Last news in Fakti

18 Април, 2019 19:50 8 280 54

САЩ респектират Русия с роботизиран флот

  • сащ-
  • флот-
  • русия

Страната планира подновяване на флота си

САЩ респектират Русия с роботизиран флот - 1
Снимка: Shutterstock

Военноморските сили на САЩ планират да увеличат броя на роботизираните кораби в своя флот, съобщи The National Interest.

В момента се разчита на големи кораби, които превозват голям брой моряци. Според експерти обаче, те са уязвими за руски и китайски ракети.

Сега САЩ планират да закупят 10 големи безпилотни кораби. За това те са приготвили бюджет от $ 4 млрд. В него влиза и закупуването на 9 роботизирани подводници.

Разходите могат и значително да нараснат след оценката на въоръжените сили на страната. Тя трябва да приключи до края на годината.

Новите кораби ще изпълняват функция за откриване и нападение. Очаква се те да са по-малки и по-автономни. Така и цената им може да е по-ниска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 упУашиха ги

    75 26 Отговор
    Те рашките, че им думнат първо спътниците па тия да се роботизират, колко си искат...има се шунят в морето хаха

    Коментиран от #6, #12, #54

  • 2 Обява

    23 59 Отговор
    Руската федерация спешно търси доставчик на памперси тип "Русофилче". Памперсите русофилчета трябва да излизват, избърсват и подсушават. И да бъдат без пари.

    Коментиран от #32, #51

  • 3 Реалист

    16 32 Отговор
    Очаквано - контра ход на тъпите торпеда на пути. Айде сега наливай едни пари и двете страни във военно оборудване. Добре поне че има технологичен напредък от цялата гоненица. Лично на мен хич не ми харесва идеята да се изпращат роботизирани комплекси с оръжие. Видяхте какво става с един "обикновен" софтуер на Боинг 737, а какво ще стане ако някое роботче му протече гумичка под водата и даде на късо верига за управление??? Абе на лозето остана едно празно място за бетонно противоатомно скривалище - някой да знае колко върви бетона днеска :):):)...

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Руски хибридник

    19 36 Отговор
    The National Interest", е списание и сайт създадено от съветския емигрант от еврейски произход Дмиитрий Саймс /Дмитрий Константинович Симис/, по съвместителство агент на КГБ/ФСБ и наистина защитава националните интереси, но не на САЩ а на Русия. Съдържанието на материалите, които се публикуват е общо взето следното: Русия е свръхмощна ядрена държава, която може да унищожи Америка за 20 минути, затова с нея трябва да се преговаря. Грузия, Крим, Украйна, Прибалтийските страни, НАТО, Източна Европа са само разменни монети в тези преговори и САЩ трябва да ги жертват в името на добра сделка с Русия и безопасността на САЩ. Естествено подобни писания предизвикват див възторг в зомбираната вата, която смята, че "Виждате ли и в Америка мислят трезво като нас". А истината е много прозаична-" The National Interest" и създателят му Дмитрий Симис са част от хибридната война , която Русия води срещу свободния свят. Неслучайно писанията в " The National Interest" са най-често цитирани в руски и проруски сайтове. Въпросът е ДОКОГА?

    Коментиран от #43

  • 6 Реалист

    16 27 Отговор

    До коментар #1 от "упУашиха ги":

    Ако още си в миналия век с технологиите да та "светна" - нито едните нито другите разчитат само на спътници за навигация на ударните си единици. Земи прочети малко бе старшинка преди да се изцепиш бос на плаца.

    Коментиран от #26

  • 7 MADE IN CHINA

    17 4 Отговор
    БАТЕРИИТЕ СЕ СКАПВАТ БЪРЗО..

    Коментиран от #8

  • 8 Сделано в России

    13 20 Отговор

    До коментар #7 от "MADE IN CHINA":

    Русия се скарва по-бързо от батериите!
  • 9 ****

    25 9 Отговор
    Ами тези роботизираните,те не са ли оязвими за руските и китайски ракети?

    Коментиран от #10

  • 10 Реалист

    11 12 Отговор

    До коментар #9 от "****":

    ОООязвими са ООООязвими, ама оди ги търси на длибокото...
  • 11 Обикновен Руски Хакер

    18 6 Отговор
    Само допълнителна работа ни създават,и ние сме хора !
  • 12 Rado

    13 27 Отговор

    До коментар #1 от "упУашиха ги":

    американската SpaceX ще изтреля над 2000 комуникационни спътници и интернет и Blue Origin имат същите планове така, че при нужда военните на САЩ ще имат и резерва, а пък на руснаците няма да им стигнат ракетите да ги свалят.

    Коментиран от #19

  • 13 Batushka

    20 9 Отговор
    Руснаците като им заглушат връзката и ще почнат да се въртят в кръг....за дронове как да е срещу афгани ама кораби движещи се с 40 км в час айде няма нужда...

    Коментиран от #14

  • 14 Рубладжийче

    20 35 Отговор

    До коментар #13 от "Batushka":

    Руснаците могат да заглушават единствено мозъците на руските роби.

    Коментиран от #16, #25

  • 15 Лукас Филм

    29 4 Отговор
    И подводни дрони Ф35 които са на тайна мисия и дори от Пентагона не знаят къде!
  • 16 КОНТРАТА

    8 12 Отговор

    До коментар #14 от "Рубладжийче":

    Яко се чегърташ зад джамията в София!
  • 17 Пешо

    19 6 Отговор
    Да си купят нови кораби, а старите да продадат на нас на тройна цена. Ние и без това вече даваме милиарди за говедарски ръждилници.
  • 18 Borislav Popov

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    И какъв е тоя контраход ? Ф 35 ще се гмурка на дълбоко ?
  • 19 Borislav Popov

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "Rado":

    Ще пускат интернет ама с балони !

    Коментиран от #23

  • 20 що бе Сливкин

    8 6 Отговор
    Сливкин спира интернета на бушмените
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чичо Сам

    7 15 Отговор
    Войната на роботите започна....Руснаците нямат шанш...китайците обаче имат ,щото имат наука ,индустрия и технологии

    Коментиран от #24, #48

  • 23 Rado

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    както GPS-а ли?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кирил

    7 12 Отговор
    Респектираха ги като за няколко часа размазаха рашисткия спецназ вагнеровци в сирия.
  • 28 обръч да си

    11 6 Отговор
    С КОРАБИ И БЕЗ КОРАБИ, ПАК ЩЕ ЯДАТ БОЙ! С РОБОТИ И БЕЗ РОБОТИ, ПАК ЩЕ СА НА ДЪНОТО! БЛАЗЕ НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ОТ ТОВА МНОГО МИЛИЛИАРДНО ТОТО ЗА ОБРЪЧИТЕ НА ДЯДО ТРЪМП! БЛАЖИШ ЛИ, БЛАЖИШ ЛИ, ДЯДО ТРЪМП, ПАРДОН, ПОПЕ, А?
  • 29 Агенция "Килър"

    5 10 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Американски, японски и Индийски учени от приложния сектор на НАСА разработиха технология, която позволява "телепортация" на плазма. Преноса на плазмата се извършва посредством фокусирана, ядрено модулирана електромагнитна вълна, която се разпросъранява със скорост близка с тази на светлината. При среща на лъча с твърд предмет се получава резонанс, при което се отделя колосално количество енергия. На тази база бе конструирано оръжие,което надхвърля възмжностите на ядрените бомби, но без радиация. Мини модел не експериментиран на малкият остров "Тарантула",който буквално се е изпарил в атмосверата. На демонстрацията са присъствали високопоставени генерали от руската армия. След видяното, те се съгласили, че надпреварата във въоражаването е безмислена, а ресурсите трябва да бъдат пренасочени към овладяване ма космоса.

    Коментиран от #34, #35, #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Жоро

    15 4 Отговор
    Бре,бре,тия америкамопитеци много филми гледат бре, пускайте си междузвездни войни и мечтайте на воля,мЪ не пишете глупости по форумите

    Коментиран от #40

  • 32 Добърден

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Обява":

    Те затова краварите махат екипажа защото не могат да надминат на памперси а и след първата среща със СУ 24 всички подават рапорт за уволнение. Ха Ха
  • 33 Добърден

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "Насран русофил":

    Свършиха. Краварите ги и изкупиха.
  • 34 Хихи

    7 3 Отговор

    До коментар #29 от "Агенция "Килър"":

    Аз съм малка хиперзвукови ракетка
  • 35 Симо

    11 5 Отговор

    До коментар #29 от "Агенция "Килър"":

    Блажени са вярващите и тяхно е царството небесно. Някакво наука образно бръщолевене за плазмени системи където руснаците са 100 години напред с тотално не разбиране какво е плазма , как се фокусира или манипулира и какво напрежение на магнитното поле се налага да ползвате. Няма как да се фокусира плазма във въздушна среда на разстояние по голямо от няколко метра и то при наличие на стабилизирано магнитно поле създаващо тръвовиден канал. Единствения възможен начин е в камера с кръгова магнитна стабилизация от типа "ТОКАМАГ" . Всички които изследват плазма ползват това руско изобретение. Произвежда ги института Кручатов.

    Коментиран от #50

  • 36 Симо

    2 5 Отговор
    Блажени са вярващите и тяхно е царството небесно. Някакво наука образно бръщолевене за плазмени системи където руснаците са 100 години напред с тотално не разбиране какво е плазма , как се фокусира или манипулира и какво напрежение на магнитното поле се налага да ползвате. Няма как да се фокусира плазма във въздушна среда на разстояние по голямо от няколко метра и то при наличие на стабилизирано магнитно поле създаващо тръвовиден канал. Единствения възможен начин е в камера с кръгова магнитна стабилизация от типа "ТОКАМАГ" . Всички които изследват плазма ползват това руско изобретение. Произвежда ги института Кручатов.
  • 37 Хрис

    10 1 Отговор

    До коментар #29 от "Агенция "Килър"":

    ПреАтел, на клоко ракии си? НАСА не се занимава с ядрени изследвания и разработки.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Петър

    11 3 Отговор
    Я пак ама по-бавно да се прочете..! Разчитали на големи кораби за превоз на моряци и товари, НО те били уязвими за руски и китайски ракети..! Ха..е как бе..нали уж руснаците не можели да правят такива неща.,а.? То не бяха мултфилми ли,то чипове не можели да намерят,то само в телеканал Звезда се излъчвали..! Ама що така се притесниха янките за големите си кораби не знам..! Може би щото могат да мислят,а.? Поне някой от тях де..! Ама да тролиш по сайтове в България май се превърна в спорт особенно за хора с кухи глави и без работа..!
  • 40 Bmw

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Жоро":

    Единствената нация в света които гледат най много филми най бедни и най простите сме ние БЪЛГАРИТЕ ФАКТ! !!
  • 41 Bmw

    5 2 Отговор
    Единствената нация в света които гледат най много филми най бедни и най простите сме ние БЪЛГАРИТЕ ФАКТ! !!
  • 42 Григор Колев

    9 3 Отговор
    И пак роботизирано и отново безпилотно.
    Абе Тея много ги е страх да не дадът жертви
    Вярно не е хубаво, но на война умират хора и хора убиват.
    Значи ако ги е страх от мечки да не ходят в гората.
    А за 40:
    Не сме най-бедните.
    Живея с 3 по-малко пари на месец от един немец и имам 50 пъти по-вече имоти.
    Немеца даже долните му гащи са на банката
    И кое ми е бедното???
    Сигурно свинските паржоли са по малко калорични, а и е друго да се напиеш с уиски по цивилизовано е някак, щото с кайсиева ракия си е селско. Иначе и с уиски и с кайсиева резултата е повръщане, ама все пак си е цивилизация да повръщаш от уиски
  • 43 аз тъпото

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Руски хибридник":

    ако е руска медийна пропаганда то в големия демократичен свят тоо баче ти Дончо що спи още че не го е унищожил ? само питам де.
  • 44 Еl comandante

    6 0 Отговор
    Карам си москвето по шосето и гледам на байра спрели 10 тира.Тираджии османлии чукат зад всеки храст гербав седераст.😂
  • 45 Хрониките на Евразия

    5 6 Отговор
    Точно пък Русия ще респектира ..
    Този флот е за всички канибалски режими !
    Не само за путинската банда , но и за нейният слугинаж !
  • 46 Ггххйй

    3 0 Отговор
    Надпреварата във въоръжаването е вече стотици години. И доказано не е довела до тотално преимущество на една или друга страна. А само временни успехи. Така че въпроса е кой има полза.
  • 47 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Защо? Защото морячетата им рязко пълнят гащите и бягат при среща с руски самолети ли? 😂

    Коментиран от #49

  • 48 Аз казах

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Чичо Сам":

    Китайците са комунисти!
  • 49 дръж се таварищ няма страшно

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ха ха ха":

    ами ти ги пълниш само като чуеш за Ф16 и си мислиш че и другите са като теб
  • 50 Агенция "Килър"

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Симо":

    Откритията за това са открития,защото променят досегашни схващания за явленията в природата.
  • 51 Спас

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обява":

    После ще ги раздават на хамериканчетата затова 27 от екипажа на Доналд Кук си подават рапорт за напускане на армията . Обосновка,
    (Не желая да подлагам живота си не смъртна поасност)
  • 52 E те такъв

    3 0 Отговор
    Е те такъв роботизиран разрушител , на име "Доналд Кук " изгасна малко ...е , не чак толкова малко.
  • 53 Бай хой

    0 0 Отговор
    Да не вземат смо и роботите да подават оставки.
  • 54 1944

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "упУашиха ги":

    военнохумористическите сили на руския султан могат да думнат само облак срещу градушки. ракети на въглища не летят по-нагоре.