12 Април, 2019 13:12 1 580 5

Ситуацията напомня на Студената война

  • фабрицио лучоли-
  • студена война-
  • нато

Според Фабрицио Лучоли ситуацията със сигурността е сложна

Ситуацията напомня на Студената война - 1
Снимка: Shutterstock

Членството на България в НАТО допринася за затвърждаване на солидарността. Това заяви президентът на Асоциацията на Атлантическия договор Фабрицио Лучоли пред БНТ.

Той е в България за участие в международната конференция "15 години България в НАТО. Алиансът на 70 г. и неговото бъдеще".

Според Лучоли актуалната ситуация по сигурността е по-лоша. В миналото имахме един враг и се конфронтирахме с една сила. Сега е малко по-различно. Заплахите и предизвикателствата идват и от Черно море и действително ситуацията малко започва да напомня на Студената война, посочи той.

В същото време възможностите за овладяване и управление на кризите са много по-големи. Може би най-голямата опасност се крие в нашите собствени общества, защото има сили, които в момента се опитват да подкопаят нашия демократичен процес, добави Лучоли.

По думите му единството е една от основните ценности, които трябва да излъчваме. Правото на свободен изказ, законност, демократичност са трите стълба, на които се базира нашата свобода. Това послание, което изпращаме, трябва да бъде много ясно не само за Русия, но и за всички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    22 2 Отговор
    Пак ни заливат с евроатлантическа помия, докато държавата трупа дългове за закупуване на стари самолети и мизерията обхваща все по-големи слоеве от българите, а икономиката ни е унищожена от същите тези наши "съюзници". В същото време не ни допускат в Шенген и ни искат визи говедарите. С такива съюзници скоро ще изчезнем като нация.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 куку руку ку

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Може би най-голямата опасност се крие в нашите собствени общества, защото има сили, които в момента се опитват да подкопаят нашия демократичен процес"... Да бяха попрочели малко българска история, щяха с писъци да бягат по-далеч от нас: Близо 2 века Византийско робство, къде е сега Византия? Пет века Османско иго, къде е Османската империя сега? Четиридесет и пет години съветска империя, Къде е съветската идея сега? Сроковете падат, ставаме все по-добри. Вече 10 години ЕС и НАТО, къде са... ?
  • 4 мда

    7 0 Отговор
    един евреин ни набута в ....БЕЗ рефендум.ДЕМОКРАЦИЯ?
  • 5 Мммм

    7 0 Отговор
    Това членство на България в НАТО е най-големият позор в новата ни история. Всъщност ние имаме опити с това да не сме на страната победител,примери ПСВ и ВСВ,лошото е,че и при евентуална ТСВ пак ще сме на изгубилата страна.