Last news in Fakti

20 Април, 2019 10:31 1 543 5

Вицето на Обама се включва във войната срещу Тръмп

  • джо байдън-
  • барак обама-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия-
  • бърни сандърс

Джо Байдън ще обяви идната седмица, че ще участва в надпреварата за Белия дом

Вицето на Обама се включва във войната срещу Тръмп - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Излязъл на първо място в допитванията сред членовете на Демократическата партия в САЩ, въпреки полемиката около начина, по който изразява привързаност към жени, бившият американски вицепрезидент Джо Байдън идната седмица най-накрая ще се включи официално в надпреварата за Белия дом, предаде Франс прес като цитира няколко медии.

По-скоро центрист, който продължава да е много популярен, бившият заместник на президента Барак Обама ще обяви кандидатурата си във видеообръщение идната сряда, според сайта The Atlantic ("Атлантик"). Екипът му все още обсъжда кой е най-подходящият момент за обявяване на кандидатурата.

Още преди да се включи официално, Байдън води в допитванията измежду почти двадесетте претенденти за номинацията на демократите - с 30 процента според сайта RealClearPolitics, срещу 22,5 на сто за независимия сенатор Бърни Сандърс, далеч пред останалите кандидати.

76-годишният Байдън обаче би бил най-възрастният президент на САЩ при влизането му в Белия дом и това е риск за неговата кандидатура, отбелязва Франс прес.

Наскоро няколко жени го обвиниха, че е изразявал към тях прекалени жестове на привързаност като целувка по главата, ръцете, раменете. Бившият сенатор е известен с тези демонстративни жестове, но след избухването на полемика, обеща "да е по-внимателен", без обаче да се извини.

Умереният демократ Байдън остава много популярен, особено сред двете групи избиратели, които може да са ключови на президентските избори през ноември 2020 г. - белите работници, които частично гласуваха за кандидата на републиканците Доналд Тръмп през 2016 г., и чернокожите.

Вицето на Обама се включва във войната срещу Тръмп

Той ще разчита на прогресивния Бърни Сандърс, за да привлече голяма част от гласовете на левите избиратели, според "Атлантик", което ще го улесни да получи номинацията на демократите през юли 2020 г.

Няколко кандидати, идващи от бивши промишлени райони в Средния Запад, обаче могат да настъпят на негов терен, особено младият Пийт Бутиджидж, кмет на Саут Бенд, щата Индиана, който сега има 6 процента подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    11 1 Отговор
    Бе как на тая възраст още ламтят за власт ? Що не си гледат старините ?

    Коментиран от #3

  • 2 охо бохо

    12 1 Отговор
    Само като видиш какви са кандидатите за президент на САЩ и се чудиш за се смееш ли, да плачеш ли ! Явно отново Путин ще им избере президент !
  • 3 ЦРУ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    А сега виж ср. продължителност на живот в САЩ
  • 4 Пешо

    4 1 Отговор
    Бре, то само мумии са кандидати за президент на обора, повечето са набори на Рамзес.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.