Last news in Fakti

19 Април, 2019 13:16 4 760 23

Хиляди кубинци се готвят да щурмуват САЩ

  • сащ-
  • мексико-
  • куба-
  • граница-
  • мигранти-
  • гватемала-
  • сиудад хуарес

Мигранти от Острова на свободата се събират в граничния мексикански град Сиудад Хуарес

Хиляди кубинци се готвят да щурмуват САЩ - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Близо хиляда кубински мигранти пристигнаха в мексиканския град Сиудад Хуарес на границата със САЩ, а други 400 се присъединиха към голяма колона латиноамериканци, напредваща към територията на Щатите през Югоизточно Мексико, предаде Франс прес, като се позова на официални източници.

"Кубинците започнаха да идват в понеделник, първо около 260 души, във вторник още 252, вчера (сряда) - 350, а днес (четвъртък) - 130 регистрирани мигранти. Друга група чака да бъде регистрирана", заяви Енрике Валенсуела, координатор на сдружение, което се грижи за мигрантите в щата Чиуауа, където се намира Сиудад Хуарес.

Мнозина от тези мигранти, които смятат да поискат убежище в САЩ, са пристигнали заедно със семействата си.

Междувременно в крайните южни райони на Мексико близо 5000 мигранти от различни националности са образували няколко колони, за да прекосят щата Чиапас на границата с Гватемала, насочвайки се към САЩ, съобщи Националният институт по миграцията.

Хиляди кубинци се готвят да щурмуват САЩ

В четвъртък близо 400 кубинци се присъединиха към един от тези "кервани", включващ хондурасци, салвадорци, никарагуанци и гватемалци, след като полицията им попречи да продължат пътя си на север с автобуси.

Стотици хиляди мигранти, по-специално от Централна Америка, минават всяка година южната граница на Мексико, за да стигнат до САЩ и да потърсят там по-добър живот.

Мексиканското правителство съобщи, че ще започне да издава "регионални" разрешителни за пребиваване, за да ограничи движението на тези мигранти из страната и спре похода им към САЩ.

Хиляди кубинци се готвят да щурмуват САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който разположи военни по границата с Мексико и планира да построи ограда, за да не допуска нелегални мигранти, редовно отправя молби към Мексико да спре нелегалните на своя земя и неведнъж е заплашвал да затвори границата между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    12 3 Отговор
    А няма ли северно корейци, венецуелци, иранци, сирийци или всички са от Куба?
  • 2 Meganoob BG

    13 3 Отговор
    Май САЩ сами се прецакаха. Мислеха че разнасянето на речи за равноправие и демокрация ще им върне виладжийската колония, а то им донесе само още мигранти.
  • 3 СссереМ

    17 18 Отговор
    Пак фейк новина,те не искат да останат в САЩ там има 300 милиона гладуващи и боси,а да минат транзит,в Канада им обещаха влакове да ги транспортират до Аляска,а после на саловете и минават беринговия проток,от другата страна ги чака червения полумесец и вече са в обетованата земя,няма глад,няма мизерия-пълен рай,бояришник на корем и казачок до припадък.
  • 4 РИБА. РАК. ЩУКА. ОРЕЛ. ВЪЛК. ЛЪФ. ЛИСИЦ.

    18 14 Отговор
    Защо всеки иска да избяга от комунизама и социализама?
    А ние искаме благата на демокрацията но да живеем в комунизъм.
    Е нема угодия за нас, и стоим разкрачени .
    Ние сме най дезориентирани хора на земното кълбо, направо сме олигофрени.
  • 5 Селянин

    28 12 Отговор
    Тези са луди. Да избягаш от Куба, където храната и дрехите ти са на купонна система и ти ги осигурява държавата и да отдеш да работиш в САЩ като роб трябва да си превъртял. Куба е най-добрата за живеене държава, всички са бедни и са равни, рома е в изобилие, слънце, пачанга, а жените са огнени и дашни. Какво повече му трябва на човек ама откачалки бол.

    Коментиран от #16

  • 6 Borislav Popov

    13 5 Отговор
    Стана най голямата клоака на света ! Пълен сбирщайн ! Какво я обединява такава нация ? Каква обща история и ценности имат ???!!

    Коментиран от #10, #13

  • 7 тяхното нищо не е

    16 2 Отговор
    Кубинци!Да им завиди човек на щатите.Ние тука с тази малоумна мюсюлманска пасмина в чудо се виждаме!Тръмп не е като кухата Меркел.Знае кого да си покани.
  • 8 Живко циганина

    13 1 Отговор
    Тръмпе , прати малко емигранти към България ,, на нас ни трябва работна ръка ,,ние цялата държава сме мързеливи , политици и крадци
  • 9 Русков

    14 11 Отговор
    Що искат да ходят в САЩ? Нали са гадни американците. Да ходят във Венецуела и Русия.
  • 10 дедушка от Коми

    10 8 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    А руската федерация какво е мешена скара руснак с дръпнати очи Славяни от Китай след това си разправяй че Сибир не е Китайски

    Коментиран от #15

  • 11 Дедо ви

    9 4 Отговор
    Само така. Всички да отидат там. И нека Тръмпи да не строи стена, а да ги приеме и интегрира. Как искаха от нас да интегрираме мургавите братовчеди? Нека ни покажат как става!
  • 12 е що бе

    8 6 Отговор
    нали при комунизма се живее добре, къде са ръгнали за загниващия капитализъм, а другаре? да отиват в ссср!
  • 13 гостгост

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    В руската кочина са монголци,китайци,мюсюлмани и още един куп примеси от раси.Какви ценности и история имат тези сбирщайн ? И какво значение има това ? Историята с какво ти помага в развитието в живота и можеш ли с история да си подсигуриш бъдещето ?

    Коментиран от #14

  • 14 За теб

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "гостгост":

    Китайците викаш нямат история
  • 15 Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "дедушка от Коми":

    В Русия народите си живеят от векове ! А в обора за 200 години - от кол и въже !! И все "играчи"!!!
  • 16 ЗАБРАВИ ДА СПОМЕНЕШ ЧЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Селянин":

    ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО И НА МНОООГО ХАЙ НИВО ЩОМ КРАВАРИТЕ С ЛОДКИ ИДВАТ ДА СА ЛЕКУВАТ В КУБА ЩОТ В ХАМЕРИКА НИКОЙ НЕ ГИ БРОИ ЗА СЛИВА....
  • 17 Рошко

    4 2 Отговор
    Не бях чувал още говеда сами да си опъват електропастира ,
  • 18 педеРусия

    5 3 Отговор
    Що не бягат в педеРусия!? Нали било мноо убоо! Нали путин бил мноо готин ми да им прат котаб и да си ги вземе! Има свободни територии в Сибир, пък и работа за без пари има колкото си искаш.......

    Коментиран от #19

  • 19 МЕ И ТИ МОЖЕ СВОБОООООДНО

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "педеРусия":

    ДА СА ИЗНЕСЕШ В БРЮКСЕЛ РИМ И ПАРИЖ......
  • 20 Путкин

    5 4 Отговор
    Що никой не бяга в руската кочина? Какви ли не схеми измислят, само и само да се докопат до Европа или САЩ! Също като путиноидите тук във форума, хвалят русия колко било хубаво, ама ако им покажеш два самолетни билета, един за САЩ и адин за русия, никой няма да вземе руския билет ама продължават да плюят.

    Коментиран от #21

  • 21 БЪЛХАРЧО

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Путкин":

    БЕГАЙ И ТИ В ЩАСТЛИВИЯ ЗАПАД. КО ЛАИШ ОЩИ ТУКА.
  • 22 Питънка

    3 2 Отговор
    Защо все към УСА и ЕС ги влече. За такива райски кътчета, като РФ и Чайна имали желаещи ? Само питам.
  • 23 спасение

    3 0 Отговор
    И те като нашите деца бягат от комунизма само че от комунисти пращащи децата си в Америка и ЕС трудно може да се уреди човек
Новини по държави: