Last news in Fakti

11 Април, 2019 21:00 2 434 6

Компромисът във Великобритания няма да е лесен

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Тереза Мей се надява да има единство в парламента

Компромисът във Великобритания няма да е лесен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей обяви, че за правителството няма да е лесно да постигне компромис за излизането на Великобритания от ЕС с опозицията, съобщи The Telegraph.

Според нея и двете партии ще трябва да работят за успешното излизане на страната от ЕС. Великобритания получи отсрочка от ЕС до 31-ви октомври, за да получи съгласие в парламента.

Сега Мей се опитва да постигне споразумение с Лейбъристката партия, с което да прокара договореното от нея споразумение в ЕС. Тя вече призова парламентът да се съсредоточи върху бързото намиране на компромис.

„Това не е нормалният начин за протичането на британската политика. Постигането на споразумение няма да е лесно, защото, за да бъде успешно то и двете страни ще трябва да направят компромис.

Смятам, че при тази уникална ситуация, е дълг и на двете партии да се стремят да работят заедно. Ние трябва да осъществим това, за което гласуваха британците“, заяви Мей.

Камарата на общините в британския парламент вече на три пъти отхвърля предложенията за споразумение на Мей. Тя вече обяви, че е съгласна в даден момент да се проведе поредица от гласувания в парламента по ограничен брой варианти, като тя е готова да приеме резултатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшко

    14 2 Отговор
    Вън, и с телена ограда да се обградят
  • 2 123

    5 0 Отговор
    Бе таа Змей спи ли бе?
  • 3 коце

    7 0 Отговор
    Тея като ги гледам на снимката ми приличат на антуражи от филма "Зомби апокалипсис" Не стават за хора! Долу Великобритания - да живее България!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Митко

    1 0 Отговор
    Вън от ЕС боклуци
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: