15 Април, 2019 13:05 17 161 62

Европа клекна пред натиска на Тръмп

  • ес-
  • сащ-
  • преговори-
  • доналд тръмп

Страните от ЕС все пак подкрепиха началото на търговските преговори със САЩ

Европа клекна пред натиска на Тръмп - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Страните от ЕС дадоха зелена светлина за начало на официални търговски преговори със САЩ след месеци забавяне заради противопоставянето на Франция, предаде Ройтерс.

Правителствата на ЕС одобриха с ясно изразено мнозинство мандатите за преговори, предложени от Европейската комисия. Франция гласува против, а Белгия се въздържа.

Европейската комисия, която координира търговската политика на 28-те страни членки на евросъюза, иска да започне преговори по две направления - намаляване на митата за промишлените стоки и улеснения за компаниите да представят продукти, които покриват европейските и американските стандарти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    204 13 Отговор
    Поредното доказателство,че в Брюксел са васали на САЩ-без европейска позиция и интереси...-другите приказки са за бальците

    Коментиран от #3, #62

  • 2 Идиоти

    173 14 Отговор
    Дамммм сьс такива сьюзници като САЩ,врагове не ни трябват.
  • 3 Бау

    41 73 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    И какво лошо точно искат? "намаляване на митата за промишлените стоки и улеснения за компаниите да представят продукти, които покриват европейските и американските стандарти"? Не ги е срам! Да ти продават по-евтино и с високо качество!

    Коментиран от #6, #25, #51

  • 4 Kcaniba

    99 10 Отговор
    Жалки васали!!!

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    16 81 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Верно ли , хахахха !!! Ама нямаш нищо против да са васали на джуджето комплексар !!! Ама няма да те огрее !!!
  • 6 ьььььььь

    80 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бау":

    Последното изречение ще ти даде отговора..."които покриват американските стандарти"...--а замисли се малко-стига с това овцедушие вече

    Коментиран от #29

  • 7 Госあ

    60 4 Отговор
    Ем, Германия е зависима,а повечето в ЕС са селтаци като нас, румънците и поляците. Остава Франция.
  • 8 гост

    17 87 Отговор
    За всички русконадупени , време е за рев и сополи , хахаххаха !!! Току що гласуваха европейската директива за морските газопроводи и в нея черно на бяло пише , че ВСИЧКИ такива ТРЯБВА ДА РЕЗЕРВИРАТ не по-малко от 50% за други доставчици , хахахаххах !!!! Което преведено на прост език за неграмотни русофили значи , че всички "патоци" , северни , турски и каквито ще още , включително Северен поток 1 ( няма грешка 1 !!!!) , трябва да искат допълнителна дерогация от ЕК , което значи минимум 4-5 ГОДИНИ процедури , ако въобще я получат , ахахаххахах !!!!

    Коментиран от #11, #33, #40, #55, #61

  • 9 гост

    17 57 Отговор
    А в края на месеца предстои конференция в България с производители на втечнен газ от САЩ със всички големи потребители от България , включително топлофикации , химически заводи , тецове и други заводи за предложения за директни доставки , без участието на Булгартрансгаз и предварителните цени почват от 90 долара за 1000 куб. , при сегашни цени за руски газ от 260 долара , ахахах !!!

    Коментиран от #12, #13, #14, #16, #17

  • 10 гъзпром

    15 36 Отговор
    На гъзофилията им остана една руска газ за утешение и с нея ще се разминат Ще стават Американци по неволя Големия кораб минавааа
  • 11 Хасан

    64 10 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не разбирам защо се радваш да получаваш скъп газ вместо евтин руски или азерски

    Коментиран от #56

  • 12 Я пък ти

    55 6 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    То затова колегата поляк не иска да чува за американската газ-щото е много по-евтина от руската--Откакто минахме на американска газ-грея само една стая в кьщата-думи на поляка. Айде бегай с тия нпо-партенки-изтьркаха се вече...
  • 13 Хасан

    65 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Къде се е видяло евреин или американец евтино да продава???
  • 14 Гост

    35 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Наивитета ти е толкова голям, че граничи с глупост! То ака беше толкова лесно и вярно, досега никой нямаше да чака, а да са го направили!

    Коментиран от #32

  • 15 Американеца

    13 46 Отговор
    ЧЕ НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ЛИ КЛЕКНЕ ЛИ БЕ РУСКИ ПОДЛОГИ ?!
  • 16 Да си знаеш

    67 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    То тая евтина американска газ,още Обама ни я обещаваше-2009 години. То не бяха терминали,кораби,хъбове и т.н....И в крайна сметка Германия иска С.Поток 2...Китай му пускат Сила Сибири...Турция получава Т.Поток.. Япония и Ю.Корея искат газопровод от Сахалин...-а ти още си чакай еФФФтина амерска газ-явно си по-умен от германци,турци,китайци,японци и т.н...
  • 17 Хасан

    62 7 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    И какво му е лошото руснака да продава газ в България и със спечелените пари да си купува български консерви,вина,сирена,авточасти или да дойде да почива???алъш вериш,пазврна икономика
  • 18 Eleonora

    11 29 Отговор
    Къде е клекнала Европа?! Това, че се поставя начало на търг.преговори не означава клякане. Все пак интереса не е едностранен....А и как иначе си представя Льо Мер избягване на търговска война със САЩ??!!

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 нднд

    23 2 Отговор
    Ненормалника Дони, ще преговаря!!!
  • 22 Хасан

    39 3 Отговор

    До коментар #19 от "гъзпром":

    И ако купуваме газ от Сащ ,какво ще им продаваме ?нищо..и отрицателен търговски баланс

    Коментиран от #26

  • 23 Учуден

    15 2 Отговор
    Абе какво само преговарят и се карат ! Правят безмитна търговия и цените на вносни стоки падат и така трябва да бъде.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иво

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бау":

    Как винаги се появявате разни помиярчета да пишете простотии.
  • 26 Иван Вазов

    6 13 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Правете каквото правят глупавите поляци и няма да сбъркате.
  • 27 Иван

    35 4 Отговор

    До коментар #18 от "Eleonora":

    Виж, войните не трябва да се избягват чрез капитулация, а да се печелят чрез силни съюзници, каквито ЕС има - например Китай, Индия, Русия. Говедата постоянно с действията си доказват, че просто използват Европа - политически, икономически и военно, като европейците поемам редица щети от това.

    Коментиран от #34

  • 28 Хрониките на Евразия

    7 16 Отговор
    И още една добра новина от Европа
    Европейският парламент приравни морските и сухоземните нефтопроводи .
    Тоест монополиста няма право да има нефтопровод .
    В случая Северните потоци не могат да бъдат собственост на Газпром .
  • 29 не се научихте да четете

    5 11 Отговор

    До коментар #6 от "ьььььььь":

    Кьормусун табела бре колега: ''Които покриват ЕВРОПЕЙСКИТЕ И И И И И И И И И И американските стандарти''.

    Коментиран от #49

  • 30 гост

    9 9 Отговор
    Сърбия провали газопровода „Южен поток“. Тя подкрепи само на думи този проект, но не направи нищо реално за неговото осъществяване. Изглежда, че сега ситуацията може да се повтори и с „Турски поток“, пише Сергей Правосудов, директор на руския Институт за национална енергетика в „Независимая газета“. През януари миналата година сръбският президент Александър Вучич заяви, че строителството на продължението на „Турски поток“ на сръбска територия ще започне през лятото на 2018 г. На практика това не се случи. В края на януари 2019 г. той заяви, че строителството ще започне след „няколко дни или седмици“.

    Тогава директорът на сръбската държавна компания „Сърбиягаз“ Душан Баятович уточни, че строителството ще започне през март. През февруари той вече започна да говори „за края на март-началото на април“. Строителството трябва да приключи, по думите на Душан Баятович, до 15 декември тази година, което напълно устройвало „Газпром“, чийто транзитен договор с Украйна изтича в края на 2019 г.

    Въпросът се състои в това, дали сърбите ще изпълнят своите обещания? Сърбите постоянно говорят колко обичат Русия. Но много скоро всичко се свежда до: „Обичам Русия – дайте ми пари“.

    Почти цялата сръбска власт по един или друг начин поддържа отношения с тайните служби на западните държави. И това не смущава никого. Нещо повече, с колкото по-голям брой служби контактува един или друг човек, толкова той е смятан за по-авторитетен. Според Правосудов целта е да се измъкнат
  • 31 гост

    5 7 Отговор
    Според Правосудов целта е да се измъкнат от „Газпром“ и Русия максимално количество пари за „ускоряването на този процес“. Едновременно с това сърбите ще искат пари от своите от САЩ, Великобритания и други държави, защото бавят строителството. В тези условия е невъзможно да се каже, кога точно природният газ от „Турски поток“ ще влезе в Унгария. Ахахахахх !!!
  • 32 гост

    3 16 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ти мен не ме мисли , ами почвайте да мислите откъде ще изкарвате копейките като ушанките бъдат окончателно изритани от България и "хонорарите" пресъхнат , ахахах !!!

    Коментиран от #50, #57

  • 33 Иван Гешев

    27 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Само соросоидите - измекяри може да се радвате, когато България губи проекти.
  • 34 Eleonora

    11 3 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    Разбира се, че не с капитулация. Освен със силни съюзници, най- вече с отлична стратегия. Знаейки например, че всъщност от митата САЩ губят повече от Европа(напр.в 28 страни от ес, загубата на раб.места от налагането на мита в/у алу и стоманата е 20.000, в сащ 50.000). За икономическия растеж на сащ негативния ефект би бил 3 пъти по-голям от този на ес(за сащ спад от 6 милиарда € бвп, а за ес 2 милиарда €). Това са например точки, които ес би могъл стратегически отлично да използва.
  • 35 Кретени

    20 0 Отговор
    Стига глупости
    Евтин газ от америка колкото тока идити
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 На думи

    17 0 Отговор
    Всичко ще обещаят поле ще те подпрът със колец от зад като аеца спирате го и купувате от нашия ток а може и да свалим със 1 стотинка цената ама първо подпишете този договор за 30 години напред на троина цена балами
  • 38 Хасан

    23 3 Отговор
    Сащ е като тумор за човечеството ...изсмуква чрвешки,енергийни ,пазарни ресурси и става все по алчна,безочлива ...трябва да се създаде многополюсен модел ..да има баланс ..за жалост Европа няма визията и лидери да бъде глобален играч ..
  • 39 Пешо

    21 3 Отговор
    Няма страшно, евтина газ от говедата е все едно евтин ток от американските Марици. Идиотизъм и соросоиди.
  • 40 Идиот

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Турски поток няма нищо общо с ЕС. Ако това което пишеш е вярно, това значи че България повече няма да получи евтин газ. Смейсе!
  • 41 Турция

    12 1 Отговор
    Се светна че сащ само използват своите "съюзници" и когото имат интерес те прецакват
    А и географски са далеч да губят за момент от търговията със сащ но ако се закачат за русия печелят повече във дългосрочен план
    Докато ЕС слугува на сащ само ще губи
  • 42 Привет

    6 6 Отговор
    Спокойно газ ще има и то Българска За съжаление на русофилията
  • 43 Проста сметка

    9 2 Отговор
    Печели търговия със русия запазва търговски отношения със ЕС печели влияние и търговия със близкия изток китаи индия да не изброявам всички които мразят добитъците
    Сащ губят влияние и краино време беше
    Сърбите са тарикати до последно ще седят на 2-3 стола както досега са правили и пак ще излезнат победители
  • 44 Грую

    1 5 Отговор
    Според мен Тръмп е прав - не трябва да се опъват, а да преговарят добре. По подобен начин бяха бойкотирани сключването на търговските споразумения на САЩ с Канада и Мексико, но когато те станаха факт се оказа, че са сключени добре и дори се повиши стокообменът, а някои от митата даже се намалиха.
  • 45 горбачов

    1 1 Отговор
    Казах Санкции до дупка Действа
  • 46 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    Когато те наведат , изведнъж свободата и конкуренцията са на почит и уважение...Дотогава ---демократични санкции...
  • 47 Хан Крум

    23 0 Отговор
    Можеш ли да преговаряш със някого ако си заплашен от търговска война . Ами това си е извиване на ръцете отзад , и защо толкова НАТИСКАТ ЗА ТЕЗИ ПРЕГОВОРИ И ЗАЩО Е. С. ,,ГИ ПРОТАКА ".Преди време един бивш Американски държавен секретар по повод на един ЕНЕРГИЕН ПРОЕКТ В БЪЛГАРИЯ долетя със скоростта на СОВАЛКА и заяви открито : - ВИЕ НЯМА ДА КОПУВАТЕ РУСКА ГАЗ , ВИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СТЕ ЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ , МОЖЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ОТ НАС И ДА БЪДЕТЕ ,,ЗАВИСИМИ ОТ НАС" .Това нещо да ви говори? По същия начин САЩ ПРОЦЕДИРА И СЪС Е. С.Някой задава ли си въпроса ЗАЩО ФРАНЦИЯ Е ПРОТИВ? Ами същите преговори ЗАЩО СЕ ПРОВАЛИХА ПРЕДИ ВРЕМЕ?....Хайде напълнете си плесенясалите мозъци , и ще ви просветне че те НЕ СА В ИНТЕРЕС НА Е.С. , защото техните стандарти и изисквания за продукцията им СА ,,ЗАНИЖЕНИ И СА ДАЛЕЧЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ"ТЕ СЕ РАЗМИНАВАТ.В Европейското Законодателство Има МНОГО ЗАЩИТНИ МЕХАНИЗМИ и СОЦИАЛНА ЗАЩТИТА. Ако за нещо се наложи АРБИТРАЖ , Всяка компания ще може да си ,,ДОКАРА АРБИТЪР УДОБЕН ЗА НЕЯ" , дори и това да е във противоречие на НАЦИОНАЛНИТЕ НОРМИ , И ЩЕ МОГАТ ДА СЪДЯТ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА.Един път ПОДПИСАН , ЩЕ ГО ДУХА ЦЯЛА ЕВРОПА барабар със ТЪПАНАРИТЕ , КОИТО,,НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПИШАТ".

    Коментиран от #48

  • 48 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор

    До коментар #47 от "Хан Крум":

    СТОто е америчкият дявол в райската градина на ЕС....Както споменаваш за ,,арбитража,,----даже е и по-лошо....могат да поискат и ЗАКОНИ ДА ИМ НАПРАВИШ В ТЕХЕН ИНТЕРЕС...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бреййй

    16 1 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Бързо бегай в Америка да миеш чинии
  • 51 Дачо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бау":

    Май нещо не си разбрал, намаление на митата от Европа към Америка, но няма проблем Американските последователи не се славят с много алъл!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 хари

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Я какъв си ми "умен"
  • 56 Да да

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Асане,я сега ни обясни на нас,бедните гербаджии,как гърци ни продават газ по-евтино от пРосия? Че и от там са я купили!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Честен човек

    6 8 Отговор
    Какво чудно има в това ,че Америка следва своите интереси ? Има една особеност ,която никой не споменава ! Може ли Европа да се развива без помощта на американските технологии ? Я попитайте гордите франсета и дойчовците могат ли да правят компютри със собствени МИКРОПРОЦЕСОРИ ? А само това ли е ? Само ще дам пример с високоточни апаратури в медицината ! Май не можем да минем без "краварите" ,не ви ли се струва ! И още нещо --"КРАВАРИТЕ" предложиха да ни научат да си добиваме собствен природен газ ,помните ли ? Ние целунахме задника на Милер ,затова е добре да спрем да квичиме колко лоши хора са американците !

    Коментиран от #59, #60

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Алкольоша

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Н'дей тъй, сега путин-цата родни ще те намерят и ще те дадат на медведката на путинката, който е много едър и висок и после мани, мани...
  • 62 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Ама те тогава и Китай са васали бе, те клекнаха също, а?
Новини по държави: