18 Април, 2019 12:35 2 010 10

Измамници се възползват от пожара в „Нотр Дам“

  • нотр дам-
  • измамници-
  • катедрала-
  • пожар-
  • франция-
  • измама

Голям брой измами са засечени както във Франция, така и в чужбина

Измамници се възползват от пожара в „Нотр Дам“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Измамници се възползват от пожара в парижката катедрала "Нотр Дам". Френските власти предупреждават, че са засекли фалшиви схеми за набиране на средства за възстановяването на храма. От името на Фондацията за френско наследство измамници се обаждат по телефона или изпращат имейли под претекст, че събират средства за реставрацията на опожарената катедрала "Нотр Дам".

Голям брой такива измами са засечени във Франция, но и в чужбина, сигнализираха представители на Фондацията. Министърът на културата Франк Риестер се присъедини към призивите към гражданите да бъдат внимателни.

Легитимните места за събиране на пари са сайтът на фондацията, страницата ѝ във Фейсбук, преводи могат да се превят чрез система за онлайн плащания, дарения се събират още в метростанциите в Париж или като се изпрати СМС. Във Франция и в чужбина се надигна огромна вълна от солидарност и воля да се помогне за възстановяването на емблематичната сграда, предаде БНТ.

Френското правителство обяви данъчни облечения за дарителите - не само за бизнеса, но и за гражданите. Международен архитектурен конкурс ще реши как ще се извършат възстановителните дейности. А вчера вечерта в същия час, когато избухна пожара в понеделник, камбаните на катедралите в цяла Франция биха продължително в знак на солидарност с "Нотр Дам".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    18 2 Отговор
    Стига ни занимавахте с тая катедрала ! Франсетата като бомбиха в Ирак , Сирия ,Либия там нямаше ли исторически сгради и паметници ! Колко струва например Палмира ? Събираха ли пари за реставрация ? Сега седнали да ми реват - па то сами я запалиха от некадърност !
  • 2 Meganoob BG

    13 2 Отговор
    Горките франзели, без църква не могат да живеят, една църква построена със крадени пари е достатъчна да се реваншира за 200 000 хиляди души в Алжир и 600 000 души в Индокитай безмилостно избити.
  • 3 на дрътия смок деда му

    10 2 Отговор
    грам не ми дреме за катедралата им
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тръмп

    2 3 Отговор
    Бедните духом са по-вредни и от плъховете на Париж!!!:):):)
  • 7 Да гори

    4 2 Отговор
    Ако беше в бг досега да е опазена. Имам чувството че дяволът е запечатан там. И тези французите си мислят че се молят на Христос ама те се молят на дявола. Затова не ходя на църкви. Там е пълно с демони. И най големите демони са в Нотр Дам. За да вярваш в Бог не е нужно да си в църквата. Това да обикаляш масата да минаваш под нея и да палиш свещи и да целуваш иконата пълна с вируси е ритуал. Затова е подпалена. Ритуалът е згрешен. Направен е таен ритуал да освободят силата на дявола и те са отворели са част от силата на ада и така огънят излязнал и после опърлил зградата. И разбира се портала към ада е затворен но зградата още гори. Кой е виновен? Няма виновни. Просто са опитали да освободят дявола Луцифер.

    Коментиран от #9

  • 8 Жози

    3 4 Отговор
    "Това да обикаляш масата да минаваш под нея и да палиш свещи и да целуваш иконата пълна с вируси е ритуал."- тва е православен ритуал, бе познавач. Западняците не го практикуват тоа ритуал, те са католици.

    Коментиран от #10

  • 9 Де гиди

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да гори":

    "З"грешена е "З"градата, прав сте, гусин Балкански, а Вий сте специалист по адовите портали и пърленията :))))
  • 10 Знаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Жози":

    Тези ритуали са си чисто езичество и тъй като църквата добре осъзнава това,се крие и оправдава с традицията с която прикрива безбройните си учения,които директно противоречат на Писанието.Но Господ казва: "Напразно Ми се кланят,като преподават за поучение човешки заповеди".
Новини по държави: