22 Април, 2019 13:26 1 561 33

Ислямистка групировка стои зад атентатите в Шри Ланка

  • шри ланка-
  • групировка-
  • ислямисти-
  • атентат-
  • убити

В страната ще се въведе извънредно положение

Министърът на здравеопазването на Шри Ланка Раджитха Сенаратне каза, че местна ислямистка групировка, наречена "Нешънъл Таухид Джамаат", е отговорна за нападенията в църкви и хотели на Възкресение Христово, предаде AP.

Министърът, който е говорител на правителството, каза на пресконференция, че нападенията са били извършени от седем атентатори камикадзета. Все още не са ясни причините за трите бомбени експлозии, станали по-късно вчера, след серията от взривове в три църкви и три хотела. Според министъра нападенията, отнели живота на 290 души, са били осъществени с помощта на международна мрежа.

Не вярваме, че тези атаки са били извършени само от група хора, действащи само в нашата страна, допълни той. Има някаква международна мрежа, без която тези атаки нямаше да се увенчаят с успех, каза министърът. Шриланските власти са започнали разследване за евентуалните връзки на местната групировка с чужди групи, предаде AFP.

Преди 10 дни в полицейските участъци в страната е било разпратено предупреждение, че въпросната групировка подготвя атентати срещу църкви и срещу посолството на Индия в Коломбо. Групировката е поела отговорност за атаките. Същевременно президентът на Шри Ланка Маитхрипала Сирисена обяви, че от полунощ ще въведе извънредно положение в страната след нападенията. Президентът ще поиска и международна помощ за разследването на атаките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 2 Отговор
    Ислямисти🤝Мюсюлмани
  • 2 Макарон

    17 1 Отговор
    Естествено ,че мюслитата са зад това, все пак където и да срещнеш неверник трябва да го убиеш, нали така пише в Корана? „И ги убивайте там, където ги сварите...” (Коран, 2: 191), „хващайте ги и ги убивайте, където ги заварите – и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник –” (Коран, 4: 89), „А изтекат ли месеците на забрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада!” (Коран, 9: 5) много мир, много нещо, ей!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Щайнер

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Макарон":

    ,,Да напоим земята с кръвта на неверниците,,- Мохамед лично го е казвал
  • 4 Анти седераст

    22 0 Отговор
    Защо "западните" еврейски масмедии не тръбят за престъпление от омраза, както ревяха след атентата в Крайстчърч?
  • 5 гост

    2 15 Отговор

    До коментар #2 от "Макарон":

    Ама много готин ник си си сложил,наистина виждаш истината през макарон ама КРИВ!Аятите ,които си цитирал са така,НО те са извадени извън контекста,моля,бъди наистина справедлив като цитираш.Всички Аяти се отнасят във вече обявена война от страна на друговерците.В Исляма сраженията са насочени не към друговерците заради религията им,а заради лошото отношение към мусюлманите.Всеки има право да избира религията си!

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 6 Макарон

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Дали е крив или прав макаронът, не ме интересува особено, убийствата от страна на мюслитата са факт. Кой как тълкува, не е моя работа, но според личните ми впечатления, радикалните мюсюлмани, тези които радикално следват Корана, са тези, които извършват убийствата. Религия, която обещава 70 и кусур девственици на хора, за да се самоубият завличайки със себе си други, не е религия на мира, а на войната. Какво повече да коментирам, политически инструмент за обединяване на размирните араби, налагане на халифата, джихад срещу всички други , не случайно след създаването на исляма от Мохамед през 630-633 г. започва масово воюване и превземане на територии от страна на новопромитите араби. Част от съдържанието е преписано от библията, другата част от източни религии и накрая се получава мюсюлманстовото, религия на омразата и смъртта. Къде са църквите в Египет, къде са църкивте в Турция, къде са църквите в арабските държави, там има християни, но нямат църква, защо ли, защото не искат да се събират или защото толерантността и уважението към другите религии на мюсюлманите е = 0?
  • 7 Тръмп

    13 1 Отговор
    Мюсюлманството не е религия,защото не проповядва мир и любов за благоденствие,а наръчник за убийства и завладяване!!!Само Китай и Япония се справят успешно с тази паплач от изроди!!!
  • 8 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Въпросът не е дали аятите са извадени от контекста, както твърдиш ти, а как разсъждават терористичните групировки. Уверен съм, че терористите съвсем не смятат стиховете на кораба за "извадени от контекста", а съвсем съзнателно си ги ползват за промиване на мозъците на подрастващите в райони, където ислямът е с доминираща роля, както и като обосновка за своите действия. Лошото дойде от факта, че на различните мюслита им се позволява да се заселват на територии с християнство и други религиозни конфесии, като при това ислямът не им се забранява, а това води до отслабване на обществото в засегнатите територии. Какъв може да е изходът при подобно небрежно отношение? В ислямските страни християнството или е обявено за престъпление и подлежи на наказателно преследване, или е изкоренени изцяло. В Европа и Америка ислямът не се преследва и обществото е толерантно към изповядващите го. На всичкото отгоре няма християнски духовници, които да издават заповеди за наказание спрямо друговерците, няма християни-терористи (те са атеисти по презумпция)...
  • 9 Тръмп

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Значи мюсюлманите взривяват Катедрали не на религиозна основа,а защото поповете и кардиналите имат лошо отношение???И ти явно си същия промит мозък който като овцете чакат Имама да им заповяда нещо,иначе и до тоалетна не ходите!!!Като избиете всички друговерци,ще се избиете по между си я за овца,я за козел,та и вие няма да прокопсате дълго!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Само с едно несъгласен!

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тръмп":

    С бъдещетовреме в ”ще се избиете”! Те ОТДАВНА ВЕЧЕ го правят! Че я виж СУНИТИТЕ турци и СУНИТИТЕ кюрди как се ”обичкат”;-)!Примери и назад в историята има бол...някой яко се е изгаврил с исляма, наричайки го ”МИРНА”;-) ”религия”...
  • 11 Тръмп

    11 1 Отговор
    Който пали огън,сам пада в него!!!Като се сринат Медина и Мекка ще си спомните за Божиите слова!!!
  • 12 Тръмп

    9 1 Отговор
    Христянските държави са христянски храмове все още и така ще си остане,просто мюслитата трябва да се върнат от където са се пръкнали,от Ада където да се избиват вечно или докато не им дойде акъла!!!
  • 13 Пешо

    5 8 Отговор
    Зад атентатите стои ислямска групировка, а зад групировката стои ЦРУ.

    Коментиран от #14

  • 14 Пеше бе,

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    Ами зад мюслимските зверства (Батак примерно) от минали векове и хилядолетия пак ли ЦРУ е стояло? Защо си мислиш, че ислямофашистите НЕ играят своя си хилядолетна игра срещу ”неверниците”?

    Коментиран от #15

  • 15 Бари

    3 8 Отговор

    До коментар #14 от "Пеше бе,":

    Прочети за "Старозагорското клане" и ще ти стане ясно !!! Зад всяко клане стои евреин или още децата на богоубийците!!! Вярвай ми че зад тогавашното и сегашното ислямизиране на Европа стоят те , евреите , не по плът , които се кланят на Сатана !!!

    Коментиран от #16

  • 16 Бари бе,

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бари":

    Хубаво си го писал това, ама случайно или не НЕ споменаваш, че и зад Баташкото клане стоят евреи. Но общото между Стара Загора и Батак е, че - С ИЛИ БЕЗ евреи зад гърба им, И ДВЕТЕ СА ИЗВЪРШЕНИ ОТ... И С Л Я М О Ф А Ш И С Т И!!!!!!!!!!!! И тебе ще попитам - защо всички кръвопролития - и сега, в Цейлон, и тогава - в България, ги вършат НЕ будисти, НЕ хиндуисти, НЕ езичници някакви, а ВИНАГИ
    И С Л Я М О Ф А Ш И С Т И?????????? ЗАЩО БЕ???

    Коментиран от #18

  • 17 Бари бе,

    9 0 Отговор
    още един въпрос. В светлината на коментара ти # 15 излиза, че дунанмите между ислямофашистите от Газа, пък за трите арабоеврейски войни - да не говорим, и евреите са само за хвърляне на прах в очите на християните? Демек - ислямофашистите са маши в ръцете на хитрите евреи, ама от време на време се "поступват" - ей тъй, "за заблуда на врага" (в случая - на християните)?

    Коментиран от #20

  • 18 Бари

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "Бари бе,":

    Ако си християнин и то православен , и прочетеш да речем 15 пъти Новия Завет , с молитва и пост ?! Ще ти стане ясно !!! В стария завет Бог обещава на евреите Месията-Синът Божий . След раждането си на земята Иисус прави много чудеса , лекува слепци , сакати прохождат и дори възкресява мъртви !!! Фарисеите които се кланят на Сатана разпознават в него Наследникът и се наговарят да го убият , убеждавайки евреите по плът че Иисус е самозванец и богохулник !!! След като разпват Иисус , богоубийците продължават гоненията над християните !!! И понеже виждат че християните нарастваме с всеки изминал ден , започват за използват мюслитата като инструмент за унищожаване на християнството ,първом с османското нашествие а сега посредством излямизиране на Европа !!! И всичко това за да може да дойде техния лъжемесия !!!
  • 19 Бари

    2 7 Отговор
    .... защото няма как при наличието на 1 млрд. християни да се яви сега техния лъжемесия и да рече аз съм когото чакате !!! И затова ни претапят малко по малко докато станем малцинство !!!

    Коментиран от #21

  • 20 Бари

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бари бе,":

    Точно го каза , "маши" !

    Коментиран от #22

  • 21 Бари,

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бари":

    По принцип добре си го написал, само дето не обясняваш 3 неща: защо и БЕЗ еврейска намеса ислямофашистите колят "неверници" - повтарям, НЕ само християни, а НЕмохамедани изобщо? 2. Защо християните биват трепани почти САМО от ислямофашисти??? 3. Виж коментара ми #17 - та "за парлама" ли са кръвопролитията между евреи и ислямофашисти? За тия последните НЕ пише нито в Стария, нито в Новия завет.
  • 22 Аз го КАЗАХ,

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бари":

    ама ти НЕ ми отговаряш!?!

    Коментиран от #23

  • 23 Бари

    1 8 Отговор

    До коментар #22 от "Аз го КАЗАХ,":

    Буквално ти го казвам , с риск да бъда оплют от мюслитата !!! Тая религия , исляма , е дадена от дявола на Фарисеите с цел християните да бъдем затрити !!! На тях ,мюслитата , им е втълпено че ние християните сме неверници !!! Не будисти или хиндуисти или други езичници . Ние християните .

    Коментиран от #25

  • 24 Християнска Държава

    2 0 Отговор
    Пращайте оня от Нова Зеландия да реши проблема
  • 25 Бари,

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бари":

    четеш ли ИЗОБЩО какво те питам?!? Събуди се бе!!! Въртиш, усукваш, и все на едно място тъпчеш!!! Ние да сме били унищожени, ама другите, НЕ християните "за цвят" ли само ги трепят? Сакън, да не си помисли някой, че точно НИЕ и САМО НИЕ сме им мишена??? А за избитите от мюслими евреи и обратно, в ТРИ войни - защо се правиш, че НЕ ги е имало?!?!? Аз сега да си ти го кажа "право куме, та в очи!" : евреите може и да си правят" сметки" за тях си, но ИСЛЯМОФАШИСТИТЕ си имат СВОИ "СМЕТКИ", НЕЗАВИСИМИ ОТ ЕВРЕЙСКИТЕ, ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СВЕТА!!! Което, като те чета, доста, МЕКО казано, подценява!!! И лошото е, че последствията НЯМА да са само за ТВОЯ сметка!!!

    Коментиран от #26, #27

  • 26 ...

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бари,":

    Не "подценява", а "подценяваШ".
  • 27 Бари

    0 9 Отговор

    До коментар #25 от "Бари,":

    Там е работата че "сметките" им не са независими бре човек . Да , мюслитата си мислят че е така . Но сами евреите си знаят че техните "братовчеди" ще наложат шериат , навсякъде от Европа до Азия . И това ще стане да , но под техния диктат !

    Коментиран от #28

  • 28 Ако нещата НЕ бяха за плач,

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бари":

    щях да пиша, че "твориш" откровени смехории!!! Та, викаш, под "диктата" на ЕВРЕИТЕ ислямофашистите НАПАДАТ ЕВРЕИТЕ през 1948 и 1973, ТАКА ЛИ?!?!? Щото, ако не беше "диктатът на ЕВРЕИТЕ", ислямофашистите НИКОГА нямаше да нападнат ЕВРЕИТЕ?!?!? Щото, ако не не беше "диктатът на ЕВРЕИТЕ", ислямофашистите НЯМАШЕ ДА УБИЯТ НИТО ЕДИН ХРИСТИЯНИН?!?!? Значи всичко е "планирано от ЕВРЕИТЕ", щото да изчистят света САМО от ХРИСТИЯНИТЕ - разните там будисти, хиндуисти и прочие НЕ им пречат на евреите, и еврейските маши - ислямофашистите - ги колват" чат-пат" само за "поддържане на добра форма" кога нямат ХРИСТИЯНИ под ръка, ТАКА ЛИ?!?!? ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ?!?!? Резултатът от "умотворения та" ти може да се окаже този: вместо ВСИЧКИ потърпевшият от ислямофашистите зверства да се обединим и да ги насметем накъмто мека - а те точно такъв съюз НЕ искат, ясно защо - ти предлагаш "всеки да се спасява самостоятелно". Което ще доведе до поливането на ОЩЕ МНОГО "НЕВЕРНИЧЕСКА" - НЕ САМО ХРИСТИЯНСКА!!! - КРЪВ!!! Щото - ще ме прощаваш, ама за ислямофашистите ВСЕКИ!!!, разбра ли - В С Е К И, а НЕ само християните, дето не се кланят на лъжепророка-педофил -СА " НЕВЕРНИЦИ", включително - колкото и да НЕ ти се иска да го признаеш, И ЕВРЕИТЕ!!!

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Не "ВСЕКИ",

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Ако нещата НЕ бяха за плач,":

    разбира се, а "ВСИЧКИ, които не се кланят...".
  • 30 Бари

    1 8 Отговор

    До коментар #28 от "Ако нещата НЕ бяха за плач,":

    Та те Господ Иисус разпнаха , а ти ми говориш за някакви косвени жертви .
  • 31 Бари

    1 8 Отговор
    Нищо не можеш да насметеш . Преди около година в шоуто на Слави , Сам Соломон Паси заяви : ДО 2030год. НАСЕЛЕНИЕТО НА АФРИКА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ с 1млрд. , И НИЙ НЕ МОЖЕМ ДА ГИ СПРЕМ ( имайки пред вид нашествито им в Европа )

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Много ”толерантен” почна да го даваш!

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бари":

    Ти един, дето е разпнал Христа,ли ще слушаш какви ги (цензурирано)?!?!? Който иска - МОЖЕ!
  • 33 Бари, бе ти с всички си ли си?

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бари":

    "Косвени жертви" наричаш жертви на ислямофашистите?!? Кой през ХХ век е разпнал Христа?!? Будистите, хиндуистите, сикхите - ВСИЧКИ те клани от "правоверните", нищо, че НЕ са християни, и ТЕ ли го разпнаха?!?!? Всеки, клан от ислямофашистите, е НАШ СЪЮЗНИК!!! ВСЕКИ, дето ги праща при девиците, е НАШ СЪЮЗНИК!?!?! Колкото и това да е дълече от съзнанието ти, в чието добро състояние след всеки твой "коментар" все повече се съмнявам...