Last news in Fakti

10 Април, 2019 15:51 1 968 4

Меркел склони - дава дълга отсрочка на Лондон

  • великобритания-
  • германия-
  • ангела меркел-
  • тереза мей-
  • ес-
  • брекзит

Канцлерът изтъкна, че е полезно Великобритания да си тръгне от ЕС организирано

Германският канцлер Ангела Меркел заяви пред депутатите в Бундестага, че Европейският съюз може да даде на Великобритания по-дълга отсрочка за Брекзит от поисканата от британския премиер Тереза Мей, предаде ДПА.

Меркел отново изтъкна, че в интерес на Германия е Великобритания да си тръгне от ЕС "организирано".

"На мнение съм, че трябва да дадем разумна отсрочка на британските политически партии да договорят изход от кризата и по тази причина е много възможно предоставеното от ЕС отлагане да бъде по-дълго от поисканото от британската министър-председателка", каза канцлерката пред депутатите.

Меркел отбеляза, че ЕС има очаквания към Великобритания и постави три условия за предоставяне да допълнителна отсрочка.

Европейските институции трябва да могат да продължат да функционират гладко, Великобритания трябва да участва в изборите за Европейския парламент в края на май и трябва да е налице "готовност за конструктивно участие в решенията", каза канцлерът.

По-късно Меркел ще участва в среща на лидерите от ЕС в Брюксел, на която те ще обсъдят искането на Тереза Мей Брекзит да бъде отложен до 30 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    4 2 Отговор
    Браво на Меркел. Преди да напуснат, трябва да ги снабдим с още чистачи на тоалетни от Източна Европа. Може да им миришат, ама без тях благородни млади британци ще трябва да напуснат на мама и тати дома за да го правят инак.
  • 2 Меркел

    6 2 Отговор
    продължава да прецаква ЕС и резултатите ще са трагични.
  • 3 ????

    1 0 Отговор
    Агонията продължава с пълна пара, а после на уролог, как е, ако се разболее, имате ли проблем със здравеопазването, да не дава бог, но ние българите от Македония да попитаме.
  • 4 Жабетата

    0 0 Отговор
    Какво ли не беше писано. Какво ли не беше говорено. А всичко идеално се вписва във вица-въпрос между Нане и Вуте: "Е..е..е. оти ручааме жабетата?". А от нем: Какво ли върви гладко в ЕС и компания, освен "изцепки" във военната област. Кой е по, по, най.
Новини по държави: