
  • екстрадиран-
  • уикилийкс-
  • еквадор-
  • лондон

Той получи убежище през 2012 година

Асандж съвсем скоро може да бъде екстрадиран - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж може да бъде екстрадиран съвсем скоро от еквадорското посолство в Лондон, където получи убежище през 2012 г. Джулиан Асандж многократно е нарушавал условията, при които му беше предоставено убежище в еквадорското посолство в Лондон. Това заяви еквадорският президент Ленин Морено, а по-късно стана ясно, че Асандж може да бъде екстрадиран съвсем скоро.

Отношенията между Асандж и неговите домакини се влошават от месеци. Той ги обвини, че нарушават основните му права, след като беше блокиран достъпът му до интернет и мобилен телефон. Еквадор обаче е категоричен, че Асандж не може да се меси в работата на други страни, защото се намира на еквадорска територия и страната носи отговорност за него.

Асандж получи убежище в еквадорското посолство в Лондон през 2012 г., за да избегне екстрадиция в Швеция, където беше разследван за предполагаемо изнасилване.

Обвиненията по-късно отпаднаха, но австралиецът се опасява, че Швеция може да го депортира в САЩ, където е заплашен от затвор до 35 г. или дори смъртна присъда за публикуване на секретни документи на Държавния департамент на САЩ, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЧКАТА

    8 2 Отговор
    Така се убива истината---с лъжливи обвинения и задушаване,ЗАКОННО.....НЕ В СПОР...

    Коментиран от #2

  • 2 зулус

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТОЧКАТА":

    В спор се ражда истината(в честен и обоснован) ,но никой не използва спора за убиване на истината...там се ползват всякакви методи...и разбира се всички са законни...ако не са законни ще ги гласуват и ще станат законни!
Новини по държави: