Last news in Fakti

21 Април, 2019 11:55 3 827 8

Политици остро осъдиха атентата в Шри Ланка (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • шри ланка-
  • атентати-
  • убити-
  • премиер-
  • турция

Загинали са над 180 души, а близо 300 са ранени

Политици остро осъдиха атентата в Шри Ланка (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Премиерът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе остро осъди трагедията, която се разигра в три луксозни хотела и три църкви в страната. Шестте експлозии взеха над 180 жертви, а близо 300 е броят на ранените. „Решително осъждам страхливата атака върху нашия народ. Призовават всички граждани да останат силни и единни по време на тази трагедия”, написа той в социалната мрежа Twitter. Той предупреди да не се разпространява „невярна информация” и да не се „спекулира”.

„Това е нападение над цялото човечество. От името на турския народ изказвам съболезнования на роднините на загиналите и на целия народ на Шри Ланка” написа турският президент Реджеп Ердоган в своя профил в социалната мрежа Twitter.

„Атентатите в Шри Ланка са подобни на двата терористични взрива в новозеландския град Крайстчърч. Остро осъждам случилото се в Шри Ланка, което доведе до смъртта на невинни хора в църкви и хотели. Няма значение какъв е бил мотивът. Това е гнусно нападение”, каза турският премиер Мевлют Чавушоглу.

Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователно писмо до президента на Шри Ланка по повод трагедията. „Уважаеми господин президент, приемете моите най-искрени съболезнования във връзка с трагичните последствия в резултат на серията терористични атаки в страната. Искам да потвърдя, че Русия е и остава ваш надежден партньор в борбата срещу международния тероризъм”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    7 12 Отговор
    „Това е нападение над цялото човечество. От името на турския народ изказвам съболезнования на роднините на загиналите и на целия народ на Шри Ланка” написа турският президент Реджеп Ердоган в своя профил в социалната мрежа Twitter. Респект 🇹🇷

    Коментиран от #6

  • 2 дявола

    3 2 Отговор
    Само не виждам смисъл във тези атентати никой няма да се роди пак
  • 3 Бари

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Атентатите в Шри Ланка са подобни на двата терористични взрива в новозеландския град Крайстчърч.
    Не само подобни , организаторите са от един същ етнос . Такива едни приятни , с големи гаги , правят си каквото искат със света . И тъй ще е , контролиран хаос , докат дойде техния лъжемесия !!!
  • 4 mediator37

    10 1 Отговор
    Миролюбивите мюсюлмани си отмъщават, само че 10 пъти повече.
  • 5 Бесен

    12 1 Отговор
    А смотаняците от Брюксел дума не продумват, а когато гръмнаха джамията в нова зеландия ореваха орталъка. Продължават с тъпото си завиране на главата в пясъка и така евро-задника стърчи. Независимо дали е църква или джамия всеки религиозен фанатизъм трябва да се заклеймява - а тия "наште" са просто лцемери с двоен стандарт
  • 6 Ненормално нормален Язовец

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    Всичко ефенди в политиката е лицемерие. Кой какво е написал, почти никога няма общо с това което е мислел в действителност. Не бъди наивен.
  • 7 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    ОТ МЮСЮЛМАНИТЕ НИЩО ХУБАВО
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ
    ЦВЕТНИЦА ЗА ПРАВОСЛАВНИТЕ И ВЕЛИК ДЕН ЗА КАТОЛИЦИТЕ
  • 8 КРАЖБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ НАЙГОРЕ

    0 0 Отговор
    ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ ДЕТО ОСТРО ОСЪЖДАТ СЪЩЕВРЕМЕНО ТАЙНО ПОДКЛАЖДАТ И СНАБДЯВАТ С ВЗРИВЕН МАТЕРИАЛ. СКОРО ИМАШЕ ПОДОБЕН ФРЕНСКИ ФИЛМ. ДЪРЖАВАТА ДОСТАВЯ АМУНИЦИИ ЗА АТЕНТАТ И НАБЕЖДАВАТ АМЕРИКАНЕЦ А ЦРУ ГО СПАСЯВА. ДНЕС ТАКА УТРЕ ОБРАТНОТО. МАСКАРИ СА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ- ЕРДОГАН И БОЙКО СЪЩО СА ДОСТАВЯЛИ ОРЪЖИЕ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. ИМА МНОГО ВИДЕО ДАКАЗАТЕЛСТВА ОТ СИРИЯ.