17 Април, 2019 09:10 1 153 5

Арестуваха близо 300 екоактивисти в Лондон

  • активисти-
  • арест-
  • лондон-
  • природа-
  • великобритания-
  • климат

Близо двеста задържани само за два дни

Арестуваха близо 300 екоактивисти в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двеста и деветдесет души бяха арестувани в Лондон през последните два дни, съобщи британската полиция след края на втория ден блокади, организирани от екоактивисти, предаде AFP.

Движението "Икстинкшън рибелиън" (Extinction Rebellion) започна в понеделник седмица на протести с искане да бъде обявено "климатично извънредно положение", да бъдат намалени емисиите на парниковите газове "до нула" до 2025 г. и за създаване на "гражданско събрание" по въпросите на "климатичната справедливост".

Във вчерашния ден демонстрантите продължиха да окупират четири емблематични места в британската столица. Общо 168 ареста бяха извършени вчера и 122 ареста в понеделник за вандалски прояви, нарушаване на обществения ред, възпрепятстване на пътното движение и на работата на полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    12 8 Отговор
    Това не са еко активисти а еко терористи

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Въпрос

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "NikNay":

    А самозабравилите се от статуквото какви са? Крадат и лъжат и наказани няма. Политиците правят щети за млрд. но колко са осъдени? пращат ги като посланици .... световна практика .

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "NikNay":

    Тези са долни и гнусни откачалки! Освен бой, друго не заслужават!!! Да се сведяли нивата на СО2 до нула??? Ами да спрат да дишат, ненормалници платени!!!
  • 4 NikNay

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Колега, ти май си объркал нещо темата . . . .
  • 5 Анонимен

    0 3 Отговор
    Кога работят. Добре, че не се занимават с политика там, а с работа, работа и пак работа, за да не мислят за щуротии, както мнозина българиски граждани в България. 300 младеж - за лудо работи, за лудо не стой. Трябва да се работи. Труда калява, а не разболява мили млади хора, казваме до втрусване, но знае ли се там, кво правят. Не подкрепям лично аз седящи младеж... Работа много във Великобритания, Германия... Заплата... Мерси, но немам нужда, ок са си на запад, жени си нямат, хихи, и тук и там бг на изчезване, дърво без плод, нали вашите деца имат, кахър не берете за чуждите, ялов гристиянски свят, да ме извинят, а може и да ме Ударите сега, а истината е тази, за жалост. Едно е да не искаш, а друго е да искаш и да не става, не става, скъсани джобове не искат, а пълни, кои имат пълни-строители по света. Там е парата, а не Левски, в магазин кой, кого пита умен, а имаш ли да си купиш..
Новини по държави: