17 Април, 2019 12:55 2 355 2

Сърбия е готова да отвърне на Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Александър Вучич настоява за отмяна на завишените мита

Сърбия е готова да отвърне на Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия е готова да предприеме ответни мерки, ако Косово не отмени завишените мита срещу страната. Това обяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Той даде срок за отмяна на санкциите до 6-ти май. Тогава ще станат 6 месеца от въвеждането на завишените мита.

„Искам да кажа на всички, които звънят на телефона, за да ме заплашват, да не го правят, защото няма да съм на разположение. Отивам на разговори в Германия, където вероятно ще се опитат да ме убедят да призная Косово, без страната ни да получи нищо. Аз обаче няма да започвам преговори без премахването на митата. Очаквам подкрепа за някои опозиционни партии в страната от вън, за да може позицията ни за Косово да омекне“, заяви Вучич.


Самият той е заявявал, че няма условие, което да го накара да признае Косово. Евентуално споразумение между двете страни ще им даде шанс за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко

    2 6 Отговор
    Това е най - смешният президент в света
  • 2 Стояно

    2 4 Отговор
    Абе тоя кой го брои за жив, който се е хванал с ушанките всеки е баталясъл
Новини по държави: