15 Април, 2019 16:32 7 059 8

За броени дни Гърция спечели нов съюзник на Балканите

  • гърция-
  • съюзник-
  • северна македония

Гръцкото правителство е доволно от отношенията със Северна Македония

За броени дни Гърция спечели нов съюзник на Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

За броени дни Гърция се сдоби с нов съюзник на Балканите. Това заяви говорителят на гръцкото правителство Димитрис Цанокопулос, цитиран от B92.

Той заяви, че Гърция и Северна Македония са постигнали голям напредък с Преспанското споразумение. Чрез него македонската държава смени името си, а Гърция отвори нейния път за НАТО и ЕС.

„Благодарение на този документ ние успяхме да намерим важен съюзник и приятел. Ние спечелихме и ценен дипломатически капитал“, заяви Цанокопулос.

Той заяви, че новото споразумение е създало благоприятна среда за инвестиции между двете страни. Дипломатът определи и Северна Македония като най-новия съюзник на Гърция на Балканите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    12 25 Отговор
    Този съюз може да застраши албанско мюсюлманската общност ...трябва да се ограничи гръцкото влияние ..
  • 2 Грую

    41 4 Отговор
    Гърците добре си изтъргуваха интереса. Опъваха се , опъваха се, та да не е Македония, та еди какво си да е и сега кандисаха и опаааа първи приятели, а пък ние дето първи им признахме държавата пак ще лапаме мухите и ще се замеряме с история, както от край време!
  • 3 Пешо

    40 7 Отговор
    А наш Тиквун дано се усети, че го използваха и напразно продаде за пореден път националния ни интерес в полза на НАТО и чужди държави.
  • 4 Съвсем

    28 2 Отговор
    Съвсем нормално и се очакваше. В Гърция винаги са сполучвали на държавници, а й не е трудно да се намерят такива политици, защото не съм срещал грък, който сляпо да вярва, че е наследник на няколко империи, въпреки че не е вярно. До като в България се издигат за политици мутри без образование, няма кой да защити българското и историята ни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Крадец

    11 0 Отговор
    Егаси съюзника ! По-добре силен враг,отколкото такъв съюзник !
  • 7 кирил

    10 3 Отговор
    "Съюзник" само в парламента, народа дали има има това мнение?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: