Last news in Fakti

20 Април, 2019 08:45 3 677 24

Словесна война в сърцето на Киев (СНИМКИ)

  • украйна-
  • избори-
  • петро порошенко-
  • володимир зеленски

Дебатите между кандидатите за президент на Украйна приключиха след размяна на обвинения и без ръкостискане 

Словесна война в сърцето на Киев (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Володимир Зеленски, сочен от социологическите анкети за фаворит за спечелването на президентските избори в Украйна, заяви, че иска да оглави държавата, за да разбие системата, предаде ДПА.

"Аз просто съм човек, обикновен човек, дошъл да разбие системата", обяви той на предизборни дебати със съперника си на балотажа в неделя Петро Порошенко, състояли се на киевския стадион "Олимпийски". Зеленски призна, че е допуснал грешка, когато е подкрепил Порошенко да стане президент през 2014 година.

Той го обвини, че е замесен в корупция и се обърна към него с думите: "Аз не съм ваш опонент, аз съм вашата присъда". По думите на Зеленски "обогатяването на хората се превърна в обогатяване на неговите хора". Той си зададе въпроса как е станало така, че "Украйна е най-бедната страна в Европа с най-богатия президент".

Словесна война в сърцето на Киев (СНИМКИ)

Порошенко каза по адрес на съперника си, който е комедиен актьор и филмов продуцент без политически опит, че прави страната за посмешище. Той обвини Зеленски, че не разполага с компетентността да заема най-високия пост в Украйна и припомни, че когато е станал президент преди пет години, страната не е имала нито пари, нито армия.

Порошенко упрекна опонента си, че разпространява "руски фалшиви новини" и че се е укривал от военна служба. Според президента Зеленски представлява "само красива опаковка", под която всеки може да намери желаното - било намаляване на данъците, било заплати по 4000 долара, било повишаване на пенсиите, а за някои и "връщане в Руската федерация".

ТАСС цитира думи на Зеленски, че съществуват "двама Порошенко". Единият е "специалист, финансист, икономист, който от всичко разбира, който заплашва Путин и обещава да намали комуналните разходи", а другият - "открива магазини "Рошен" (едноименната сладкарска компания на Порошенко), закрива корупционни дела и за година увеличава доходите си 80 пъти".

"Смятам, че президентът не може да бъде олигарх, президент трябва да бъде човек от народа", заяви кандидатът.

Словесна война в сърцето на Киев (СНИМКИ)

В заключение Петро Порошенко предложи на съперника си да продължат дискусията си в студио на националната телевизия. Дебатите приключиха с изпълнение на националния химн. Двамата се разделиха, без да се ръкуват.

По данни на украинското МВР на дебатите на стадиона са присъствали 22 хиляди човека. За реда са отговаряли над 10 хиляди полицаи и спасители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОНТРАТА

    17 1 Отговор
    Най- достойните в Украйна са, Шоколадовия Джо и Шута! 486
  • 3 442

    11 24 Отговор
    У нас положението ще е същото ако Слави Трифонов направи партия и се яви на избори - ще издуха всичките корумпирани псевдо, така наречени политици!!!
  • 4 СоцБоц

    25 4 Отговор
    Фашистите в Украйна сдават властта
  • 5 Коментар

    4 31 Отговор
    Все пак това е доказателство че Украйна е демократична държава и върви към Европа. За разлика от динозаврите диктатори като Путин, Лукашенко, Асад и Мадуро които ще управляват докато са живи.

    Коментиран от #7, #9, #12, #15

  • 6 опасно

    6 20 Отговор
    Човекът на Кремъл бута страната в лапите на Болшевишка Русия
  • 7 КОНТРАТА

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    По лошо от,, диктатор е клолн диктатор, ама от толкос мозек да го знаеш!

    Коментиран от #10

  • 8 Анти седераст

    15 1 Отговор
    Един еврвин срещу друг евреин. Добре, че повечето украинци имат интелект на умряло пиле и не вдяват, че ги превзеха.
  • 9 К. за БХК на евреина Сорос

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Така ли ви казаха да казвате в БХК?
  • 10 Коментар

    1 12 Отговор

    До коментар #7 от "КОНТРАТА":

    Клоуна не може да стане диктатор защото това и Украйна а не Русия и веднага ще го изпитат. Но ако си остане просто клоун пак ще го махнат.

    Коментиран от #13

  • 11 да бъдеш или да не бъдеш

    14 0 Отговор
    Всеки народ сам избира съдбата си Прост народ слаба държава
  • 12 Монгомъри

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Та демокрацията я виждаш в непрекъсното сменяване на политиците-СИНИ,ЧЕРВЕНИ,ЖЪЛТИ,проевро и проруски и т.н?
    Така,като става в България.
    Това най-вече се говори,че държава в клинична лихорадка.Болен обект.И извод за такава държава е следни-държава не се заслужавя "елитно"място в коя да и де конфигурация.
  • 13 куку руку ку

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар":

    Публикувано във факти.бг: "Аз просто съм човек, обикновен човек, дошъл да разбие системата"... с гумена глава срещу бетонна стена? Никакъв щанс!
  • 14 Borislav Popov

    12 0 Отговор
    "на дебатите на стадиона са присъствали 22 хиляди човека. За реда са отговаряли над 10 хиляди полицаи " ???!!!..............Кво е туй чудо бе ? На двама човека полицай !!!
  • 15 Boxer

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    "Върви към Европа", но Европа не я иска. Освен докторите, младите рабоници, проститутки и инженери, които разбира се ще бъдат така или иначе примамени. Украйна няма истински приятели...

    Коментиран от #18

  • 16 БАРС

    10 0 Отговор
    Гледах го цялото предаване .Порошенко не отговори на нито един въпрос на ЗЕЛИНСКИ.На въпросът на Зелински как от обикновен чиновник през1998 год.купи заводът за шоколадови изделия Карл Маркс а Порошенко не каза нищто по въпроса.Истината е че бащта му на порошенко е бил някъкъв директор и яко е крал през соца и затова е бил в затвора а и порошенко същто е крал и стия пари е купена фабриката и то за жълти стотинки.Той Порошенко е чист мошенник заблудил народа.На въпроса как така в РУСИЯ се продават твоите шоколадови изделия и в ДНР пак не одговори а сам издаде указ да не се продава на РУСИЯ нищто.Отделно чрез поставини от него фирми купуват части за военната техника и оръжия от Русия и ги продава на военното министерство с 10 пъти по скъпо именно там си вдигна богаството на 80% за това войната там не спира .РУСНАЦИТЕ ИМАТ ЕДНА МНОГО ХУБАВА ПОГОВОРКА КАТО казват ЗА ЕДНИ ВОЙНА А ЗА ДРУГИЕ МАТЬ РАДНА. и За съжаление това е така .Така че БРАТЯ БЪЛГАРИ ПОЛОЖЕНИЕТО И У НАС НЕ Е МНОГО РОЗОВО що на Украина що в България почти същтата картина и с тая разлика че нашите пътищта са по хубави.
  • 17 Taкива работи

    2 3 Отговор
    Зе е човек на Сорос. Цялата му кампания е подготвена в холивудски стил от много време. Самия сценарий на сериала "Слуга на народа" е насочен към изборите. Вижте и сатанския знак с пръсти, който е направил Зе на горната снимка. А Порошенко е човекът на Меркел, но Германия пак загуби битката със САЩ. А Русия и САЩ винаги са играли заедно против Европа и света.
  • 18 Коментар

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "Boxer":

    Украйна винаги е била в Европа. Не само Лвов а и почти цялата страна без Донка. А Русия е сама и в Азия. А да не забравя и това че Китай има огромни териториални претенции.

    Коментиран от #19, #20, #23, #24

  • 19 Borislav Popov

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Коментар":

    Русия заема близо половината континент Европа бе умник ! Така че къде е Европа е спорна работа !!!
  • 20 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Коментар":

    И другото - къде прочете че Китай има териториални претенции към Русия ? В медиите на сорос ?
  • 21 Хрониките на Евразия

    1 8 Отговор
    Докато вчера цяла Русия залисано и учудващо наблюдаваше как Хунтата , нацистите и бандеровците провеждат дебати публично и даже без инциденти , в Москва руските нацисти подпалиха еврейският университет ..
    Съвсем се обърках в коя държава има нацизъм и фашизъм ..

    Коментиран от #22

  • 22 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хрониките на Евразия":

    Кой пък в Русия е седнал да им гледа дебатите ??...........
    ...........Кандидатът за президент на Украйна Владимир Зеленски, коленичи по време на изборните дебати на Олимпийския стадион в Киев в петък, 19 април. Така той по символичен начин изрази съчувствие, съжаление и извинение на всички украинци, които са загубили роднините и приятелите си по време на военните действия на Донбас. Заради войната, която беше започната от Киевския режим дошъл на власт с помощта на САЩ и държавния преврат в Украйна през 2014 година.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Boxer

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Коментар":

    Европата на патладжаните и джендърите, е все по-малко желана. А, китайските претенции винаги са получавали адекватен отговор ;)
  • 24 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Коментар":

    Китай е в търговска и икономическа война с обора и има претенции да анексира Тайван, като говедата му се пречкат. Обора е сам срещу всички заради гадната си политика към целия останал свят.
Новини по държави: