Last news in Fakti

11 Април, 2019 10:58 17 411 74

Руски кораб порази „вражески цели“ в Черно море

  • черно море-
  • русия-
  • цели-
  • кораб-
  • враг-
  • ракети-
  • адмирал григорович-
  • фрегата

Русия имитира нападение над вражески кораби

Руски кораб порази „вражески цели“ в Черно море - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската фрегата „Адмирал Григорович“, част от Черноморския флот на руските въоръжени сили, извърши учебни маневри в Черно море, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Военноморските сили на Руската федерация.

По време на маневрите екипажът на бойния кораб е тренирал избягване на атака от симулиран враг, както и удари по цели, имитиращи вражески плавателни съдове. Руските моряци са поразили „вражеските цели“ с крилати ракети.

В разпространеното до медиите съобщение се казва, че фрегатата „Адмирал Григорович“ е симулирала откриване и поразяване на импровизирани вражески цели, имитиращи ескадра кораби. След това са били изстреляни ракети към тях с основното въоръжение на бойния кораб – комплексът „Калибър-НК“.

Руската фрегата „Адмирал Григорович“ е предназначена да унищожава подводници и кораби, както и да отблъсква въздушни атаки. Бойният кораб по проект 11356 може да носи на борда си хеликоптер Ка-27, както и да развие скорост от 30 възела. Основното въоръжение е ракетният комплекс „Калибър-НК“. Водоизместимостта на фрегатата е близо 4000 тона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адмирал

    96 24 Отговор
    Скороста 30 възела е =на 60 км.h уникална скорост за боен кораб, без аналог! Единдтвено Хувъркрафт какъвто притежава само Руския флот могат да развиват по голяма скорост върху водата.

    Коментиран от #3, #6, #14, #21

  • 2 123

    65 9 Отговор
    Да не са поразили някоя лодка с хероин?

    Коментиран от #28

  • 3 123

    41 23 Отговор

    До коментар #1 от "Адмирал":

    При наситеност на небето с противникови самолети, а на морето с подводници и кораби, носещи противокорабни ракети, скоростта на един кораб далеч не е най-важното нещо. Нали се сещаш, че самолет или ракета са много, много...по-бързи от един кораб, па бил той и бърз. Та, за да оцелее този кораб трябва да го пази мощно ПВО - собствено или на други кораби, самолети или брегови батареи/ Също трябва да има силни средства за РЕБ и т.н.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 НКВД

    78 12 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    А нали се сещаш че кораба има ракети за въздух и нали се сещаш колко ракети носи един изтребител и колко може да натовари един кораб! Сещаш ли се? А нали се сещаш че не сме в,, Тихия океан" 1941г. и нали се сещаш че това не е,, Ямато "с оръдията?

    Коментиран от #10

  • 5 серьожа

    20 94 Отговор
    съветското продънено корито-най голямото продънено корито в света!

    Коментиран от #25

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    59 5 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Щом скоростта не е от значение - слагайте греблата бе !

    Коментиран от #17

  • 8 Адмирал

    18 11 Отговор

    До коментар #6 от "Куроедов":

    А ако е по течението? Дори и повече от 60 км. h!!! 1852×30=55 560кмh!!!

    Коментиран от #11, #61

  • 9 вАЛЕРИ

    18 77 Отговор
    Руски Боклук

    Коментиран от #29

  • 10 123

    13 27 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Е, да де, нали и аз казвам, че корабът трябва да има ПВО, което е много по-важно от това колко е бърз. И не е важно кой колко ракети носи, а кой може да порази другия. А познай кое е по-лесно за поразяване - бърза и малка цел като самолета или бавна и голяма цел като кораба. ;) А ако е въпрос за Черно море, то е малък воден басейн, лесно се облита от самолети, САЩ имат поне 2 съюзника и бази в региона, та според мен могат да действат и без флот - само с авиация и наземно базирани ракети. Томахавките примерно могат спокойно да поразяват цели на 1000 км, че и на много повече...
    Както и да е, качествата на една или друга машина не са от особена важност. Войната е колективно начинание и е много важно как си взаимодействат отделните единици, каква е организацията на армията и каква доктрина има. А още по-важно е каква е стратегията и какъв икономически и човешки потенциал имат страните. т.е. какви възможности имат за попълване на загубите.
    Но ядрените оръжия обезмислят пълномащабна война межу т.нар. велики сили.....
    За Ямато, както и за другите бронирани кораби не си много прав, щото почти няма съвременна противокорабна ракета, която може да му направи нещо съществено. Просто съвременните противокорабни ракети не могат да пробиват дебела броня, не могат, щото съвременните бойни кораби не са бронирани, а не са бронирани по ред причини, най-вече щото един брониран кораб излиза на цената на 6-7 небронирани, а дори 3-4 небронирани кораба ще са по-силни от един

    Коментиран от #12, #18, #19, #55

  • 11 СссереМ

    13 42 Отговор

    До коментар #8 от "Адмирал":

    Абе това продънено корито по бързо и от совалка бре,с тия 55 560 км в час ще литне към луната.
  • 12 СссереМ

    11 38 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    А бе на тоя гламав трол да обясняваш е все едно да спориш с радиото.

    Коментиран от #16, #32, #58

  • 13 гост

    16 48 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...

    Коментиран от #31, #36, #64

  • 14 Да да

    13 44 Отговор

    До коментар #1 от "Адмирал":

    ДрОгарю Адмирал! Това корито от 4000 тона, сигурно го управлява някой матрос! Става за нападение над търговски кораби в Керченския, Корабите обаче трябва да са максимум до 10 000 тона,за да не го преобърнат ако минат до него!
  • 15 професор Зубов

    7 37 Отговор
    Ако го срешне Зумволт дали ще му е достатъчна тая скорост да избяга - съмнявам се
  • 16 Черна Врана

    39 8 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Закърпиха ти,, търлъка" вчера в Пирогов и днес отново филосовстваш!
  • 17 123

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Чакай бе, кой е казал, че е без значение?! Има значение, но не е толкова важна, колкото други неща. Има значение, но не и когато става дума за ПВО отбрана. Има голямо значение примерно за по-бързото придвижване на кораба от една зона в друга, за противоторпедни действия и др.
  • 18 НКВД

    19 6 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Само да си знаеш, едно шишенце Спирт от аптеката се смесва с 300ml.вода!изглежда нарушаваш пропорцията я се виж какви си написал!
  • 19 асът на асовете

    72 9 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Изписал си доста неща, повечето от които верни........само забравяш че руснаците имат в пъти повече самолети в Крим и в крайбрежните руски бази от тия дето имат САЩ в Румъния и България........да не говорим че ние никога няма да атакуваме руснаците, а почти сигурно че и румънците няма да го направят щото после знаят кво ги чака.......та в Черно море САЩ и НАТО могат само да ядат бой, и то здрав.........и те го знаят много добре, тъпите им постоянни посещения имат основната цел да излъжат още някой да се присъедини към въшливата им терористична организация и да послужи като плацдарм и пушечно месо.......ти искаш ли да си пушечно месо и да те убият заради кефа на краварите?

    Коментиран от #20, #23

  • 20 КГБ Териер

    25 8 Отговор

    До коментар #19 от "асът на асовете":

    Мани го това малцинство, още живе в,, Средните векове,, когато гледа количеството армия а не качеството и разположението! Тоя още си мисли че войните се печелят с обсади и барикади!
  • 21 Morgoth

    7 21 Отговор

    До коментар #1 от "Адмирал":

    До колкото знам скоростта на всички съвременни големи бойни кораби е около 30 възела. Френските, испанските и британските фрегати не са по-бързи. Американците нямат фрегати, но техните самолетоносачи и техните разрушители се движат с тази скорост.

    Коментиран от #51

  • 22 Адмирал

    36 8 Отговор
    Единствено подводния Ф35 е развива повече от 30 възела по/под вода! Новото име му е Гмуреца - Ф35

    Коментиран от #24

  • 23 123

    13 33 Отговор

    До коментар #19 от "асът на асовете":

    Това, което САЩ имат в региона може много бързо да се увеличи. За разлика от Русия те имат възможност бързо да струпват големи сили в един или друг регион на света - всякакъв вид сили, авиация, флод или сухопътни сили. За действия в региона на Черно море могат да ползват и базите си в Гърция. Също могат примерно да вкарат самолетоносачи в Егейско море и самолетите им да действат от там. От Полша до Крим също е 7-800 км. Но най-важното е, че на стратегическо ниво Русия ще е в дефанзивна позиция спрямо примерно САЩ, ЕС и съюзниците им. Примерно черноморският флот колкото и да е силен е затворен в Черно море, а изходът от това море едно, че не е в ръцете на Русия, друго, че може лесно да бъде блокиран. С Балтийско море е същото. Северния и Тихоокеанския флот също са почти откъснати от другите флоти на Русия. Русия има 4 флота, които почти не могат да си взаимодействат. Отделно, че по отношение на количеството и качеството на флота САЩ имат тотално превъзходство количествено и качествено. САЩ и съюзниците им също имат повече авиация, население, икономически потенциал и т.н. Основното нещо, което държи Русия в "играта" са ядрените им сили. Та, както казах, заради ядрените арсенали, пълномащабна война между Русия и НАТО е безсмислена и почти невъзможна.

    Коментиран от #30

  • 24 професор Зубов

    13 12 Отговор

    До коментар #22 от "Адмирал":

    Друго си е Су - безаналогов ,единствения в света ,който излиза от водата Сухой

    Коментиран от #35

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Batushka

    6 17 Отговор
    Руският кораб ,най -кораб!И всички мишени са поразени!
  • 27 Borislav Popov

    21 6 Отговор
    А кво стана с кораба Зумвалт ? Плава ли още или потъна някъде ? Нищо не пишат за тая издънка ! Щяха да правят 33 такива кораба , а направиха един !
  • 28 Мазна шваба

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Не...с кока и тя изплува...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Готин ама не съвсем

    36 9 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    Ти наясно ли си, че два МИГ-31, могат да контролират фронт с дължина 1100 км?? И могат да го правят от височина 20-30 000 метра? Че откриват цели от разстояния над 600 километра, а топлинни от 56 км?? Че могат да насочват всякакви оръжейни системи, като артилерия, ракети, кораби, самолети, към набелязани цели?? Без самолетите да се разкриват, както и другите видове техника? И си говорим за самолети от преди 50 години! Та представи си какво могат по-съвременните такива, а за ония летящите с атомните бомби, не ми се и мисли, какви са им възможностите!

    Коментиран от #52

  • 31 Мазна шваба

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    А в българските-чалгии
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 виж ги тия

    7 20 Отговор
    Я глей толко много водка къв огин дава рашастанеца кат си надупи ауспуха как стреля тва да си представяш че стреляш по друг трееа да си много пиян
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 КГБ Териер

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "професор Зубов":

    Ееееееее, техноногии, това ако го можеше ЕФката са нямаше да ядирят.
  • 36 Имоти

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    На джендарите само мъжки полови органи са ви в задниците!
  • 37 Asterix

    10 16 Отговор
    Болшевики,кой ви наговори тези глупости,че чак и статия измайсторихте!?

    Коментиран от #39, #46

  • 38 Asterix

    6 6 Отговор
    И тази измайсторена снимка....при такова огнено кълбо,мостика остава в сянка...некадърници!!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Грух

    19 10 Отговор
    Слава на Русия !

    Давайте, братушки !

    Бой по натовските канчета !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 USMC

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "днес учебни":

    Няма какво да чакате , сега е момента, няма американски кораб там ! А ? Ама май не е толкова лесно като пред компютъра
  • 43 Христиа

    5 1 Отговор
    А е тъпи мъже родете по едно дете и го гледайте, а не убивайте!!!

    Егоистиииии....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Hail Hitler

    5 8 Отговор
    За какъв чеп са им тези кораби,като ФАЩ има 15000 атомни бомби?Да живее Фашистка Америка!

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Оле

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Hail Hitler":

    И какво , с пърдене ли ще ги изстрелват ?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Грубер

    7 6 Отговор
    Кой дрънка оръжие? Орките от Златната орда. Варварите от Азия.
  • 50 сакън

    5 4 Отговор
    мишената да не е рибарска лодка с двама рибари и една мрежа с попчета
  • 51 БП1 БЧ2

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Morgoth":

    Точно така 30 възела не са някаква фрапираща скорост . И американските самолетоносачи , а и "Кузнецов" могат да се движат с толкова. Старите ни ПЛК (противо лодъчни кораби) развиваха над 45 възела. Имаха турбини , които нагнетяваха въздух зад кърмата , и кораба буквално летеше над водата , при преследване , или маневриране . Рядко ги пускаха турбините , щото горяха десетки тонове гориво на час . Движиха се през останалото време със звездообразни двигатели.
  • 52 USMC

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "Готин ама не съвсем":

    Могат ,могат -точно докато не дойде F 15 ,щото след това ще контролират 6амо свободното си падане .

    Коментиран от #53, #63

  • 53 Църната Рупа

    12 6 Отговор

    До коментар #52 от "USMC":

    Над 80% от тези самолети няма да се върнат , а тези които се върнат , няма да има къде да кацнат. На мястото на летището , ще има голяма димяща дупка. А двете части на самолетоносача , ще плават известно време , в две противоположни посоки , малко преди да потънат.

    Коментиран от #54

  • 54 USMC

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Църната Рупа":

    Това е новата супер продукция на Союзмультфилм , предполагам . Силно съм впечатлен --да знаеш. Но в реалния свят ситуацията е коренно различна.

    Коментиран от #57

  • 55 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Зави си! Каква и главата!:)
  • 56 Гост

    3 5 Отговор
    Който не е работил със руски машини и техника нищо не знае що е то мъки и лесно се манипулира, каквото е качеството на машините за производство, на автомобили, на техника за бита (твърде изостанало) такава е и военнщината им и понеже на теория можеш да се хвалиш всеки ден, то не се знае при огромен мащабен общо държавен конфликт не се знае кой е с върховно качествено въоръжение, макар че всяко оръжие натрупано през годините в огромни размери е опасно и гибелно за света въпреки качеството и Русия използва това за да е някакъв фактор в света.

    Коментиран от #62

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Преценящ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Той поне може що годе да спори смислено. Друг е въпроса че аз не съм съгласен с него,поради няколко причини. Но ти в сравнение с тоя пич 123 си като малко дете драскащо глупост след глупост..! Нито някаква конкретика, нито някакви технически познания за каквото и да е..! Не е лесно да си знаещ,по-лесно е да си тролиш,нали..?
  • 59 Москвич

    3 4 Отговор
    Комунистите коментиращи тук се чувстват руснаци??? На какво основание??? Русия не е комунистическа страна от 28 години и постигна тази свръх ваенна мощ и напредък, благодарение на неолибералният капитализъм, прокаран от партията на Путин и неговото управление. Вашите лидери от Атака и БСП да ви организират по една 3 дневна екскурзия до Москва или Петербург, за да видите новата свръх красота и прелест на тази страна, но с повечко парички в джоба, защото няма да ви стигнат нито вашите спестявания, нито спестяванията на цялата ви рода, нито пенсиите им /ако ви ги дадат/, за това.Там нищо не е безплатно и е по-скъпо от бедната България и Европа. Горе-долу цените са на едно ниво с тези в САЩ. Влезте в час и си избийте от главата карлуковската, налудничава мисъл, че Русия е комунистическа и знаенето на руски език ще ви помогне да живеете безплатно дори 3 часа, та камо ли 3 дни там.
  • 60 USMC

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "В РЕАЛНАТА СИТУАЦИЯ ША СИ ПОД":

    : D Yeep Ще взема да объркам майките -да знаеш . Какво искаш братче или сестричка ? Да знам предварително
  • 61 Фантазьор...мамин

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Адмирал":

    Невежите хора като теб и другите глупендери са като бълхите,скачат си от тема в тема и понеже не разбират какво четат драскат простотии. Скороста на един кораб и маневреноста му са от голямо значение както всяка една бойна система.Върха на сладоледа е да чета тук как сравняват кораб със самолет.. :) ми сравнете го с аналогичен клас разрушител американски или английски да видите те с какво въоръжение са по какви цели могат да водят стрелба и по какви не. И също така вижте ако можете да разберете де,тяхната скорост и маневреност какви са. Едва след това ако човек има понятие малко от стратегия ще разбере че „Адмирал Горшаков” е кораб с който НАТО-вските страни се съобразяват дори и да не им харесва. А,сега си обяснете защо ако можете..! Ако не можете пак си хейтвайте и тролете на воля. То така е по-лесно знам,не че някой ви вярва де ама все си мисля че човек като пише не би трябвало да са все глупости.
  • 62 Гост..1

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Гост":

    Точно обратното е..! За цивилното производство не коментирам какво е защото не обичам да пиша за неща които не познавам. Но за военното производство.. ми смея да твърдя че руското е много по-надежно от което и да е. Да,американското е лъскаво,добре изглежда на снимки,и е супер за реклама нали..? Ама реално колкото по-сложна е една система толкова по-капризна е и по-лесно се разваля.Колкото щеш примери за това Т-90 /Абрамс-или С-400 /Пейтриат,Су-35 /Ф-22 дето вече не се произвежда дори..!
  • 63 Смешен си ми..

    6 5 Отговор

    До коментар #52 от "USMC":

    Странно ми е що сравняваш Ф-15 с Миг-31..? Ти ако разбираше поне малко от военни самолети а не просто да драскаш глупости щеше да знаеш че Ф-15 е многоцелеви и е създаден да „завоюва въздушно ” пространство през 90-те години. А Миг-31 е изтребител-прехващач който от създаването си до сега няма създаден негов аналог в НАТО със същите характеристики и възможности. Сега ако не друго,поне научи нещо ново,нали..? Следващия път внимавай какво пишеш за да не се излагаш..!

    Коментиран от #67, #68

  • 64 Пенсионер

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Така е . Простоват и войнствен народ.
  • 65 Дани

    3 4 Отговор
    Русия над всичко и всеки.Смърт за джендър тимовете.
  • 66 Атанас

    0 0 Отговор
    Още ли не разбрахте, че Русия и САЩ няма да влязът в пряка война !
  • 67 123

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Смешен си ми..":

    Не е създаден през 90-те, а през 70-те, иначе да, създаден е да завоюва въздушно превъзходство.
  • 68 USMC

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Смешен си ми..":

    Аз много правилно ги сравнявам -защото това са един и същи тип самолети . " А Миг-31 е изтребител-прехващач " -изтребителя прихващач е самолет за въздушно превъзходство ,какъвто е и Ф 15- това е едно и също. Многоцелевите изтребители са Ф - 16 и Ф- 35 , а за въздушно превъзходство са Ф 15 и Ф 22. Не, не зависи от броя да двигателите -китайския многоцелеви J 31 e с два двигателя.Зависи от това какви приоритети са поставени пред самолета.

    Коментиран от #69

  • 69 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "USMC":

    Не виждам за какво спорите. Да,и Ф-15 и Миг-31 сами по себе си са изтребители-прехващачи но са създадени за различни по тип задачи. Ф-15 от създаването си от края на 70-те г. с модернизацийте до 90-те смея да твърдя е най-сполучливия изтребител на американците комплексно. Изключвам Ф-18 хорнет понеже те са предимно с морско базиране.За въздушни битки Ф-15. А Миг-31 е единствения не само руски а вобще прехвращач който настига и поразява не само самолети но и ракети. Няма друг като него който да развива скорости от порядъка на 2800-3000км/ч За това е базиран в руските бази в Сибир,точно защото оперира и покрива огромни територий. И 2-та самолета са уникални за задачите които са вършили. За въздушни битки руснаците ползваха Су-27 преди да създадат Су-35. И новия им Су-57 пак е в традициите на руските ВВС,прекрасна авионика,маневреност,нов радар с фазирана централна решетка. Ф-35 разчита само на стелт покритието си и на мощния компютър,а това за въздушни битки не е достатъчно.

    Коментиран от #70

  • 70 123

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Петър":

    Да, като цяло изтребителите на САЩ не са толкова маневрени като руските, но тяхната доктрина не предполага да влизат често в близък въздушен бой. Имат си ракети, спътници, средства за целеуказване, разузнаване и т.н., които да създадат условия за ефективно действие срещу противника от голяма дистанция. Маневреността е важна предимно в БВБ. До колкото ми е известно в САЩ се приема, че ако се стигне до много близки въздушни боеве, значи нещо е оплескано и не е планирано добре. предполага се, че само по изключение и в специфични ситуации ще се стига до БВБ. А и самолетите в съвременната война много рядко воюват чисто 1 на 1 като рицарите, в стандартните ситуации те си взаимодействат с други самолети, спътници и т.н. Та качеството на това взаимодействие е доста по-важно от това колко маневрен е самолета.
  • 71 Петър

    1 0 Отговор
    Това което казваш е така но с една малка разлика.Именно,стратегията на американските ВВС е да стрелят отдалеч ,и ако ще влизат в близък бой да са в съотношение поне 3/1 за да разчитат на победа. За това и се вманиачават по стелт-покритието на самолетите си /последните/ че неглижират други важни характеристики имащи значение в ситуации на близък бой. Каква е разликата в един самолет от 5-то поколение с 4-то. Ами стелт-покритието и двигателите. Другото са електроники но,ако говорим за комплексна машина то това е Су-57. Защо руснаците не тръгнаха по пътя на американците за стелта....? Ами защото те разглеждат самолета си като машина която самостоятелно може да свали всичко в небето без значение от характеристиките и.Какво значи пръв да откриеш и да стреляш.! Преди това значеше в90% унищожение на самолета. Но сега именно маневреноста играе много по-голям фактор,и то не само за близък бой а и умението да се измъкне от ракетата самолета.Какво имам в предвид.? Повечето използват AMRAM-120 която е добре известна на пилотите ако ще атакуват някого. Силната страна на ракетата е скороста и,и докато преди много трудно можеше да се измъкне от.нея някой сега нещата не стоят точно така особенно за руските самолети. И това е така именно поради кинетичната енергия която има ракетата. Това нейно предимство преди,сега се оказва нейн недостатък. Няма как да направи остър завой от 90градуса да речем ако се движи с 1км/с,а маневреноста на самолета тук е безценна.Освен това рад
  • 72 Петър

    1 0 Отговор
    Радарите на Су-57..„Белка” засичат цели от 250км. Дори и някой стелт-камикадзе да се приближи на по-близко разстояние за да го обстрелва,с пуска на ракетата си вече се е „осветил” и е засечен като цел. Отам нататък стелта не помага а по-скоро пречи защото се опира до други показатели които при Ф-35 са с по-лоши показатели.

    Коментиран от #74

  • 73 ПОРАЗЕНИЯ

    0 0 Отговор
    Бяхме пияни и не сме разбрали, че ни поразяват!
  • 74 ПОРАЗЕНИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Петър":

    Пешо, спри се малко бе човек, изтърка клавиатурата, бе! Нали ти казвам, бехме пияни и нищо не сме разбрали.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания