Last news in Fakti

19 Април, 2019 14:44 6 732 36

САЩ рискуват долара

  • сащ-
  • долар-
  • сергей лавров

Русия ще работи с различни валути

САЩ рискуват долара - 1
Снимка: Shutterstock

Руският министър на външните работи обяви, че САЩ поставят дългосрочният статут на щатския долар в риск, съобщи РИА Новости.

Според Сергей Лавров САЩ блокират бизнес сътрудничеството между двете държави. Според него това се дължи на политически причини.

Лавров посочи като пример твърдата опозиция на САЩ срещу проекта „Северен поток – 2“. Американската администрация прави всичко възможно, за да отдръпне Европа от проекта.

Руският президент Владимир Путин вече изрази подкрепата си за план за ограничаването на ефекта от американските санкции върху руската икономика. Планира се руските компании да участват в международния бизнес с евро, рубли и юани. Така ще има алтернатива на щатския долар.

Все пак Русия не смята напълно да се откаже от употребата на долара.

Русия вече обмени $ 100 млрд. в йени, йоани и евро, като намали резервите си в долари със значителен процент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕвроЗона

    30 1 Отговор
    А може това да е крайната им цел..на властелините на света?!?
  • 2 каква алтернатива

    8 60 Отговор
    Какви рубли,какви глупости???!!!
  • 3 гост

    9 76 Отговор
    Ахахахахха !!!! 100 млд ????!!!! Голтаци с голтаци , че и за пари взели да говорят !!! Че това няма и стотна от дневния оборот на долара само на форекс пазара , хахахахха !!!!

    Коментиран от #12, #22, #24

  • 4 гост

    60 7 Отговор
    То и без това ЕВРОто е най стабилно. Само Китай трябва да почнат и те с ЕВРаци да работят и за кво ни е долар? То неминуемо ще отиде на там работата заради самите САЩ.
  • 5 Милиционерски блян

    26 24 Отговор
    Рублата катурна долара.
  • 6 Гост

    59 6 Отговор
    Лека полека се наблюдава как всеки гледа да се дистанцира от краварите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Hаивен русофил

    34 6 Отговор
    Великата Русия и великата Турция трябва да обединят икономиките си и да дадат крайния удар на американската икономика и долара. Същото трябва да направим и ние с Македония и завинаги да предотвратим еврозоната!!

    Коментиран от #10

  • 9 Магурата

    29 1 Отговор
    Роска, Йоан е име, валутата е Юан. с Ю.
  • 10 ЕВАЛА БАТУШКА давайте смелло

    43 5 Отговор

    До коментар #8 от "Hаивен русофил":

    Остава китай и турция да последват руския пример , и ще е началото на края на американската мечта за илюзии
  • 11 OMBRE

    29 7 Отговор
    Казахли ви че този Перчем ще срине доверието в Хамериканската система.

    Коментиран от #34

  • 12 СССРБарета

    36 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Все пак е почти колкото външния дълг на Гърция! Както се казва 100 милиарда са си 100 милиарда хахааааа! Най интересното е че ако само една държава се мъчеше да се откъсна от долара нямаше да има ефект но те растат множът се и стават все повече и повече! Турция и Русия отдавна вече търгуват без долар включва се и Иран както и Венецуела! Предстои Куба Никарагуа Северна Корея да тръгнат в тази посока Ако вече и Китай тръгнах тази посока това ще прекатури кораба! Никой не иска да прецаква САЩ но всички искат да ги поставят там където има мястото а именно в ъгъла за да направят поразии по света!

    Коментиран от #19

  • 13 237

    8 27 Отговор
    ха ха в момента долара е по скъп от швейцарския франк и се разменя за 1.74лева което е рекорд от -много време . Та как ще е в риск. ДАЖЕ Е ВЪВ ВЪЗХОД..

    Коментиран от #15

  • 14 Рошко

    11 0 Отговор
    Дано час по скоро започне да се усеща влиянието на ш,,,,я долар
  • 15 СССРБарета

    23 6 Отговор

    До коментар #13 от "237":

    Цената на долара е без значение! За САЩ по-важното е че им трошат пръстите на дългата ръка и губят влияние както и лостове за влияние в целия свят! Иначе в дългосрочен план Всеки нормален човек може да прецени колко би струвала хартия която няма покритие! Доларът е обезпечен със Стоки и услуги от САЩ, същите стоки и услуги човек може да получи от всяка една държава от целия свят! Сега всички се хвърлят да купуват долари така беше и 96-та година когато даваха огромни лихви в Първа инвестиционна банка всички търчаха да правят депозити докато в един момент банката рухна същия пример Ей с КТБ! Опасявам се че нещо подобно може да се случи и тук с долара! И пак повтарям говорим за дългосрочен план!

    Коментиран от #18

  • 16 Borislav Popov

    24 3 Отговор
    Германия ,Франция и Англия търсят други средства за разплащане с Иран извън долара ! Русия ,Китай ,Турция, Иран ,Венецуела ,Куба ,С Корея ,Индия,Филипините ,Боливия - също !! Освен това половината държави Азия предпочитат в € или Юани ! Част от държавите в Близкия изток - също !!!
  • 17 Хрониките на Евразия

    5 21 Отговор
    За да се поддържа рублата , са нужни долари …
    Без тях няма да имат и икономика ..
    Олигарсите на Путин , по съмнителен начин прибраха в свои ръце всичките активи на страната .
    Данъците си ги плащат в западни страни , даже Аерофлот данъчно е регистриран на Каймановите острови .
    В РФ те не инвестират , Дерибаска съобщи , че ще строи завод в САЩ .
    Искат постоянно помощи от руският бюджет , поради тежкото им положение заради санкциите и никога не им се отказва .
    Същият Дерибаска тези дни поиска 30 милиарда долара от руският бюджет .
    И ще му дадат !
    Бюджета на Русия се формира от продажбата на нефт , газ , полезни изкопаеми и доене на руските граждани.
    Така , че без долари , са живи умрели ..
    И това ако не е източване на държавата , какво може да е ?

    Коментиран от #27

  • 18 237

    7 16 Отговор

    До коментар #15 от "СССРБарета":

    Пич долара е единствената повтарям ЕДИНСТВЕНАТА валута която от своето създаване е валидна идо днес тоест ако имаш долари примерно от преди 200г може да отидеш в всеки магазин в САЩ и да ги похарчиш .

    Коментиран от #25, #26, #32

  • 19 гост

    7 19 Отговор

    До коментар #12 от "СССРБарета":

    Външния дълг на Гърция е над 300 милиарда , а само помощите от ЕС които получи са над 100 милиарда !!! А иначе в световен мащаб 100 млд са почти нищо , капка в морето !!!! И те с тях щели да "събарят" долара , нещастници заблудени !!! Само държавните ценни книжа на САЩ , закупени от други държави са над 4 ТРИЛИОНА !!!!! С тия пари за семки ушанките могат само да уморят САЩ от смях , хахахах !!!

    Коментиран от #21, #28, #35

  • 20 Аналенлизатор

    17 5 Отговор
    края на долара ще дойде рано ии късно и затова сащ грабят и пратят конфикти като за последно за да се задържат малко повеке като хегемон
  • 21 Тва МОРЕ НЕ Е ЛИ ОТ ХАРТИЙКИ

    16 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    БЕЗ ГРАМ ПОКРИТИЕ НАПЕЧАТАНИ ОТ ПРЕГРЕЛАТА ПЕЧАТНИЦА. ВИЖ ПО ВАЖНОТО Е ВЪТРЕШНИТЕ НАЛИЧНИ РЕЗЕРВИ И ДЪЛГ А ТОЙ Е КОСМИЧЕСКИ ПРИ ГОВЕДАРИТЕ
  • 22 Варна

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А ти си гола вода! - Годишният бюджет на България е средно 32 - 33 млрд. лева, а не долари, евро и каквото там ти идва на ум. Как мислиш как изглеждат обмяна на 100 млрд. долара спрямо нашият бюджет? Обърнат в долари към текущият курс от БНБ на практика бюджета на България е към 18 млрд. долара. Я ги съпостави и после давай мнение. Тук говорим за част от резервите им, които надхвърлят в пъти бюджета на тъпата ни държава. Били голтаци ... - Може ли да пишеш такива тъпотии?
  • 23 1111

    10 5 Отговор
    Като чета коментарите се уверявам,че никой не мисли какво представлява долара....Измислени хартийки на частна компания .Печатани,пуснати и контролирани от нея в обръщение в САЩ.Това рано или късно ще приключи.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Xxx

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "237":

    Е и??!! Какво от това??!!
  • 26 СССРБарета

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от "237":

    Еми то и с българските левове може да отидеш всеки един магазин и да ги похарчиш И какво от това? Доларът е единствената валута в която няма реално обезпечение Тя е обезпечена със Стоки и услуги стоките и услугите вече не са уникални същите стоки и услуги има в която и да е държава по света! Тоест доларът е като всяка друга валута или по-скоро ще започва да се превръща във всяка друга валута!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СССРБарета

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Външния дълг на Гърция беше 300 милиарда вече не е но така или иначе всички поробени от американския тоталитарен режим държави са в дълг към режима! Русия обаче няма дълг Това е голямата разлика! И като сравнявате икономиките на Италия или Южна Корея с тази на Русия погледнете какъв дълг имат сравняваните държави на Италия дълга е близо Един трилион срещу никакъв дълги за Русия! Тоест руската суперсила не може да бъде манипулирана уплашена и поробена! И като прибавим към това и едни от най-големите златно валутни резерви в света които притежава Руската Федерация като прибавим най-големите природни богатства в света които притежава като прибавим най-голямата територия надвишаваща два пъти Втората по големина държава ми кажете кой е по-богат и по-перспективен! И както обичам да казвам Южна Корея е като бълха на задника на руската мечка!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 гашник с мотика

    7 0 Отговор
    Йоаните са Юани. Това е за неграмотникът написал Йоани!
  • 31 1 долар е 64 рубли

    2 3 Отговор
    Ха Ха рублата става само за тапет на външния кенеф на двора

    Коментиран от #36

  • 32 Наистина

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "237":

    Вярвай си
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "OMBRE":

    Не не сте . Но браво на руснаците, това е пътя !!!
  • 35 А ти представяш ли си

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    тия 4 ТРИЛИОНА в един момент да бъдат поискани за възстановяване,за откупуване от тия ДРУГИ държави.Които държави,всъщност ,в момента се явяват нито повече нито по-малко,ами точно СПОНСОРИ на тази "най-велика" държава!!!!
  • 36 А знаеш ли колко йени е?

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "1 долар е 64 рубли":

    111.92 йени за 1 долар!!!!