17 Април, 2019 18:44 2 666 5

Чичото на Башар Асад отива на съд

  • башар асад-
  • сирия-
  • рифат асад-
  • хафез асад

Парижки съдия прати на подсъдимата скамейка 81-годишния Рифат Асад за пране на пари и присвояване на държавни средства

Чичото на Башар Асад отива на съд - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съдия следовател нареди да започне дело в парижкия изправителен съд срещу чичото на сирийския президент Башар Асад. Той е заподозрян, че чрез измама е изградил във Франция империя в областта на недвижимите имоти, оценявана на 90 милиона евро, предаде Франс прес, като се позова на няколко източника.

Парижкият съдия Рено ван Рюимбек прати на подсъдимата скамейка 81-годишния Рифат Асад, за да бъде съден за "пране на пари в състава на организирана банда" и присвояване на държавни средства в ущърб на сирийската държава.

Някогашна важна фигура на сирийския режим, братът на бившия президент Хафез Асад, чието огромно състояние в Европа събуди подозренията на правосъдието, е подложен на съдебен контрол от подвеждането си под отговорност през юни 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    23 4 Отговор
    БНТ 1 , БТВ , Нова телевизия . Защо работят за Герб . А вие ни занимавате с факти за които знаем , че победи доброто . Ами да дебатираме кога ще победи и у нас . И кога ще убием Бойко Борисов - българоубиец и Цветанов и хунтата му и техните семейства . Това са убийците на България и народа и .

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Анти седераст

    11 14 Отговор
    Тоя крадлив мюслюлманин защо живее във Франция, а не някъде из Меката на Исляма? Не е справедливо така. Както и не е справедливо Путин да има жилище в Тел Авив.
  • 3 Анти седераст

    12 1 Отговор
    Този десетилетия сътрудничеше на Моссад и САЩ. Оглавяваше "опозицията" избрана от Израел за Сирия. Истински седераст.
  • 4 отговор

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    А за кого да работят? За вас, лъжците, крадците и убийците? Собствените си безобразия искате да прехвърлите на гърба на другите. Кое според вас е доброто? Май нещо съвсем сте се объркали. Още повече, че тук пише "Свят". Става въпрос за световни новини. Нали си имате телевизия? Ревете по нея колкото искате. Оставете хората да дишат. Мадуро няма да го бъде и вас също. Ако има Господ!
  • 5 Националист

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    Ако ти си за справедливост защо искаш убийствата на семействата на Борисов и Цветанов?
    Трябва вината да се докаже и съда да реши, а ти искаш линчове при, които невинни хора могат да пострадат.
    Мисли преди да пишеш. Убийството е нехристиянско.
Новини по държави: