Last news in Fakti

10 Април, 2019 07:15 4 076 35

Армията иска да свали Мадуро, твърди Гуайдо

  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро-
  • армия-
  • контакти

Тук е диктатура, заяви лидерът на опозицията

Армията иска да свали Мадуро, твърди Гуайдо - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Венецуелският опозиционер Хуан Гуайдо увери, че поддържа "много дискретни" контакти с военните в своята страна и заяви, че армията би желала смяна на правителството, предаде Франс прес.

"Имахме много дискретни контакти с военните, но още не е настъпил моментът да дадем подробности, защото, за съжаление, тук е диктатура. Гоненията са на дневен ред", заяви Гуайдо в интервю за перуанско радио, дадено от Каракас.

Според него "91 процента от венецуелците" искат смяна на правителството "и армията не остава по-далеч". Опозицията "ще продължи да се бори по мирен начин за възстановяване на демокрацията", добави Гуайдо.

Той увери, че това не бива да поражда безпокойство у Русия, Китай и всички други страни, защото ако вземе властта, ще продължи да спазва ангажиментите на Венецуела. Хуан Гуайдо са самопровъзгласи за президент и получи подкрепата на САЩ. При управлението на социалиста Мадуро богата на ресурси Венецуела беше докарана до просешка тояга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АзВечеСъмТе

    76 16 Отговор
    Ама не така сега де... "При управлението на социалиста Мадуро богата на ресурси Венецуела беше докарана до просешка тояга."... С помощта на чичо сам стигнаха до просешка тояга. Че си имаха собствените проблеми да и Мадуро не става за тази работа е така вероятно, но за това че се опъва на САЩ му го набиват сега девет ката, че покрай него и народеца си го отнася..

    Коментиран от #8, #23

  • 2 АзВечеСъмТе

    28 13 Отговор
    Ама не така сега де... "При управлението на социалиста Мадуро богата на ресурси Венецуела беше докарана до просешка тояга."... С помощта на чичо сам стигнаха до просешка тояга. Че си имаха собствените проблеми да и Мадуро не става за тази работа е така вероятно, но за това че се опъва на САЩ му го набиват сега девет ката, че покрай него и народеца си го отнася..
  • 3 Оле бика

    16 57 Отговор
    Абе откъснете му топките на тоз Мадуро. Не случайно се казва Мадуро. Хвърлете му един бик да му откъсне топките с рогата си и да му падне фалшивият залепнал мустак.
  • 4 Справедлив

    93 8 Отговор
    То ако армията искаше да свали Мадуро-отдавна да го е направила...Но явно този палячо Гуайдо не схвана едно правило--никъде вече по света не искат да имат за президент американска подлога--ако беше излязал сам срещу Мадуро-без подкрепата на САЩ-имаше някакви шансове-----а сега шансовете са му равни на нула.И колкото повече"цивилизованият свят" подкрепя Гуайдо-толкова повече венецуелците ще го отхвърлят като алтернатива на Мадуро

    Коментиран от #12, #18

  • 5 Оцеола

    73 5 Отговор
    Лъжлив индианец на който му дадоха няколко мъниста и забрави какво е лоялност към собствения си народ!
  • 6 омбре

    68 5 Отговор
    Бегай бате, бегай овреме че и твоите хамерикански ментори чиято марионетка си няма да ти помогнат даже и китайците не дават да влиза там хамерикански ботуш !"Загрижил" се той за армия и народа петролааа петролаааа за него драпат него да откраднат.Армията ако искаше да сваля Мадуро досега да го е сторила, е неможе и там да няма някоя и друга черна подкупна овца.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Румяна Костова

    50 5 Отговор

    До коментар #1 от "АзВечеСъмТе":

    Може и Мадуро да не е перфектния ръководител, но трябва да отчктате и географското положение на Венецуела, 90 процента от територията и не става за живеене и развиване и земедемие. заради джунглите. Нефта, с който държавата е богата е от типа тежък и плътен, за да се доведе до състояние на експлоатация трябва да се вложат доста пари и технология. .Излиза, че който и ръководител да я управлява, Венецуела силно зависи от внасяне на стоки, най-вече от първа необходимост като храни и лекарства. Е, точно на този внос има санкции от американците, не от Русия.
  • 9 Boxer

    56 5 Отговор
    "Тук е диктатура ". А вижте каква свобода и демокрация има в Ирак, Афганистан и Либия...
  • 10 Знам знам🙄

    29 5 Отговор
    Абе мани мани. Просто трябва да каже нещо. Да си пусне и той киселата мерудия у манджата . Южна Америка е отдавна наясно че за Северна Америка са малко по ниско от негрите и малко ама малко по високо от маймуните. Убеден съм че който има акъл във Венецуела не е за Мадуро. Но в никой случай не подкрепят Гуайдо. Наясно са че с него начело ще са като израелците в пустинята от библията. Ще чакат бог САЩ да им пуска манна.
  • 11 Румяна Костова

    36 5 Отговор
    Какво ли се опитва да ни каже този Гуайдо? Че армейските генерали дълбоко в сърцата си са на негова страна, но се страхуват? При организиране и осъществяване на преврати е много важно да не изпуснеш момента. А изгглежда, че при Гуайдо точно това се е случило и сега ще ни хленчи.

    Коментиран от #17

  • 12 Че как да излезе

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Той сам, дори не се беше сетил за такива работи...
  • 13 бббббб

    28 4 Отговор
    Ако, армията искаше никой не може да е спре
  • 14 onq s konq

    11 40 Отговор
    Естествено че АРМИЯТА иска да свали Мадуро,защото Е НЕВЪЗМОЖНО редовите войници да виждат как масово демонстрират ГЛАДНИТЕ ИМ родители,съпруги,братя,а ТЕ в даден момент да получат заповед да разпръснат тълпата от "Врагове на държавата" със "всички средства".И да е ясно:Не може цяла една държава да се вкара в затвора от някакъв самозабравил се АЛЧЕН САТРАП,пък било то и с цялата Руска армия зад гърба си.НЕ МОЖЕ!

    Коментиран от #24

  • 15 Хасан

    30 5 Отговор
    Вива ла Боливарска революция ..вива ла Венезуела ..не на американския колониализхм ..Гуайдо да изчака изборите и да се яви ..ако спечели да управлява
  • 16 IVAN

    14 6 Отговор
    Да армията на САЩ.
  • 17 Borislav Popov

    8 38 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Понеже си руски трол, а както знаем руските тролове сте прости на квадрат², ще ти кажа - иска да каже, че руските отрепки бе са желани в нито една нормална държава.

    Коментиран от #20

  • 18 Преброяване на бесните язовци

    5 25 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Да, а навсякъде по света искат за президент некадърна руска подлога, нали?
  • 19 Ibrahim Mumun Ali Ahan Tahir

    5 1 Отговор
    https://www.google.ae/search?q=john+perkins&prmd=ivn&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwipzLvh5MThAhVKq1kKHYnLDrkQ_AUoAnoECAwQAg&biw=712&bih=1138&dpr=1.13! Човека с много хъс говори за съвремените империи ,първоизточник,не говори глупости ,погледнете го!!!
  • 20 Ломски

    24 4 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Хахааа! А всички искат американски джендъри за главатари, така ли?

    Коментиран от #21

  • 21 Преброяване на бесните язовци

    9 21 Отговор

    До коментар #20 от "Ломски":

    Не. Аз само ще кажа, че държавите от амерската сфера на влияние са в пъти по-богати от тези в руската. Най-ярките примери: 1. Германия - опустошена след ВСВ, но днес е една от най-развитите страни. ФРГ беше сигурно стократно по-богата от ГФР. След падането на берлинската стена се наложи да налеят няколко ТРИЛИОНА марки, за да изравнят донякъде стандарта. Е, все още си личи къде са стъпвали рушкитв ботуши. 2. Корея - е тука за да изравнят стандарта, Южна Корея ще трябва да налее не трилиони, а квадратилиони марки. 😂😂 Що така бе Миме???

    Коментиран от #31

  • 22 Бай Бай

    9 22 Отговор
    До просешка тояга са докарвали всички държави, които се ръководят от комунисти. Така беше и в България от 1944 до сега. Комуниста Нинова също иска да съсипе България.

    Коментиран от #26, #32

  • 23 Факти

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "АзВечеСъмТе":

    Кото нас?
  • 24 NikNay

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Ти пък от кога стана интернационалист?

    Коментиран от #25

  • 25 onq s konq

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "NikNay":

    Откакто "Пустите клисурци станали московци,а панагюрци-донски казаци".
  • 26 Джудже

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Бай":

    Пропусна да споменеш комуниста Борисов, който съсипва България сега. Та по-скоро най-големите съсипници са прозападните комунисти, те могат да унищожат дори собствените си империи. (виж Горбачов)
  • 27 кое е вярно бе

    14 4 Отговор
    Под снимката по горе има коментар -Само армията държи Мадуро на власт-сега пишат че армията иска да свали Мадуро-боже изтрещяха джендърите
  • 28 Като нашите цигани

    6 2 Отговор
    Армията много иска да свали Мадуро, но...... няма желание. Хахахахаха
  • 29 Грую

    11 2 Отговор
    То и на коча мъдете се клатят ама не падат!
  • 30 Иван

    4 5 Отговор
    А бе, много съветска (путьовска) паплач има тук - ха ха ха...
  • 31 Помнещ

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Преброяване на бесните язовци":

    С цената на какво бе възтановена Германия ? Хиляди джамий в сърцето на Европа ? Плана ,, Маршал" дали е само икономически проект!?

    Коментиран от #33

  • 32 Помнещ

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Бай":

    А като дойдоха ,, демократите" направо ,, цъфнахме"
  • 33 истината

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Помнещ":

    Джамиите в Обичната ви православна Русия са в ПЪТИ повече.Навярно и там работи планът Маршал.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    РУСИЯ И КИТАЙ -ПРОСТО-ТРЯБВА ДА УСТАНОВЯТ -КЪДЕ САЩ-ЦРУ ПОДГОТВЯ НОВИ : ГОВНАЙДИ; ЦИПРЪСЕТА И ЗАЯЦИ ...САМО ГИ ИНФОРМИРАМ -НЕ ГО ПРАВЯТ В ЛЕГЛИ !!!!